Speltest: Rapunzel’s Tower

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.7

Sammanfattning

Titel
Rapunzel’s Tower
Utvecklare
Quickspin
Återbetalningskvot
96.3%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Videoslots
Mobil & Surfplatta

Rapunzel’s Tower

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Rapunzel är från början en tysk folksaga av bröderna Grimm från 1800-talets mitt, och sedan dess har berättelsen hunnit tolkas otaliga gånger i en mängd olika filmer. I november år 2012 förevigades även sagan om Rapunzel med det långa håret i casinospelet Rapunzel’s Tower, som släpptes av Quickspin. Det blev till på köpet det allra första spelet Quickspin släppte, men det försvann sedan från den stora marknaden under en längre tid. Den 12:e december 2017 var det dock dags för en moderniserad version av Rapunzel’s Tower att släppas. Rapunzel är alltså tillbaka – både med betydligt bättre grafik och bättre bonusar! Prinsessan har fått sig en ordentlig makeover och återvänder glamourösare än någonsin. Spelet har 5 hjul, 3 rader och 20 fasta insatslinjer. Medan du snurrar till mjuka och behagliga pianotoner kommer du förutom Rapunzel själv även stöta på andra välkända ansikten så som kungen, drottningen, prins Eugene och såklart den elaka häxan Gothel.

Att släppa spel med sagotema har onekligen visat sig vara populärt bland våra svenska speltillverkare och bland annat är NetEnt inne på detta spår med sin populära Fairytale Legends-serie, där vi hittar titlar så som till exempel Fairytale Legends: Hansel & Gretel, som såklart baseras på sagofavoriten Hans och Greta. Quickspin är dock inte sämre, utan de har ett flertal spännande sagospel att erbjuda och Rapunzel’s Tower är inget undantag. Träd in i sagornas värld, ropa den välkända frasen ”Rapunzel, Rapunzel, släpp ner ditt långa hår” och hjälp den fagra prinsessan att fly från det svindlande höga torn hon sitter fången i!

Speltips

Wild-symboler i Rapunzel’s Tower

I Rapunzel’s Tower hittar vi inget mindre än 2 olika wild-symboler. Den första utgörs av Rapunzel i egen hög person medan den andra pryds av hennes långa hår. Wild-symbolen med Rapunzel fungerar som vilken annan wild-symbol som helst och ersätter således alla symboler i spelet förutom scatter-symbolen, och den andra wild-symbolen.

Den andra wild-symbolen i spelet är en sticky wild, och dessa symboler kan endast landa på hjul 2, 3 eller 4. Sticky wild-symbolerna bjuder dessutom på re-spins, och det är när du får tre stycken sådana här symboler på ett och samma snurr som funktionen med re-spins drar igång. Du är då garanterad vinst eftersom symbolerna fastnar och ligger kvar på spelplanen ända fram till dess att du faktiskt snurrat fram en vinst. Med andra ord får du alltså så många omsnurr som det krävs för att du ska vinna när det landat tre sticky wild-symboler på samma snurr, utan att det antal freespins du har kvar vid tillfället minskar!

Freespins & Tornets bonusfunktion

Det finns inte bara goda chanser till att få re-spins för garanterade vinster (som du kan läsa om precis ovan), utan det finns dessutom bra möjligheter till att få sköna freespins med ännu större och härligare vinster väntandes runt hörnet. Spelets scatter-symbol är den som kan ge dig gratissnurr, och den gestaltas av ett torn i solnedgången med ordet ”bonus” textat på. Bonussymbolen kan precis som sticky wild-symbolen med Rapunzels hår dyka upp antingen på hjul 2, 3 eller 4. Får du 3 stycken torn-symboler på ett och samma snurr så belönas du med 10 stycken freespins med torn-funktionen. Du kan då både vinna fler gratissnurr eller få en multiplikator som dubblar dina vinster.

När bonusrundan med freespins drar igång intensifieras de mjuka pianotonerna, och under tiden du spelar dina vunna freespins hjälper du samtidigt prins Eugene att klättra närmare Rapunzel uppe i tornet, steg för steg via hennes långa fläta. Han tar ett steg uppåt för varje sticky wild-symbol som landar på spelområdet. På din väg upp till tornets fönster kommer du belönas med ytterligare totalt 6 freespins om du lyckas ta dig hela vägen. Klättrar du hela vägen upp och räddar Rapunzel så dubblas även de vinster du lyckas snurra fram på dina återstående gratissnurr. Kort och gott så är Rapunzel’s Tower definitivt ett bra tillskott till Quickspins alla sago-inspirerade spel!

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...