Speltest: Feng Shui Kitties

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.9

Sammanfattning

Titel
Feng Shui Kitties
Utvecklare
Booming Games
Återbetalningskvot
95.9%
Lägsta insats
0.00 kr
Högsta insats
0 kr
Videoslots
Klassiska Spelautomater

Feng Shui Kitties

Videoslots

Klassiska Spelautomater

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst är det mest känt som en filosofi som berättar för oss hur vi bäst ska inreda våra hem. Kitties är såklart kattungar, men i det här fallet i form av vinkande lyckokatter.

Så vad vill vi säga med detta? Vad vi kan säga säkert är att Feng Shui är ständigt populärt och att katter äger internet. Från spelutvecklaren Booming Games kommer sloten som kombinerar dem: Feng Shui Kitties. Det är inte bara maxvinsten på 400 000 kr som gör det här till en slot värd att kolla in. Det är en 3 hjuls-slot med kul extrafunktioner, bra grafik och ett gemytligt soundtrack vilket i vår bok gör den ganska nyskapande.

Speltips

Feng Shui Kitties recension

Booming Games är en mindre känd spelutvecklare som är baserade på Isle of Man. De har ännu inte lyckats skapa något spel som blivit en gigantisk succé men ändå vunnit rykte som en duktig spelutvecklare.

Deras Feng Shui Kitties är alltså ett slotspel som på många sätt känns nytt och annorlunda. Det har 3 hjul och 3 rader (mot standarden 5 hjul, 3 rader). En annan ny grej är att det till skillnad från andra klassiska 3-hjuls spelautomater inte har ett traditionellt tema med 7-symboler, körsbär och klockor. Det att sloten är utformad som en gammaldags spelautomat samtidigt som det har ett fräscht tema känns tveklöst uppfriskande.

Hur ligger det till med vinstchanserna i Feng Shui Kitties? Återbetalningsfrekvensen (RTP) för spelet är 95,88%. Detta är en lågvarians-slot, vilket betyder att spelet i teorin betalar ut låga men tämligen regelbundna vinster. Maxvinsten 400 000 kr ger att din insats som mest kan dubblas 80x, och det är om man spelar med maxinsatsen som är 5000 kr. Spelet har totalt 10 fasta vinstlinjer.

Som lågvarians-slot passar Feng Shui Kitties alldeles utmärkt att spela på ett avslappnat vis. Det understryks ytterligare av spelets orientaliskt färgade soundtrack. Om man vill så försätts man snabbt i ett meditativt tillstånd av spelets lugna pianotoner.

Grafik och symboler

Spelets grafik går mestadels i lila och mjuka toner av beige och rosa. Bakgrunden utgörs av en vacker kinesisk miljö i rosa ton. Både den miljö spelet hämtar sin inspiration från och soundtracket sammanfaller för att skapa en avkopplande slot.

Antalet symboler i Feng Shui Kittens är färre än vad man kanske är van vid från slots med fler hjul. Lågt värderade symboler består av guldmynt. De symboler som har högre värden utgörs av gyllene lyckokatter å ena sidan och vita lyckokatter å den andra. Vid sidan av dem finns tre olika bonussymboler. Wild-symbolen är rätt och slätt märkt "Wild". Sen finns en wild som också fungerar som multiplikator och dubblar vinnande rader 8x. Scattersymbolen till sist är märkt "Free spins".

Bonusfunktioner

Man kan lätt tro att ett spel som bara har 3 hjul skulle vara fattigt på bonusfunktioner. Men Feng Shui Kitties har precis rätt dos av bonusfunktioner för att öka dramatiken.

Wild-symbolen spelar flera roller i spelet. Dels kan det ersätta alla andra symboler i spelet för att bilda vinnande rader. Om du får tre wilds rad så får du en jackpot-vinst där din kombination betalas både åt vänster och höger.

Den speciella 8x Wild-symbolen kan dyka upp på mittenhjulet. Om den ingår i en vinnande rad så dubbleras vinsten 8 gånger.

Free spins till sist triggas genom att man får tre scatter-symboler. Det spelar ingen roll om man får tre i rad, så länge alla tre är synliga någonstans på hjulen. Om läget triggas så får man 5 free spins.

Feng Shui Kitties omdöme

Det ska erkännas att vi inte hade särskilt höga förväntningar när vi först började spela Feng Shui Kitties. Slotspel som modellerats enligt äldre modell med 3 hjul brukar sällan vara särskilt roande mer än för dem som har en speciell förkärlek för vintagespel. Så det var därför kul att få bli glatt överraskad.

Booming Games har genom att smart utnyttja bonusfunktioner lyckats konstruera ett spel som är större än summan av dess delar. De har därför bevisat att formatet med 3 hjul rätt använt kan bli någonting betydligt mer än bara en nostalgitripp tillbaka till de enarmade banditernas dagar.

Vi rekommenderar Feng Shui Kitties framför allt till den som tycker om att koppla av med slotspel. Både spelets visuella och musikaliska bitar har en avkopplande effekt. Än mer passande är att det är en lågvolatil slot vilket gör det till ett perfekt spel att spela med små insatser.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...