Speltest: Evolution

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.9

Sammanfattning

Titel
Evolution
Utvecklare
Evolution
Återbetalningskvot
96.3%
Lägsta insats
€0.00
Högsta insats
€0

Evolution

Evolution har på ett rätt unikt sätt verkligen hittat en idé som sticker ut utan att för den skull ta bort aspekten av att vara en konventionell video slot. Kärnan ligger precis som namnet antyder i evolutionen, att använda sig av iden om utveckling för att skapa dynamik i spelet. Det låter flummigt, vi vet, men det fungerar förvånansvärt bra. Dessutom är det visuellt mycket snyggt utfört!

Speltips

Vad är Evolution?

Evolution är en slot med fem hjul och tre rader som har dynamiken i att symbolerna utvecklas till större värde efter en vinst, och leker på så sätt med tanken om arternas utveckling. Allt är grafiskt mycket snyggt presenterat, och har en futuristisk science fiction-känsla över sig. Lite Alien möter Avatar.

Hur spelar jag?

Bestäm nivå, snurra på de fem hjulen, satsa på tre i rad och se sedan hur dina symboler utvecklas i evolutionen, och ger dig därigenom möjlighet till större vinster.

Till vilken insats?

Du kan inte välja antal vinstlinjer i Evolution, vilket gör att du sätter insatsnivån med hjälp av myntvärde och antal mynt. Det ger ett spann på mellan 2,50 kronor och 1250 kronor i insats per snurr.

Symbolernas värde?

Symbolerna är intelligent utformade som olika levande organismer, och är mer avancerade ju högre värde de har. I stigande ordning är dessa 10,J, Q, K och A, där tian är en encellig organism och A någon form av kräftdjur. Sedan kommer en snigelliknande historia, något fiskartat, en art som kallas basilisk men mer ser ut som en korsning av mus och och groda, en chinchilla i plym och slutligen en hybrid av ekorre och fluga. Mycket underligt, men tämligen underhållande. Och snyggt framför allt!

Gratisspel, free spins och bonusar?

Ja, grundbulten i spelet är att efter att du vunnit en linje utvecklas alla medverkande symboler i vinstlinjen till att stiga ett steg i värdehierarkin.

Utöver det finns också klassiska bonussymboler. Wild visas på hjul 3-5 och ersätter allt utom free spin. Tre eller fler free spins på skärmen aktiver free spin-läge. Dessa ger också multiplikator om de är inblandade i en vinst.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...