Pirates’ Plenty: Battle for Gold – Red Tigers 100:e slot
2019-08-23
Spelnyhet
Foto: Red Tiger

Red Tiger Gaming har precis lanserat sin hundrade slot! Det rykande färska spelet är en eftertraktad uppföljare till spelet Pirates’ Plenty: The Sunken Treasure, och de har valt att kalla den Pirates’ Plenty: Battle for Gold.

Carl Ejlertsson som är Director of Business Development på Red Tiger, säger i ett pressmeddelande att The Sunken Treasure har legat i topp 5 ute bland olika iGaming trackers på marknaden sedan spelet lanserades i februari tidigare i år, vilket också innebär att de denna gång har haft mycket att leva upp till.

Spelets uppbyggnad

Pirates’ Plenty: Battle for Gold består av 3 rader och 5 hjul precis som sin föregångare och även denna version tar pirat-temat på största allvar. Det som läggs mest betoning på är att samla på sig alla delar av skattkartan i spelet som till slut avslöjar den fjärde Wild Island raden. Denna fjärde rad kommer att stanna kvar tills du slutar att spela, och där kan spelaren vinna upp till 5 000 gånger insatsen.

Symbolerna går självklart i sann piratanda där de använt groggflaskor, pistoler, kanoner, pirathattar samt skallar och benpipor för att få till den rätta känslan. Sloten i sig utspelar sig på botten av ett piratskepp bland guld och juveler.

Spelautomatens mest utmärkande funktioner är Free Spins, Bonus Spins, Locked Wilds samt Svartskägg (Blackbeard) som då och då kastar Wild Bombs på spelplanen för att öka på vinsterna. Den största skillnaden på Battle of Gold och Sunken Treasure är att de i den nyare versionen använt en annan form av Sticky Wild för att aktivera Free Spin-läget. Nu ska det enligt dem själva vara enklare för spelaren att se potentialen i spelet än tidigare.

På gång hos Red Tiger Gaming

Red Tiger är ingen mjukvaruleverantör som ligger på latsidan. Sedan starten 2014 har de redan kommit upp i över 100 slots och även en del bordsspel. Men det är inte bara Pirates’ Plenty som kommer härnäst, de kommer också inom kort att lansera spelet Golden Leprechaun Megaways.

Det är inte alla spelutvecklare som får eller kan utveckla spelautomater med Megaways-funktionen. Det är nämligen Big Time Gaming som ligger bakom den ursprungliga teknologin för detta, och de har gett licens till en del andra bolag som nu också får använda tekniken – bland annat Red Tiger Gaming.

Megaways innebär alltså att det när som helst kan aktiveras 117 649 stycken vinstlinjer istället för grundspelets normala antal, vilket såklart kan ge dig väldigt stora vinster om det sker.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...