Speltest: Playboy

Senast uppdaterad: 19/08/2021
0.0

Sammanfattning

Titel
Playboy
Utvecklare
Microgaming
Återbetalningskvot
96.6%
Lägsta insats
€0.30
Högsta insats
€38
Videoslots
Free Fall (3D)

Playboy

Videoslots

Free Fall (3D)

Playboy är en ny, och relativt hypad slot från Microgaming. Det är självklart måttligt förvånande när man får chansen att skapa en titel på ett av världens mest imageladdade mediala varumärken, som dessutom i så extremt hög grad bygger på ett visuellt intryck. Redan här kan vi dock säga att vi tycker att Microgaming har slarvat bort den möjligheten en smula; visst finns det en klart potential i Playboy-sloten och en hel del tilltalande mekanismer, men också en viss jaha-känsla. Ett tort grafiskt plus för att man valt att använda sig av tecknade bilder istället för foton, det ger en grafik som sticker ut mer. Samtidigt hade man kunnat slipa ett steg till på den grafiska inramningen utanför Playboymotiven. Playboys signum finns så klart i spelet; lättklädda kvinnor och en glamourös estetik, men ingen av dem framhävs speciellt mycket. Vidare har man gått i en annan rätt klassisk slotfälla: det är för svårt att nå bonusstadierna; allt för sällan bryts man ut från de vanliga spellägena. Detta gör att en viss känsla av uppgivenhet infinner sig. Det finns dock flera uppsidor med Playboy. Till exempel har man genom vinstlinjesystemet laddat med gott om småvinster, vilket ger en känsla av att pengar ofta kommer tillbaka till dig själv. Även om det sällan är stora summor ger det ändå en känsla av att det inte är jättesvårt att vinna. I bonusläget finns också flera olika händelsealternativ, och väl där känns det som att det bjuds på rejält med action. Playboy är inte på något sätt en dålig slot, den saknar bara det lilla extra. Den är skapligt snygg utan att imponera, och rätt rolig utan att fängsla.

Speltips

Vad är Playboy video slot?

Playboy är inte bara världens mest kända varumärke inom "vuxenunderhållning", utan också en ny slot från Microgaming. Uppläget är klassiskt med fem hjul och tre rader. Enligt tillverkarna finns 243 olika vinstlinjer här, men det ska tas med en nypa salt då man räknat väldigt kreativt.

Hur spelar jag?

Det finns tämligen få val att göra. Du väljer vilken valör du ska ha på mynten, och hur många mynt du satsa i taget. Alternativt spelar du 10-100 snurr på autospel. Sedan är det bara att jaga vinstlinjer. Lägsta möjliga insats är 3 kronor, och högsta är 150 kronor. Det är alltså ett rätt litet, men i våra ögon sympatiskt spann. Playboy är ingen highrollerslot.

Vilka symboler?

Det finns 12 värdesymboler. som är i fallande ordning är fyra olika Playboy-tjejer, ett glamouröst par, en bil, en mc, samt de fem honnörskorten A-T. Utöver det finns Playboykaninen som är wild, och tidningar som är scatter.

Gratisspel, free spins och bonusar?

Wildsymbolen dubblerar vinsten när den ersätter en bricka i en vinstlinje. Scatter ger vinst, och får du 3-5 stycken får du tillträde till Playboy Club, som är bonusläget. Här ger de fyra Playboytjejerna extra bonusar som till exempel freespins, multipliers, running wilds, Scatter ger vinst från bägge håll. Dessa damer aktiveras i tur och ordning, och det är detta som är tänkt att skapa kontinuiteten i spelet, att lyckas låsa upp dem en och en. Den sista "nivån" är Jillian" som aktiverar 25 free spins och en slumpmässig "Wild night"-feature.

Playboy i mobilen?

Så vitt vi vet finns Playboy ännu inte i mobilen, utan du får hålla till godo med din dator om du inte har en handhållen enhet som klarar att köra titeln i sin javaspelare.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...