Speltest: Rise of Olympus

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.4

Sammanfattning

Titel
Rise of Olympus
Utvecklare
Play'n GO
Återbetalningskvot
96.5%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Gratis Demo

Rise of Olympus

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Gratis Demo

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'n GO. Den här gången har de hämtat inspiration från den grekiska mytologin. Ta sällskap av grekiska gudar som Hades, Zeus och Poseidon i ett slotspel som bjuder på gott om bonusfunktioner och en chans att vinna upp till 5000 gånger insatsen.

För det här spelet har Play'n GO valt att använda sig av ett upplägg som skiljer sig från de flesta slots online. Det har inga vinstlinjer, en hjulsats som frångår standarden med 5 hjul och 3 rader och nya spännande och innovativa bonusfunktioner som omfattar hela spelet. Taget var och en för sig så har vi sett alla delarna förut men Rise of Olympus upplägg känns i sin helhet som något helt nytt.

Spela gratis demo av Rise of Olympus

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Rise of Olympus recension

När det gäller spelets tekniska delar så har man alltså valt en lite annorlunda väg. Själva spelytan består av ett rutnät på 5x5 symbolytor och symbolerna trillar ned på rutnätet uppifrån. Som nämnts tidigare så finns inga vinstlinjer. I Rise of Olympus används istället ett system där man ska få minst tre likadana symboler i rad vertikalt eller horisontellt.

Vinnande kombinationer försvinner och lämnar plats för nya symboler. Man kan på det sättet få flera vinster i rad när nya symboler faller ned och bildar nya vinnande kombos som försvinner varpå ännu fler symboler trillar ned. Det är en kick när man får en hel serie på 4-5 vinster i rad - även om vinstsummorna skulle råka vara små.

Rise of Olympus går att spela på alla typer av enheter från ett minsta myntvärde på 2kr till som mest 2000kr per mynt. Maxvinsten är 5000x det satsade beloppet. Men var beredd på överraskningar. Spelets återbetalningsfrekvens är 96,5% - och det är visserligen relativt mycket - men volatiliteten är hög. Uttryckt i klartext så betyder det att spelet betalar ut få, stora vinster oregelbundet.

Grafik och symboler

Utseendemässigt så håller Rise of Olympus den nivå som man kommit att förvänta sig av spel från Play'n GO. Det mytomspunna berget Olympus syns i bakgrunden och symbolerna på hjulen följer också de det grekiska temat. Bland de högt värderade symbolerna finns huvudkaraktärerna Poseidon, Zeus och Hades. Bland de som är mindre värda finns bland annat hjälmar och blixtar. Ett guldmynt symboliserar spelets Wild.

Bonuslägen

De mest centrala bonusfunktionerna i Rise of Olympus är alla knutna till de tre grekiska gudarna. Totalt sett finns det tre olika bonuslägen: Hand of God, Wrath of Olympus samt free spins. Hades, Zeus och Poseidon har alla fått olika krafter i form av bonuseffekter som de kan ge spelaren. Sättet som Play'n GO inkorporerat de effekterna så att de genomsyrar hela spelet är den faktor som gör att spelet känns nyskapande.

Hand of God triggas slumpmässigt på vinstlösa snurr och kan leda till olika saker beroende på vilken av de grekiska gudarna som delar ut bonusen. Om Hades delar ut den så väljer han ut alla förekomster av en viss symbol på spelbrädet och förvandlar dem till en annan symbol. Fås den istället av Poseidon så adderas 1 eller 2 wild-symboler till spelbrädet. Två olika slags symboler förstörs och ersätts av nya om det är Zeus som delar ut den.

På spelskärmen finns en mätare som fylls på när du får vinnande snurr. När mätaren är full så triggas bonusläget Wrath of Olympus. Du får då en free spin som toppas av med att Hades, Poseidon och Zeus alla ger ett bidrag i form av bonusfunktionerna som beskrevs ovan.

Om spelbrädet skulle bli helt tomt efter Wrath of Olympus så kommer de grekiska gudarna att erbjuda dig free spins. Men du måste välja vem av gudarna som ska ge dig dem. Den gud du väljer kommer att påverka dina free spins på samma sätt som i Hand of God. Hades ger dig 4, Poseideon 5 och Zeus 8 free spins.

Rise of Olympus omdöme

Rise of Olympus är tveklöst en positiv överraskning som bjuder på många grepp som sammantagna gör det här till ett unikt spel. Precis som vi nämnde i den här artikelns inledning så är varje grepp taget för sig inte unikt men det är kombinationen av dem som gör det här spelet originellt.

Inslaget att ge Hades, Poseidon och Zeus möjligheten att dela ut olika typer av bonuseffekter och låta dem genomsyra hela spelupplevelsen ger hela spelet en enhetlig känsla som förhöjer spelupplevelsen. Vårt slutomdöme kan därför inte bli annat än att Rise of Olympus definitivt är en slot som är värd att testas.

Vi rekommenderar att du testar demoversionen på denna sida först innan du börjar spela för riktiga pengar. Du hittar spelet hos de flesta svenska casinon.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...