Speltest: Jungle Spirit: Call of the Wild

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.1

Sammanfattning

Titel
Jungle Spirit: Call of the Wild
Utvecklare
NetEnt
Återbetalningskvot
96.5%
Lägsta insats
€0.20
Högsta insats
€100
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)
Gratis Demo

Jungle Spirit: Call of the Wild

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Gratis Demo

Den 21:a mars 2017 släpptes djungelns vildaste djur lös på våra nätcasinon men trots binamnet ”Call of the Wild” lyser ”wilds” som vi är vana vid med sin frånvaro i denna stämningsfulla spelautomat. De 243 vinstvägarna ramas snyggt in av en dimmig, vildvuxen djungel och djuren som representerar de större vinsterna är fantastiskt välgjorda. Att tillåta expanderande symboler i en 243-vägs-automat känns som ett vågat val av svenska NetEnt då vinsterna kan springa iväg rejält när de baseras på intilliggande symboler snarare än vinstlinjer.

I stil med hur det sett ut de senaste åren har fokus lagts på att skapa ett actionfyllt grundspel med flera specialfunktioner och dessa utnyttjas sedan till max i den anpassningsbara free spins-omgången. Återbetalningsprocenten för Jungle Spirit ligger på 96.47% men den övergripande känslan är att variansen är ganska hög; alltså att få riktigt stora vinster äter upp en stor andel av den teoretiska återbetalningsprocenten, något som vi går in mer på i detalj nedan (och nödvändigtvis inte är något negativt).

I det stora hela är detta ett kanonspel men du bör ha lite tålamod då ditt spelkonto kan dräneras även om det känns som om det går åt rätt håll med småvinster som i praktiken inte täcker insatsen. Vid ett bra snurr skenar dock vinsterna iväg rejält och du befinner dig förhoppningsvis en bra bit på plussidan.

Spela gratis demo av Jungle Spirit: Call of the Wild

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Jungle Spirit är en videslot med klös

Jungle Spirit använder sig som nämnts av den klassiska spelmekaniken för videoslots på nätet (följ länken för en mer ingående beskrivning av vinstvägar och slotsterminologi) där likadana symboler på intilliggande hjul ger vinst, oavsett var på hjulen symbolerna ligger. Det här bäddar för att vinsterna kan multipliceras flera gånger om när du till exempel får två likadana symboler på tre intilliggande hjul (2x2x2=8). Mekaniken blir extra lyckad i kombination med de expanderande symbolerna och även i free spins-rundan där spelplanen förstoras och vinstvägarna ökar till 1024 stycken.

Spelet består av fem djur som representerar de lite större vinsterna och är i fallande värdeordning följande; tigern, elefanten, björnen, krokodilen och kobran. Sedan kommer de klassiska kortspelssymbolerna 10 till A (ess) och det är här vi kan se tecken på varför det ibland kan kännas som att du har en bra spelsession men att kontot långsamt töms. Tre likadana av dessa mindre betalande symboler betalar 10 mynt och fyra likadana betalar 20. Den minsta insatsen i spelet ligger på 20 så för att gå jämnt ut måste man alltså pricka minst en fyrasymbolskombination eller en dubbel trea. Samtidigt som det klirrar till i kassan så backar man ändå i många lägen.

MEN, som vi sagt så finns det stor potential för multiplicerade vinster och när dessa väl faller in så kompenseras vi också. Bilden ovan där vi prickade in tre expanderade tigrar med en insats på 10 kronor gav oss över 2500 kronor! Vinstvägarna blev i det fallet hela 64 stycken (4x4x1x4) fyrsymbolskombination med den bäst betalande symbolen tigern, och det hade enkelt kunnat bära iväg ännu mer om vi till exempel prickat in en till på mittersta hjulet eller en till på sista. Ni fattar. Med spelautomater som denna gäller det alltså att ha lite uthållighet och vårt råd är att spela med aningen lägre insatser än vad du kanske brukar så att det finns lite svängrum på kontot.

Fjärilsbonus (Butterfly boost) och symbolexpansion

Under grundspel och free spins-rundan kan fjärilar markera slumpvist valda symboler på spelplanen. Exakt hur många markeringar som kan infalla under en runda framgår inte explicit av reglerna men troligtvis rör det sig om en på varje hjul då det ska vara möjligt att fylla hela spelplanen. Bara för att en svärm fjärilar lagt sig på en symbol så behöver det inte nödvändigtvis hända något men om den markerade symbolen är med och skapar vinst så kommer den symbolen expandera över hela hjulet. Din vinst kommer då alltså garanterat multipliceras med minst tre, eller fyra gånger under free spins-rundan då hjulen innehåller en symbol extra.

Om inga fjärilsmarkeringar (eller free spin-symboler) finns med på spelplanen så kan en ännu större svärm av fjärilar börja cirkulera kring hela spelplanen. Dessa kommer sedan expandera 1-3 hjul med likadana symboler OM det skapas en vinnande symbolkombination. Inte heller här är du alltså garanterad vinst men om du vinner så kommer du vinna betydligt mer. Den fungerar alltså som den först beskrivna funktionen men är inte bunden till en specifik symbol utan baseras istället på vad som ger vinst, och är det närmaste en "wild" du kommer i Jungle Spirit: Call of the Wild.

Jungle Spirit free spins-omgång

Den roterande blomman är free spin-symbol i Jungle Spirit. Tre stycken eller fler krävs för att ta dig till bonusrundan men antalet free spins påverkas inte av hur många som aktiverat bonusläget. Vid fyra respektive fem symboler läggs istället en extravinst till motsvarande 15 eller 50 gånger din insats. Free spins börjar med att du ska välja vilket av de fem djuren du vill spela med under gratisrundorna. Det djur som väljs är sedan det enda som kommer förekomma under dina free spins och då de betalar olika mycket så justeras även antalet snurr beroende på vilket du väljer. Tigern som är den mest värdefulla symbolen ger till exempel bara fyra (4) snurr medan kobran som betalar sämst ger tjugo (20) stycken. Vi antar att NetEnt räknat både en och två gånger på hur upplägget ska vara utformat så förmodligen spelar ditt val mindre roll. Det är såklart kul att träffa tigerns jättevinster men det är också dötrist att gå ur en free spins-runda utan att få in en enda vinst, något som såklart inte är helt otroligt när vi pratar om så få som fyra snurr.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...