Speltest: Exotic Cats

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.2

Sammanfattning

Titel
Exotic Cats
Utvecklare
Microgaming
Återbetalningskvot
96.3%
Lägsta insats
1.50 kr
Högsta insats
300 kr
Videoslots
Mobil & Surfplatta

Exotic Cats

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här handlar det dock inte om några gulliga tamkatter utan om stora kattdjur i djungeln som när som helst kan hoppa fram över hjulen. Dånet från den djupa djungeln ekar när vi sätter igång och det blir bara bättre och bättre när hjulen börjar snurra. Följ med oss på denna spännande recension av Exotic Cats och se om detta kan vara din nya favorit!

Speltips

Så spelar du

Du väljer själv om du vill prova på spelet gratis eller om du är beredd att satsa pengar på en gång. Sloten består av 5 stycken hjul och 3 rader, vilket är en klassisk utformning. Men sedan överraskar den med hela 243 stycken olika vinstlinjer! Det lägsta belopp du kan satsa ligger på 1,50 kronor och maxinsatsen på 300 kronor och den högsta myntvinsten är 106 000. Spelet har medelhög varians och passar därför de flesta spelbudgetar.

Symboler och funktioner

Om ett slotspel ska lyckas i den moderna casinovärlden är bonusfunktioner och snygga symboler ett måste. Du finner sammanlagt 6 stycken symboler av mindre värde och 5 stycken olika typer av symboler som betalar ut riktigt bra.

De symboler som betalar ut bäst är naturligtvis symbolerna i form av kattdjur. Du hittar både lejon, tiger, panter, leopard och puma som ligger och lurar bakom sina hjul. Varje hjul bär också ett av kattdjurens namn. Om en katt-symbol landar på matchande hjul förvandlas hela hjulet till en wild-symbol.

Exotic Cats bjuder även på scatter-symboler som kan ge dig härliga mängder free spins. Du behöver få till minst tre stycken scatter-symboler som löper från vänster till höger på hjulen för att dina free spins ska aktiveras. Lyckas du med detta betalas 10 stycken free spins ut, som du sedan kan använda fritt under spelets gång. Skulle du få upp fler scattersymboler än tre, får du ytterligare 5 snurr.

Sammanfattning

Övergripande är Exotic Cats ett underhållande och roligt spel som bäddar för många vinster. Vi hade däremot gärna sett att bonusfunktionen hade skiljt sig en del från grundspelet och att det fanns någon form av multiplikator.

Även om grafiken är snygg och ljudeffekterna bra så finns det egentligen inte speciellt mycket som gör att detta spel skiljer sig från mängden.

Ett plus i kanten får dock spelet för sin expanderande wilds-funktion och möjligheten att kunna spela via mobil och surfplatta. Det är en kompetent videoslot men utan större överraskningar.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...