Speltest: Frankenstein

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.1

Sammanfattning

Titel
Frankenstein
Utvecklare
NetEnt
Återbetalningskvot
96.7%
Lägsta insats
€0.20
Högsta insats
€100
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)

Frankenstein

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Frankenstein bygger givetvis på Mary Shelleys klassiska skräcknovell, och utvecklarna Net Entertainment har på ett riktigt snyggt sätt tagit till vara på den ikon av filmmonstret som Boris Karloff fick personifiera i de gamla svartvita filmerna. Hela den filmtematiken går igen i spelet, och det andas kargt men snyggt från första bildrutan. Detta är under den vackra ytan en klassisk slot som utan att överraska bjuder på en stunds trevlig underhållning, och NetEnt är så pass rutinerade att man vet hur man ska producera en slot som håller måttet utan att behöva uppfinna hjulet en gång till. Visst finns det en och annan underhållande feature, men det är inget som kommer att få dig att ramla av stolen, och det behövs inte heller. Frankenstein är underhållning för stunden, det räcker bra så.

Speltips

Vad är Frankenstein?

En klassisk 3x5-slot baserat på legenden om Frankensteins monster. Det handlar givetvis om att jaga vinstlinjer och få hjälp av en och annan feature på vägen.

Hur spelar jag?

Leta upp Frankenstein i lämpligt casinorum, se till att du har pengar på kontot. Välj antal vinstlinjer, nivå samt myntvärde. Sedan är det bara att trycka på snurra (eller autospel) och jaga vinstlinjer. En knapp för maxinsats finns också.

Till vilken insats?

Frankenstein börjar på en riktigt låg nivå. Lägsta möjliga inställning är en vinstlinje på nivå ett för tio öre. Då betalar du följaktligen tio öre snurren. För oss är inte insatsen speciell viktig utan vi spelar gärna på låga nivåer, men vi tycker att det är roligare om man maximerar antalet vinstlinjer. Med tjugo vinstlinjer kostar det från två kronor snurren att spela. På nivå tio, med femkronorsmynt och tjugo vinstlinjer är du uppe på maxinsats. Ett snurr kostar då tusen kronor. Ett rejält spann att välja på i detta spel med andra ord!

Vilka symboler?

I stigande ordning är vinstsymbolerna spelkortsvalörerna 9 till ess, "The Brain", "Fritz", "Dr Frankenstein" samt "The Monster". Väderkvarnen är scatter, och det finns också en multiplikator på hjul fem. Två olika Wildsymboler finns: "Lightning Wild" och "Fire Wild".

Gratisspel, free spins och bonusar?

Frankenstein har två olika typer av Wilds. Lightning Wild ersätter alla symboler utom scatter. Denna dyker upp på hjul 2-4 i huvudspelet. Under free spins är Fire Wilds garanterad, och dyker upp på hjul 2-4. Denna ersätter allt utom scatter och multiplier. En speciell feature med Frankenstein är Linked Wilds. När du får Wild sprids den över hjulen och förvandlar två eller fler närliggande symboler så även de blir wild.

Får du tre eller fler scatters aktiveras 10 free spins. Väl i free spin mode räcker det med två scatters för att få ytterligare spins.

Multipliern visas på femte hjulet, och ökar vinstmultiplikatorn succesivt.

Frankenstein i mobilen?

Ja, Frankenstein finns i en riktigt bra mobilversion som håller sig mycket nära full-size-versionen. Du kan spela denna titel på iPad, iPhone, Androidmobil samt tablet.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...