Speltest: Legend of the Golden Monkey (urspr. Monkey King)

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.8

Sammanfattning

Titel
Legend of the Golden Monkey (urspr. Monkey King)
Utvecklare
Yggdrasil
Återbetalningskvot
96.0%
Lägsta insats
€0.25
Högsta insats
€125
Videoslots
Mobil & Surfplatta

Legend of the Golden Monkey (urspr. Monkey King)

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Det här är svenska Yggdrasil Gamings bästa spel någonsin och 2016 års bästa spel hittills (slutet av maj)! En fulländad videoslot som imponerar stort grafikmässigt och är fullproppad med specialfunktioner. Vi bjuds på slumpvisa re-spin-wilds, nedräknande wilds (!) och tre stycken olika free spin-varianter. Musiken är stämningsfull, ljudeffekterna likaså och grafiken helt makalöst livfull och vacker. Allt detta utan att vinsterna får kliva åt sidan. Vi finner inte riktigt ord för hur bra det här är och kan inte mer än uppmana er till att själva prova, så häng med apkungen och tillika kung-fu mästaren till Orienten och kamma hem storvinsterna. Av oannaonserad anledning bytte spelet namn från Monkey King till Legend of the Golden Monkey i november 2016, förmodligen på grund av upphovsrättsliga skäl.

Speltips

Så här räknas vinsterna i Monkey king

Monkey King använder sig av ett klassiskt 243-vägs upplägg men från båda håll. Alltså inte vinstlinjer utan det räcker med tre likadana symboler på tre intilliggande hjul med start från hjulet längst till vänster åt höger eller med start från hjulet längst till höger åt vänster. Se "läs mer" under videoslots från vår sida för casinospelsrecensioner för mer information om detta. Apkungen kommer hjälpa dig att skapa dessa vinster, men mer om honom längre ner.

Tre bonusfunktioner

Sticky Wild (fastklistrad joker)

Denna symbol kan bara snurras fram på det andra och fjärde hjulet (under free spins kan den dyka upp överallt). Wilden skapar förhoppningsvis en vinst men du får också ytterligare ett gratisspinn med wilden kvar på spelplanen. Vinner du igen får du ytterligare ett snurr och detta upprepas tills du inte längre vinner något på ditt spinn. Symbolerna sitter inte kvar, det är bara wildsymbolen. Fler wildsymboler kan snurras fram under re-spins.

Countdown Wild (nedräknande joker)

Den här jokervarianten kan bara dyka upp på det mittersta hjulet. Den fungerar som ovan beskrivna wild men avbryts när nedräkningen når noll och inte om du vinner eller inte. Sticky wilds kan dyka upp under dessa (2) re-spins men nedräkningen fortsätter även om du bildade en vinst med den. Om du har en sticky wild kvar när nedräkningen är över men vann så försvinner "Countdown wild" men du får ditt re-spin med den fastklistrade jokern.

Monkey King-funktionen

Apkungen kan efter en icke vinstgivande spelomgång dyka upp på spelplanen och hjälpa dig till vinst. Han kan dels förvandla någon av grundsymbolerna så att de bildar vinst men också skicka dig till free spins-omgången om du redan har två stycken sådana symboler på spelplanen. Han kan också ge dig någon av de två wildsymbolerna som beskrevs ovan. Apkungen kan dyka upp även under re-spins. Cool funktion som håller grundspelet spännande och fartfyllt.

Free spins med tre olika wilds

Tre eller fler free spin-symboler aktiverar en bonusrunda med free spins. Fyra och fem stycken ger dig samma antal gratisrundor men också en myntvinst på 1000 respektive 5000 mynt. Innan rundan startar får du välja någon av tre specialfunktioner som följer dig under bonusrundan.

6 free spins med stegrande wilds

Vid varje snurr kommer apkungen och förvandlar en symbol på hjul två eller fyra från vänster och gör om den till en wild. För varje runda läggs en wild till och ditt sista snurr spelas med båda hjulen fulla av wilds.

8 free spins med staplad wild

Den här free spin-varianten har egentligen två special wilds. Dels så kommer wilds som hamnar på hjul två och fyra sitta kvar under resterande omgångar (men inte aktivera re-spins som i grundspelet). På det mittersta hjulet snurrar också en tre rader hög wild som har relativt stor chans att åtminstone fastna på någon av raderna. Tillsammans med de fastklistrade wildarna på hjul två och fyra skapas rejäla vinster.

10 free spins med en fastklistrad wild

Precis vad det låter. Vid första gratisspinnet snurras en wild fram på hjul två eller fyra. Den sitter sedan under resterande snurr.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...