Speltest: Volcano Riches

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.7

Sammanfattning

Titel
Volcano Riches
Utvecklare
Quickspin
Återbetalningskvot
96.4%
Lägsta insats
0.00
Högsta insats
0
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Gratis Demo

Volcano Riches

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Gratis Demo

Den 13 mars landade ett nytt spel från Quickspin i och med släppet av Volcano Riches. Här ser vi en slot som liksom många andra hämtar inspiration från den Polynesiska övärlden, men till skillnad från tidigare exempel blir vi här serverade en något hårdare bild än vad vi är vana vid. Minns till exempel Tiki Tumble eller Aloha Cluster Pays som presenterade skildringar av Stilla Havets öriken som varma, genomgående gemytliga platser. Quickspin bryter här av från detta fram tills nu dominerande tema genom att associera till hetta, eld och vulkanutbrott.

Spela gratis demo av Volcano Riches

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Symboler och upplägg

Trots att spelet i någon mån särskiljer sig från de gulliga slots vi tidigare sett på samma tema så finns det sett till spelets layout och hur det fungerar mekaniskt finns inte några större innovationer att dela med sig av. Det har 5 hjul och 40 vinstlinjer, volatiliteten annonseras som låg/medium och insatsnivåerna sträcker sig mellan standarden 0,20-100.

Rent grafiskt är det ett slotspel som följer den traditionella modellen som utgår från spelets fysiska förlagor, de enarmade banditerna. Spelplanen är väl avgränsad med ett område tillägnat hjulen och en enklare bakgrund bestående av sprucken sten med lava som väntar på att flyta upp ur sprickorna. Hjulen pryds i sin tur av polynesiska stenfigurer, rituellt dansande män och kvinnor klädda i strå-kjolar med blommor i håret samt den vulkangudinna spelet kretsar kring.

Volcano wilds & free spins

Det är vulkangudinnan som delar ut spelets wilds, som i princip fungerar precis på det sätt vi är vana vid från hundratals tidigare slotspel. Ibland händer det att gudinnan släpper en wild som i ett utbrott förvandlas till upp till 5 extra wild-symboler som fördelas vart som helst på de 5 hjulen och ger chansen att låsa upp en free spins i bonus.

Vinst åt båda håll

Så, om vi fram tills nu låtit något ljumna i den här recensionen av Volcano Riches så är det nu på sin plats att nämna någonting om vad som trots allt ändå gör detta till en rolig slot att spela. En faktor som lyfter spelet något är att vinstlinjerna går åt båda håll, de betalar alltså ut vinster både från vänster till höger och omvänt. Med hela 40 vinstlinjer ger det ett otal vinstkombinationer. Spelets fundamentalt sett enkla utformning gör dessutom att det fungerar väl som en eventuell introduktion till slotspel för nybörjare, utan att för den skull hemfalla åt den enkelhet som finns i spel där hjulens symboler utgörs av körsbär och klockor.

Volcano Riches slutbetyg

Quickspin är kända som en spelutvecklare som i första hand levererar hantverksmässigt skickliga spel utan att någonsin sticka ut hakan. I och med det går det inte att säga annat att de med Volcano Riches infriar alla rimliga förväntningar vi har på dem. Varken mer eller mindre. Den som vill ha spännande nya spelfunktioner och grafiskt innovativa spel bör i första hand inte söka sig till spel utvecklade av Quickspin. Den som däremot letar efter en viss typ av spelupplevelse som via en rak linje går att koppla till känslan av att sitta framför ett slotspel i ett riktigt, fysiskt casino är däremot helt rätt ute. Det är absolut inget fel med det, men det är inte utan att man ofta önskar sig lite mer nytänkande från en av branschens största, lönsammaste och mest populära spelleverantörer. Slutomdömet är att detta är ett hyggligt slotspel för den som för stunden nöjer sig med någonting som det är enkelt att komma igång med.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...