Speltest: Big Bad Wolf

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.6

Sammanfattning

Titel
Big Bad Wolf
Utvecklare
Quickspin
Återbetalningskvot
97.3%
Lägsta insats
€0.25
Högsta insats
€100
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)
Gratis Demo

Big Bad Wolf

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Gratis Demo

Svepande hjul ,grisar som wilds och en varg som fungerar som scatter och som blåser ner hus? Kan det vara något det? Ja, det tyckte i alla fall juryn på prestigefulla branschgalan eGR Operator Awards som utnämnde Big Bad Wolf till årets spel 2013. De svenska uppstickarna Quickspin har tagit sagan om de tre små grisarna och utvecklat en riktigt charmig 3D-slot som andas nytänkande och spelglädje (det distrubueras även sedan vinsten av Microgaming). De klassiska funktionerna som man söker hos en slot finns här, men det mesta är twistat ett varv och man hittar någon liten nyhet i det mesta här. Suget i att snura vidare ligger mycket i att försöka få till en serie där man får kedjevinster och på så sätt utlösa wilds på de tre små grisarna. Vi förstår att det låter extremt corny, men ge det en chans för det är är riktigt underhållande!

Spela gratis demo av Big Bad Wolf

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Vad är Big Bad Wolf?

Big Bad Wolf är en 3D-slot med svenska upphovsmän. Titeln valdes till årets spel 2013 vid eGR Operator Awards. Det är en femkolumns free-fall-variant med 3 raders höjd där man ska jaga vinstlnjer på klassiskt maner. En del nytänk har dock gjorts, framför allt i samband med wildfunktionen.

Hur spelar man Big Bad Wolf?

Du kan bara påverka myntvärdet mellan ca 10 öre och 15 kronor, vilket ger ett spann på 2,50 kronor till 1250 kronor per snurr. Välj myntvärde, och sedan är det bara att snurra och jaga vinstlinjer! Gillar du ett lite snabbare spel är det bara att klicka i detta med ett enkelt musklick och vips så går varje omgång ursnabbt. Även om RTPn är väldigt hög så är även variansen det, så du vinner inte jätteofta. Ett bra tips på sånna här spel är dra ner lite på insatsen, sätta på snabbspel, och invänta bonusomgången. Håll ut, när det händer, då händer det med besked!

Alla vinnande kombos utlöser svepande hjul-funktionen (som vi valt att kalla free-fall). Detta innebär att alla vinnande symboler försvinner och nya symboler faller uppifrån och ned. finns ingen rad ovanför slumpas nya symboler in. Nya vinstchanser ges alltså vid varje vinst. Varannan vinst förvandlar även en gris till en wild. Efter vinst två får man alltså en av de tre små grisarna som wild, efter vinst 4 två av dem och efter vinst sex alla tre. Rundan är över när inga vinstlinjer återstår och då försvinner också alla wilda grisar.

Symbolernas värde?

De vaniga vinstsymbolerna i Big Bad Wolf är i fallande ordning lila gris, blå gris, grön gris, kramdjur, A, K, Q, J och 10. Dessutom finns vanliga wilds i form av bikupor. Wilds ersätter alla symboler utom wildmultiplikatorn, spridningssymbolen för free spins ("scatter") och progressspridning.

Free spins & Bonus

Vargen är scatter. Minst tre sådana ger 10 free spins. Detta kan ske även under free spins. Man kan även få frirundor under blås omkull huset-funktionen.

I denna feature ska man samla månsymboler för att hjälpa vargen. Tre månsymboler blåer omkull trähuset, och sex månsymboler stenhuset. Dessutom ger sex symboler ytterligare två rundor och en x2-multiplikator.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...