Speltest: Hot as Hades

Senast uppdaterad: 03/09/2020
8.1

Sammanfattning

Titel
Hot as Hades
Utvecklare
Microgaming
Återbetalningskvot
96.0%
Lägsta insats
€0.20
Högsta insats
€50
Videoslots
Mobil & Surfplatta

Hot as Hades

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Microgamings Hot as Hades är en humoristisk tolkning av den grekiska mytologin där vi får följa Hades som blivit av med sin kristalhjälm. Det har lagts ner en hel del arbete på bonusrundan som är bland de snyggaste på länge. Tyvärr har man fått spara lite på krutet i själva grundspelet för att få det att fungera väl till mobiler också, men det är ändå ett snyggt och väldesignat spel. Utöver den bländande bonusomgången finns ett superläge som aktiveras slumpmässigt och ger dig free spins med garanterade wilds. Den exakta RTP'n inte känd men uppskattas till att ligga kring 96,0% som i andra Microgaming-spel.

Speltips

Vad är Hot as Hades?

Enligt den grekiska mytologin hade Hades en kristalhjälm som kunde göra honom osynlig. Kristalhjälmen har dock hamnat på vift och Hades tillsammans med den tre-hövdade hunden Cerberus måste bege sig ut och leta reda på den ovärderliga hjälmen.

För att få tillbaka hjälmen måste Hades ta sig förbi flera välkända figurer som Medusa, Poseidon, och Zeus.

Grundspelet som förbereder dig för resan från underjorden upp till himmelen utspelas över fem hjul och 20 fasta vinstlinjer. Med ett myntvärde mellan 0,01 och 0,1 och möjlighet att satsa 25 mynt per rad kan du som mest satsa €50. Minsta insats ligger på €0,2.

Symboler och deras värde

Utöver spelkortsymboler, som du förmodligen är bekant med värderingen av hittar du Hades med sin fräcka brinnande frisyr. Nästa symbol är självaste Zeus följd av havets härskare Poseidon. Nästa karaktär är en lite obehagligare typ vars blick kan få dig att förvandlas till sten och har hår som består av ormar. Vi talar givetivis om gorgonen Medusa. Hunden Cerberus med sina tre huvuden är minst värd bland de lite värdefullare symbolerna.

En wild finns även representerad som i vanlig ordning ersätter alla symboler förutom scatter-symbolen, som i sin tyr representeras av kristalhjälmen och aktiverar den ena av två bonusrundor.

Hot as Hades Bonus

Tre Spridningssymboler (kristalhjälmar) aktiverar bonusrundan där du börjar med att försöka ta dig förbi Medusa. Varje bonusrunda fungerar ungefär på samma sätt och hos Medusa presenteras du framför ett antal krukor. Välj en och håll tummarna för vinst. Stöter du på Medusa i ditt val är bonusrundan slut. Hittar du en vinst är den din och du tar dig vidare till nästa runda. Om din följeslagare Cerberus gömmer sig bakom ditt val får du alla vinster som gömde sig bakom alla alternativ och tar dig vidare till nästa nivå i bonusspelet.

Efter att du smugit dig förbi Medusas förstenande blick bär det ut på havet. Halvvägs till Olympus dyker Poseidon upp och avbryter din resa genom att tvinga dig välja ett av fem ostron. Precis som hos Medusa döljer sig antingen en vinst, en spärr (Poseidon), och Cerberus = alla vinster inuti ostronen.

Lyckas du välja rätt och slinker förbi Poseidon är nästa stopp bergstoppen av Olympus där Zeus väntar på dig. Hos Zeus ska du välja ett av fem moln för att komma vidare till skattkammaren där kristalhjälmen väntar. I skattkammaren finns ingen spärr utan fem olika stora vinster plus att hjälmen ligger i en av kistorna. Hjälmen fungerar som Cerberus gjort under de tidigare rundorna och garanterar dig vinsterna ur alla kistor. I sista rummet finns det totalt 4,500 mynt att vinna.

Hot as Hades Free Spins

Helt slumpmässigt kan du i grundspelet slungas in i ett så kallat "Superläge". Det ger dig fem stycken free spins där du även är garanterad ett antal wilds. Efter varje runda kommer Hades förvandla någon av symbolerna till en wild vilken sedan får sitta kvar nästa runda också. Precis som i grundspelet multipliceras alla vinster med 2 om de innehåller en wild. Det gör att du kan vinna en rejäl slant i superläget.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...