Speltest: Yeti Battle of Greenhat Peak

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.2

Sammanfattning

Titel
Yeti Battle of Greenhat Peak
Utvecklare
Thunderkick
Återbetalningskvot
96.1%
Lägsta insats
1.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Mobil & Surfplatta
Gratis Demo

Yeti Battle of Greenhat Peak

Mobil & Surfplatta

Gratis Demo

Med sina många originella spelautomater fortsätter Thunderkick att leverera i den allt hårdare konkurrensen. Yeti Battle of Greenhat Peak bjuder på en unik spelupplevelse och följer samma bergstema som föregångaren The Falcon Huntress. Uppe bland de snötäckta bergen lever en Yeti, en slags apliknande snöman som både är farlig och mystisk på samma gång. Berättelser om just Yetis har förekommit runt lägereldar i hundratals år och ibland har det setts spår i snön uppe bland bergstopparna som är minst sagt svåra att förklara. I området kring Greenhat Peak är det ingen tvekan om att det finns en Yeti.

Spelet är uppbyggt av 5 hjul med 3 rader och har totalt 11 vinstlinjer. RTP-värdet ligger på stabila 96,1%. Vad som verkligen sticker ut är dock alla funktioner. I slotten hittar du en bonusfunktion med free spins, sticky wilds och wild attack spins. Det händer hela tiden saker i Yeti Battle of Greenhat Peak och grafiken håller toppklass. Nedan går vi in på alla detaljer.

Spela gratis demo av Yeti Battle of Greenhat Peak

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Videoslot med ett iskallt tema

Enligt legenden lever en Yeti högt bland bergen i Himalaya. Där finns också vår äventyrare med sin gröna hatt och stora mustasch. Han fungerar som wild-symbol och ersätter alla andra symboler förutom scatter. Du hittar förstås även en Yeti på hjulen och 5 i rad ger fina 35 gånger insatsen. Bland de övriga högt betalande symbolerna finns frukter som körsbär, citroner och meloner. De lägst betalande symbolerna består av klassiska J, Q, K och A. Vad du verkligen ska hålla utkik efter är den gyllene moroten. Den fungerar som scatter-symbolen och spelar en avgörande roll för att aktivera spelets två funktioner.

Wild Attack Feature och bonusspelet

Dyker det upp två eller fler gyllene morötter någonstans på de fem hjulen utlöses något som kallas Wild Attack. Längst ner i spelet finns en väg som leder till bonusspelet. På vägen hittas 1 wild, 2 wilds och 3 wilds. Under en Wild Attack vinner du en av dessa belöningar. Antingen placeras fler ersättningssymboler på hjulen för att hjälpa dig till en större vinst eller så tar du dig hela vägen till bonusspelet.

Det andra sättet att utlösa bonusspelet är att direkt få 3 eller fler gyllene morötter. Det påminner om bonusläget i ett annat spel av Thunderkick som heter The Rift. Du får 10 free spins och under dessa snurr kan du samla in fler morötter som ger dig fler sticky wilds och fler free spins. Med lite tur kommer många scatters och då kan upp till 3 sticky wilds läggas till inför varje snurr. När de ingår i en vinstkombination försvinner de från hjulen. Med alla extra wilds är sannolikheten stor att få vinster på flera vinstlinjer samtidigt. Chansen ökar också att lyckas få 5 Yeti-symboler i rad, vilket ger en riktigt fin vinst.

Utmana Yetin uppe i bergen

Thunderkick är duktiga på att berätta en historia i sina spelautomater och i Yeti Battle of Greenhat Peak väcker de fantasin till liv med sin Yeti som på svenska brukar kallas "den förfärlige snömannen". Här verkar den inte fullt så farlig och erbjuder snarare ett sätt att vinna pengar. Under vårt speltest verkar variansen inte vara alltför hög.

Enbart 2 scatter-symboler räcker för att starta en funktion och ger också en andra chans att utlösa free spins. Det är i bonusspelet med free spins som de stora vinsterna oftast kommer, framför allt när man lyckas få sticky wilds i exakt rätt lägen. Inget finns att klaga på när det gäller grafik och ljud. Allt bidrar till att skapa en härlig stämning som gör att man gärna återkommer till spelautomaten fler gånger. Gillar du spelutvecklaren Thunderkick får du inte missa det här spelet.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...