Speltest: Power Plant

Senast uppdaterad: 19/08/2021
7.1

Sammanfattning

Titel
Power Plant
Utvecklare
Yggdrasil
Återbetalningskvot
96.1%
Lägsta insats
€0.50
Högsta insats
€100
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)
Gratis Demo

Power Plant

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Gratis Demo

Yggdrasil Gamings nytänkande mobilspel Power Plant lämnar tyvärr en hel del att önska. Det är en spännande idé med de åtta rader höga ”hjulen” men tyvärr faller det platt på grund av att det aldrig riktigt händer något. Det finns flera häftiga funktioner men att pricka in dem är helt enkelt för svårt, eller så har vi bara varit väldigt otursförföljda när vi testat spelet. Tanken med att optimera mot stående läge på mobiler och surfplattor genom längre hjul är god men Yggdrasil måste få till spelmekaniken på ett bättre sätt för att det här ska fungera.

Det är kul att Yggdrasil vågar testa nya koncept och kanske kan det leda till något bra, men ur spelarsynpunkt erbjuder tyvärr inte Power Plant våra casinon något mer än det sitt udda utförande. Något som också tappar sin dragningskraft ganska snabbt. Spelautomaten för tankarna till förra årets Incinerator vilket också kändes innovativt men aningen tunt i längden. Kanske kan koncepten kombineras i framtiden och ge oss en mer komplett videoslott.

Spela gratis demo av Power Plant

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Spelautomat med innovativt upplägg - men inte mycket mer

Power Plant introducerar ett helt unikt upplägg med sitt fokus på mobiler och surfplattor i stående (porträttläge). Videoslotten använder en spelplan som är 5 hjul bred och 8 rader hög, där finns 82 fasta vinstrader inbakade. Det är på grund av de fasta vinstraderna som konceptet spricker, det hade varit betydligt mer spännande med klustervinster i kombination med något slags uplägg som används för spelautomater med fritt fallande symboler.

Spelet använder sig av sex vinstsymboler och en staplad wild som används för att ta dig till spelets enda bonusfunktion som är ett re-spin. Under ditt omsnurr får du visserligen ett par bonusfunktioner som ökar vinstchanserna men det är inte riktigt nog för att få spelet att bli intressant på sikt.

Omsnurr med minst två bonusfunktioner

Wildsymbolen i Power Plant kommer som sagt i staplad form och om du lyckas fylla alla åtta rader med wilds så aktiverar du bonusrundan. Med upp till fyra specialfunktioner kan vinsten visserligen bli kraftfull när wildsymbolerna drar igång omsnurret men utan möjlighet att aktivera mer än en gratisrunda slutar det ofta i besvikelse. Med ett helt staplat wild-hjul aktiverar du ditt re-spin med två specialfunktioner (och wilds fastklistrade), med två får du tre och med tre får du alla fyra. De är som följer och slumpas fram innan omsnurret börjar:

Symbolbyte. Efter ditt omsnurr byts 3-8 slumpvist valda symboler ut mot en annan. Du är garanterad vinst.

Hjulknuff. Efter ditt omsnurr knuffas 2-4 hjul uppåt eller nedåt för att skapa en så bra vinst som möjligt. Du är inte garanterad vinst, men det ska mycket till om det inte blir någon med tanke på den fastklistrade stapeln av wilds.

Superstapel. En slumpvist vald mindre betalande symbol förekommer i en lång stapel på alla hjul. Ingen garanterad vinst men god potential.

Wildförvandling. Eter ditt re-spin förvandlas en slumpvist vald symboltyp till wilds. Den i våra ögon bästa funktionen.

Det går också att vinna en extra specialfunktion, så länge du inte aktiverade omsnurret med alla fyra specialfunktionerna.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...