Senaste Mega Moolah vinnaren (november 2016) gynnar oss i Europa
2016-11-07
Jackpott
Igår snackade vi casino jackpottar och som av en slump prickade någon Microgamings Mega Moolah-pott nästan samtidigt som vi publicerade vår artikel. Men som du kan se om du tar en titt på aktuella ställningar (länken ovan) så ser du att jackpottens storlek redan är en bra bit över Mega Moolahs återställningsvärde på en miljon. Jackpotten är värd lite dryga €4,7 och en ökning med 3,7 miljoner på ett par dagar är väldigt mycket.

Underligt kan tyckas men det finns såklart en förklaring på detta. Förmodligen är det någon som vunnit den i antingen Australien eller Kanada. Potten betalas nämligen ut i lokal valuta och AUD respektive CAD är värda ungefär 0,65 av en EUR, och förmodligen får man inte en helt optimal växelkurs. Det stämmer alltså ganska väl om vi tar kontrollerar genom att multiplicerar potten på €11,6 miljoner med 0,35 (för att få vad som blir kvar) och sedan slår på några dagars spelande. Kanske lite trist för vinnaren, men hen är förmodligen inte medveten om detta då de bara sett den aktuella siffran och inte någon valuta. För oss som inte vann jackpotten är det såklart bra att den startar på en rejäl slant!

Som svensk behöver du däremot inte oroa dig över att bli snuvad på tjugotals miljoner. Vi får pottens värde i euro utbetalt. Det är EUR, AUD, CAD och GBP som Microgaming valt att låta representeras rakt av och mot pottens värde, som om du tittar i själva spelet faktiskt aldrig uttrycks i någon specifik valuta. Valutakonvertering var faktiskt vad som gjorde att Mega Moolah slog NetEnts världsrekord i största onlinevinst. Hade den vunnits av någon som spelade med EUR istället för en man från Storbritannien och pund så hade det aldrig blivit något Guinnessrekord. Vi ska inte tala illa om Microgaming men vi kan tycka att det är ett ganska underligt system och om vi skulle rekommendera dig att jaga miljonerna så känns NetEnts Mega Fortune betydligt säkrare för oss svenskar.
Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...