Progressiv jackpott och chans till 3200x vinsten i nya slots
2019-07-24
Spelnyhet
Foto: NetEnt

Den svenska mjukvaruleverantören NetEnt har precis lanserat inte ett, utan två nya jackpottspel – Grand Spinn och Grand Spinn Superpot – varav det ena bjuder på en progressiv jackpott. Samtidigt har den brittiska spelutvecklaren Microgaming släppt Break Away Deluxe, en uppföljare till den populära slotten Break Away.

Grand Spinn och Grand Spinn Superpot

NetEnt ligger sedan tidigare bakom ett flertal av vår tids mest framgångsrika jackpottslots, till exempel Mega Fortune och Hall of Gods. Nu har spelutvecklarens jackpottfamilj fått tillökning i form av två olika versioner av samma spel.

Grand Spinn och Grand Spinn Superpot bjuder båda på ett tidlöst Art Deco-tema med storslagna vinstmöjligheter. Båda slottarna spelas på en spelplan bestående av tre hjul och en rad som för tankarna till de klassiska banditerna.

Så spelar du

Grand Spinn erbjuder tre fasta jackpottar på 40x, 200x och 10 000x din insats. Spelet har en RTP på 96,19 procent och volatiliteten klassas som hög. Grand Spinn Superpot innehåller istället en progressiv jackpott, vars storlek bestäms av antalet spelare och deras insatser.

I varje snurr finns möjligheten att trigga en jackpottvinst och chanserna ökar avsevärt tack vare spelets bonusfunktioner. Här finns Multiplier Wilds som kan aktivera en multiplikator på upp till 8x samt en Andra chans-funktion som kan ta dig ett steg närmare jackpotten.

Progressiv jackpott och chans till 3200x vinsten i nya slotsFoto: Microgaming Break Away Deluxe

Break Away Deluxe

Microgamings Break Away blev snabbt en hit kort efter lanseringen år 2004. Nu har den brittiska spelutvecklaren äntligen släppt uppföljaren – Break Away Deluxe – som många spelare garanterat har väntat på.

I Break Away Deluxe får du än en gång följa med till ishockeyrinken, fast nu med ännu bättre grafik och roligare bonusfunktioner. Spelautomaten är utvecklad i samarbete med Stormcraft Studios som även ligger bakom välkända titlar som Agent Jane Blonde Returns. Så här säger Microgaming själva om lanseringen (egen översättning):

”Break Away Deluxe behåller all action från den fenomenalt populära originalslotten och kombinerar den med ännu fler spännande och givande funktioner.”

Justerbara vinstlinjer och staplade wilds

Break Away Deluxe spelas med en extra mobilvänlig spelplan bestående av fem hjul och fem rader. Vinstlinjerna är justerbara och som mest kan spelaren aktivera upp till 88 vinstlinjer. Vinster beräknas från vänster till höger och fler vinstlinjer innebär fler chanser till vinst.

Med hjälp av funktionen Rolling Reels kan du få flera vinster i följd, då vinnande symboler försvinner för att ge plats åt nya. I grundspelet kan även hockeyspelare förvandla hela hjul till wilds för att garantera vinst i Smashing Wilds-funktionen.

Free spins aktiveras i vanlig ordning av minst tre scatters. I detta bonusläge kan funktionerna Growing Wild och Multiplier Trail öka både spänningen och vinstchanserna rejält. Maxvinsten i Break Away Deluxe ligger på 3200x insatsen.

Kort om NetEnt och Microgaming

NetEnt och Microgaming klassas som två av vår tids största spelutvecklare. NetEnt ligger bakom ett flertal succéspel utöver sina omtyckta jackpottspel, som till exempel Starburst och Gonzo’s Quest.

Microgaming ligger bakom den mest populära jackpottslotten någonsin – Mega Moolah, som dessutom har delat ut några av de största vinsterna genom tiderna. Spel ifrån de två spelutvecklarna går att hitta på i princip alla svenska casinon på nätet idag.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...