Speltest: Guns N' Roses

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.3

Sammanfattning

Titel
Guns N' Roses
Utvecklare
NetEnt
Återbetalningskvot
97.0%
Lägsta insats
€0.20
Högsta insats
€200
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)
Gratis Demo

Guns N' Roses

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Gratis Demo

När NetEnt den 21:a januari 2016 släppte Guns N' Roses videoslot hade förväntningarna skruvats upp extremt under nästan ett års tid. Det skull enligt NetEnt själva kostat fem gånger så mycket som ett vanligt spel och att göra låtarna rättvisa i sig är ingen enkel uppgift. Vi hade i ärlighetens namn själva funderat på hur de skulle lyckas hålla intresset uppe. Även om "Welcome to the Jungle" är en fantastisk låt så finns det ändå en gräns för hur många gånger i rad man kan höra den. Detta har NetEnt löst genom att istället inkludera hela fem olika låtar i sin helhet och möjlighet att själv byta när man vill. Det innebär nästan trettio minuter av rockhistoria i kombination med riktigt bra videoslot-mekanik.Det är ett helt otroligt bra spel men det har även några tillkortakommanden. TIll exempel är bonusspelet "Crowd Pleaser" alldeles för långdraget och även om musiken är bra så är man kanske inte alltid sugen på hårdrock. Det går givetvis att stänga av musiken i spelet, men då tappar man så mycket av känslan. Det här är ändå ett av världshistoriens bästa casinospel.

Spela gratis demo av Guns N' Roses

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Spelmekaniken

Själva spelet i sig går inte ifrån videoslotformatet nämnvärt utan spelas på fem hjul och tjugo fasta vinstlinjer. Vad som gör det lite speciellt är alla trevliga varianter av wilds som dyker upp mer ofta än sällan. "Appetite for Destruction Wilds" som skapar ett tre gånger tre stort kors av wildsymboler på de tre mittenhjulen är en riktig vinnare. Lyckas du sätta den på plats kommer det rassla till rejält i kassan.

Den trevliga "Solo Multiplier" som dyker upp ibland är inte dum den heller. Den kan slumpmässigt vid vinst dyka upp och multiplicera den symbolens vinster med upp till tio. Men allra bäst av specialfunktionerna som kan aktiveras slumpmässigt i grundomgången är ändå "Legend Spins". När ett sådant spinn aktiveras så dyker en av bandmedlemmarna upp och gör hela mittenhjulet till wilds. Efter att du samlat ihop dina vinster från det snurret så drar ett re-spin igång med en medlem på första och en på femte hjulet. Dessa blir nu till wilds och förhoppningsvis en skaplig vinst. Men det är inte slut där. Du får ett tredje spin direkt efter med andra och fjärde hjulet fulla av wilds.

Bonusspel och free spins

Den finns egentligen tre bonusomgångar varav två går att vinna i den ena, så att säga. Tre bonussymboler tar dig till en vinylskiva där själva stiftet istället för ljud genererar vinster. Du kan vinna myntvinster men även ta dig vidare till "Encore Free Spins" eller Crowd Pleaser bonusspel".

Encore free spins ger dig tio stycken gratissnurr och det går inte att vinna fler väl inne i omgången. Vid varje runda är du däremot garanterad att en av bandmedlemmarna kommer in och fyller hjul två, tre, eller fyra. Den bandmedlemmens symboler på resten av brädet kommer nu också agera wilds vilket kan innebära helsjuka vinstkombinationer. Det är egentligen bara att luta sig tillbaka och njuta för de här tio snurren kommer bli underhållande.

Bonusspelet "Crowd Pleaser" är en slags peka-klicka-variant där du får välja vilka instrument som ska användas för att tillfredsställa publiken. Bakom varje instrument finns det en vinst. Bakom vissa kan det även dölja sig en ett val extra och ännu fler vinster. Totalt finns det tre nivåer men det är lite oklart vad det är som krävs för att ta sig till nästa nivå då det inte framgår av regelverket.

Musiken

Du kan själv välja vilken låt som spelas genom en liten "set-list" till vänster i spelfönstret. Där kan du även sätta din favoritlåt på repeat om du skulle vilja det. Totalt finns det nästan en halvtimmes musikmaterial fördelat över fem riktigt bra Guns N' Roses låtar. Tre av låtarna är tagna från albumet Appetite for Destruction och är "Welcome to the Jungle", "Paradise City" och "Sweet Child o' Mine". Fråga vilken rockhistoriker som helst och han kommer intyga att det här är ett par riktiga klassiker. Efter dessa tre sänks tempot lite och vi bjuds på en av världshistoriens mäktigaste rockbalader, November Rain. Set-listan avslutas sen lite överraskande med låten Chinese Democracy från skivan med samma namn. Det är ingen dålig låt det heller, men aningen förbisedd då den tillkom under Guns N' Roses tid utan orginalmedlemmarna.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...