Speltest: Fairytale Legends: Hansel & Gretel

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.2

Sammanfattning

Titel
Fairytale Legends: Hansel & Gretel
Utvecklare
NetEnt
Återbetalningskvot
96.7%
Lägsta insats
€0.10
Högsta insats
€200
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)
Gratis Demo

Fairytale Legends: Hansel & Gretel

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Gratis Demo

Exakt på dagen, sex månader efter första spelet i Fairytale Legends-serien, släpptes NetEnts tolkning av Hans och Greta som spelautomat (24:e april 2017 för att vara exakt). Den magiska fen som gjorde Rödluvan sällskap på sin vandring genom den djupa skogen i Fariytale Legends: Red Riding Hood lyser nu upp den mörka skogen för Hansel & Gretel där häxans välsmakande pepparkakshus är slutmålet. Det andra spelet i serien är väldigt likt föregångaren men med en aningen kusligare känsla och en mekanik som putsats vidare på. I princip är det samma spel som förut men det hela känns lite rappare i snurren och vanliga wilds har uppgraderats till staplade, vilket också skruvat upp återbetalningsprocenten från 96.33% till 96.71%. Bonus- och free spins-omgången känns lite tunna då den magiska fens slumpmässiga funktioner inte finns representerade där men gör å andra sidan grundspelet väldigt underhållande.

Spela gratis demo av Fairytale Legends: Hansel and Gretel

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Så spelar du Hansel & Gretel videoslot

Om du spelat den första videoslotten i Fairtale Legends-serien kommer du känna igen flera av funktionerna i Fairytale Legends: Hansel & Gretel. Några väsentliga skillnader finns det dock. Istället för 20 vinstlinjer från vänster spelar du här med 10 stycken, men från båda håll. Wildsymbolen är också uppgraderad och till skillnad från föregångaren alltid staplad, men precis som i Rödluvan aktiverar den ett re-spin (omsnurr). Bonusrundan och free spins-omgången aktiveras precis som i Red Riding Hood genom att snurra fram tre skattkistor. Men mer om dem senare, låt oss först gå igenom grundspelets slumpmässiga funktioner som fen frambringar.

Den magiska fens krafter

Fen kan dyka upp under grundspelet men exakt hur stor chansen är vid varje snurr avslöjar inte spelreglerna. Det känns dock som en relativt vanlig företeelse och potentialen för stora vinster finns också där. Fens trollspö har tre trick som kan hjälpa dig mot lite större vinster:

Fairy Surprise (Fens överraskning)

Den här trollformeln fungerar bara efter hjulen har stannat utan att ge vinst. Fen flyger in och väljer slumpmässigt ut en av de som stannat. Med start på de lägst betalande ädelstenarna (eller godisbitar kanske det är) väljs slumpvist en ut som förvandlas till den först slumpade symbolen. Om dessa förvandlade symboler inte skapar vinst slumpas ytterligare en symbol fram som förvandlas och detta fortsätter tills du får en vinst.

Fairy Wonder Spin (Fens undersnurr)

Den här magin drar igång redan innan hjulen stannat och kommer garantera dig ett kluster av 5-9 FL-symboler, den högst betalande symbolen i spelet. Det finns inte mycket mer att säga om det. Hjulen stannar och förhoppningsvis vinner du en slant.

Fairy Wild Spin (Fens jokersnurr)

Det går att snurra fram staplade jokrar under spelet men när fen viftar sitt trollspö och aktiverar ett jokersnurr är du garanterad att ett till två hjul (inte det mittersta) täcks helt av jokrar. Spelreglerna säger också att ett helt täckt hjul med jokrar aktiverar ett omsnurr med dem fastklistrade under nästföljande spinn, detta händer således även när bonusfunktionen aktiverats. Snurras fler staplade jokrar fram under nästföljande spinn får du ytterligare ett omsnurr.

Pepparkakshusets bonus och free spins

Stora röda skattkistor kan snurras fram på hjul 1, 3 och 5 räknat från vänster. Tre sådana tar dig till första steget i bonusprocessen som låter dig välja en av dessa. Inuti ligger det en myntvinst värd 15 gånger din insats, en bonussymbol som tar dig till pepparkakshuset och en free spins-symbol som tar dig till gratissnurrsrundan. Myntvinsten betalas ut direkt och sedan är det inte mycket mer med det.

Pepparkakshusets bonus

Det här är en enkel variant av peka-klicka-spel där du ska välja 3 av 15 godisbitar från häxans yttervägg. Bakom varje bonus hittar du en multiplikator. Efter du gjort dina val kommer du se vilka tre multiplikatorer som finns gömda bakom de tre karamellerna (men inte var) och vad medelvärdet på de tre valda multiplikatorerna är. Du kan sedan välja att ta medelvärdet eller chansa på en av karamellerna och hoppas att det är högre. Din strategi här är ganska självklar; finns det två karameller kvar som har ett högre värde än medelvärdet väljer du en av de tre återstående bitarna, har du två godisbitar kvar som har ett lägre värde än medelvärdet väljer du medelvärdesgodisen. I slutändan handlar det om hur riskbenägen du är och en chansning kan såklart löna sig, men i regel skulle vi säga att ovanstående kriterium är en hyfsat optimal strategi.

Free spins

Inga konstigheter här heller. Får du tag i free spins-symbolen tas du till en ny spelplan med 10 gratisrundor på saldot. Nya kistor som snurras fram ger dig +2 till snurrsaldot. Staplade jokrar expanderar alltid under gratissnurr och garanterar dig således också alltid ett re-spin. Som du kan se av bilden ovan är det inte ovanligt att du samlar på dig en hel del gratisrundor men utan jokrarna är det svårt att hitta riktigt bra vinster.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...