Speltest: Wild Toro

9.5

Sammanfattning

Titel
Wild Toro
Utvecklare
Elk Studios
Återbetalningskvot
96.4%
Lägsta insats
€0.20
Högsta insats
€100
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)

Wild Toro

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Den 2:a november 2016 släppte svenska ELK lös sin vilda tjur på flera av våra rekommenderade casinon och gjorde braksuccé direkt. Spelet är smått genialiskt i sin enkelhet med ett symbolpar, tjuren och matadoren, som dynamiskt samverkar för att hålla hoppet uppe under varenda spelomgång. Med en tjurrusning över spelplanen skapas jokrar och varje spelomgång kan vändas på ända när tjuren får fatt på matadoren. Att komma på nya funktioner i en videoslot är inte lätt med tanke på de tusental som släppts genom åren men så vitt vi vet så är wild-funktionen i Wild Toro helt unik och extremt underhållande. Men det är inte bara det rent spelmekaniska som är bra i Wild Toro. Grafiken med sina stora symboler är riktigt snygga och med en RTP på 96,4% och en maxvinst på 225 000 mynt är det en av 2016 års bästa spelautomater.

Speltips

Wild Toro videoslot

I Wild Toro spelar du med fem hjul som är fyra rader höga och med det lite udda 178 olika sätt att vinna på. Det är en variant av mer klassiska 243 sätt där det räcker att tre intilliggande hjul innehåller samma symbol för att ge vinst, här måste de även angränsa diagonalt eller horisontellt. Det enklaste sättet att demonstrera detta är genom bilden ovan för vinstplanen. Matadoren fungerar som en blockerande symbol och dyker ofta upp och förstör vinnande kombinationer, men det kan också löna sig när sedan väl tjuren dyker upp och knuffar bort honom i utbyte mot en joker. Matadoren hittas bara på hjul 2-4 och tjuren på hjul 5. Mer om hur detta fungerar mer exakt nedan.

Wild Toro Matador re-spin

Det finns ingen free spins-omgång i Wild Toro men väl re-spins som är en slags väg till bonusrundan som du kan läsa mer om nedan. Matadorer finns som sagt bara på hjul 2-4 och förstör dina vinnande kombinationer. Om du däremot snurrar fram tre stycken matadorer så vinner du tre stycken re-spins. Här får du chansen att snurra fram en tjur som sedan kan rensa bort den elaka matadoren och lämna en massa wilds efter sig. Som sagt får du tre chanser men om ytterligare matadorer snurras fram så får du lika många extra omsnurr. Om den vilda tjuren snurras fram så agerar aktiveras bonusrundan och han beter sig som nedan.

Wild Toro bonus

Låt oss börja med att beskriva vad som händer när bara en tjur snurras fram då detta rörelsemönster även gäller i själva bonusrundan som aktiveras när även en matador är med på spelplanen. Tjuren kan som sagt bara snurras fram det hjulet längst till höger (nr 5 väljer vi att kalla det) och fungerar alltid som en joker (wild). Om ingen matador finns på spelplanen så flyttar tjuren ett hjul åt vänster och hjulen snurrar om. Detta upprepas tills tjuren gått ”ur bild” eller att en eller flera matadorer stannar på hjulen 2-4. Om du spelat NetEnts Jack and the Beanstalk så påminner känner du nog till beteendet men det händer nya grejer när en matador dyker upp. Varje gång hjulen stannat med tjuren på spelplanen så tittar han först om det finns matador på samma hjul och skenar i så fall dit först. Sedan tittar han åt höger och beger sig mot eventuella matadorer där, för att sedan titta vänster och attackera dit åt. Alla positioner som han sprungit över förvandlas till wilds och när alla matadorer är borta från spelplanen så betalas vinsterna ut. Bonusrundan kan alltså hålla på riktigt länge med lite tur och det är fantastiskt underhållande och även väldigt snyggt gjort.

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...

Yeti Battle of Greenhat Peak
Yeti Battle of Greenhat Peak
9.2

Med sina många originella spelautomater fortsätter Thunderkick att leverera i den allt hår...

Hugo 2
Hugo 2
9.6

När Play'n GO skapade spelautomaten Hugo, så blev det omgående en succé. Detta ledde till ...

Age of the Gods
Age of the Gods
9.1

Age of the Gods är ett progressivt jackpottspel från brittiska spelutvecklaren Playtech. D...

Robin of Sherwood
Robin of Sherwood
9.4

Den talangfulla spelutvecklaren Microgaming har gett sig i kast med den klassiska berättel...