Topp 6 slots med bästa bonusrundorna

Topp 6 slots med bästa bonusrundorna

2019-06-24
Casinospel
Foto: ELK Studios

Slots är mer populära än någonsin, vilket till stor del beror på deras enkelhet och höga underhållningsgrad. Självklart har tema och design stor betydelse hos spelarna, men det som verkligen kan väcka spelarnas nyfikenhet är spelet bonusfunktioner.

Bonusfunktioner kan komma i många olika former; du kan bland annat stöta på roliga free spins-lägen, slumpmässiga funktioner eller interaktiva pick and click-spel. Många gånger kan dessa bonusrundor ha stor betydelse för spelupplevelse såväl som på vinstmöjligheter.

I denna artikel ska vi titta närmare på 6 spelautomater med extra spännande och innovativa bonusrundor.

Jumanji Slot från NetEnt

Spelautomaten Jumanji lanserades år 2018 och blev snabbt populär bland alla NetEnt-fans där ute, särskilt av de som uppskattade den klassiska filmen som spelet är baserat på. Här får du spela dig igenom den kultförklarade spelplanen där vad som helst kan hända.

I Jumanji finns bonusfunktioner så att det räcker och blir över. Utöver den klassiska wild-symbolen bjuder Jumanji på inte mindre än fyra slumpmässigt aktiverade bonusrundor - Wild Stampede, Monkey Mayhem, Monsoon Wilds och Sticky Vines - som kan öka chanserna till vinst rejält.

Scatter-symbolen i spelet aktiverar ett bonusspel i form av ett brädspel. Din uppgift är att kasta tärningarna (ju fler scatters som aktiverat bonusspelet, desto fler kast får du) och hoppas att de landar till din fördel. I spelet kan du aktivera fyra olika free spins-lägen eller en Mystery Feature. Du kan även vinna extra kast samt generösa myntvinster.

Topp 6 slots med bästa bonusrundorna Jumani NetEntFoto: Jumani slot från NetEnt

Jackpot Raiders från Yggdrasil

Jackpot Raiders lanserades under våren 2019 och är det självklara valet för den som gillar äventyrsslots med roliga bonusfunktioner. Temat är baserat på två äventyrare i jakt på en försvunnen stad och din uppgift är att visa vägen. Resan är kantad med både bonusrundor och så mycket som fem olika jackpottar.

Det finns många bonusrundor i Jackpot Raiders, men en av de mest intressanta är Treasure Hunt Bonus Game. Här får du välja en av två karaktärer och sedan välja en av tre vägar genom djungeln; Safe, Risky eller Very Risky. Ju högre risk vägen har, desto större belöningar.

Spelautomaten har även ett pick and click-spel där spelaren får välja en av fem låsta kistor. I dessa kan det också dölja sig en free spins-karta, en myntvinst eller en kompass som antingen aktiverar bonusspelet eller ger dig 10 free spins

Topp 6 slots med bästa bonusrundorna Jackpot Raiders YggdrasilFoto: Jackpot Raiders slot från Yggdrasil

Chi från ELK Studios

Chi är det sockersöta spelet med asiatiska influenser från den svenska spelutvecklaren ELK Studios. Här leder två små skyddsandar dig genom Himalayas mäktiga bergstoppar. Spelet lanserades 2019 och blev snabbt en favorit spelare som gillar Asien-inspirerade och innovativa slots.

I Chi finns tre bonussymboler; en wild-symbol, en free spins-symbol och en bonus-symbol som aktiverar bonusspelet Stairway to Fortune. Utöver detta finns även två pussel till vänster och till höger om spelplanen. Vid varje spelomgång snurrar pusselbitarna och när det är komplett kommer Chi eller Mow att dyka upp och belöna dig med wilds och multiplikatorer.

Bonusspelet är såklart extra intressant. Detta aktiveras av tre bonus-symboler någonstans på spelplanen. I bonusspelet drar Chi en slumpmässig siffra mellan 1 – 6 och Mow flyttar sig upp på trappan enligt denna. På varje trappsteg finns en multiplikator som ökar ju högre upp du kommer. Tar du dig längst upp vinner du 10 000 gånger din insats.

Topp 6 slots med bästa bonusrundorna Chi Elk StudiosFoto: ELK Studios

Dwarf Mine från Yggdrasil

Dwarf Mine är ett spännande spel med en unik design som lanserades i början av 2019. I denna spelautomat får du följa med dvärgarna ner i deras gruvor för att leta efter värdefulla ädelstenar och självklart kommer du att möta flera bonusrundor längs vägen.

I denna slot är bonus-symbolen central. Genom att landa en sådan symbol någonstans på hjulen kommer att lägga till en rad, vilket i sin tur ökar antalet vinstsätt. Som mest kan spelplanen expandera med tre rader, vilket ger dig 16 807 sätt att vinna. Tre bonus-symboler aktiverar dessutom 10 free spins som spelas på en fullt expanderad spelplan.

Självklart finns det även en del värdefulla ädelstenar i gruvan. Genom att samla fem likadana av varje kan du aktivera en extra förmånlig free spins-runda som även den spelas på en expanderad spelplan, dock med enbart högbetalande symboler.

Topp 6 slots med bästa bonusrundorna Dwarf Mine YggdrasilFoto: Dwarf Mine slot från Yggdrasi

Narcos från NetEnt

Narcos är en populär tv-serie som fångat mångas uppmärksamhet och även om serien är slut fortsätter äventyret i denna slotversion från NetEnt. Narcos lanserades 2019 och blev snabbt en hit, vilket inte är så konstigt – här finns både mängder av bonusrundor och strålande grafik.

Utöver den klassiska wild-symbolen finns även en Walking Wild som aktiveras när en wild-symbol ingår i en vinst. Då flyttar den sig ett steg åt sidan och är kvar så länge du lyckas skapa vinster. En annan spännande funktion som dessutom aktiveras slumpmässigt är Drive By-funktionen, där en bil kör förbi och förvandlar högbetalande symboler till wilds.

Tre Locked Up-symboler aktiverar bonusfunktionen Locked Up som bland annat belönar dig med en multiplikator på x1 till x10. Under denna funktion är alla snurr dessutom gratis och när en Golden Locked Up-symbol dyker upp i detta läge aktiveras ytterligare en bonusfunktion – till exempel en multiplikator eller uppgraderade symboler.

Topp 6 slots med bästa bonusrundorna Narcos NetEntFoto: Narcos slot från NetEnt

Bloodsuckers 2 från NetEnt

Sist men inte minst måste vi slänga in uppföljaren till en riktig NetEnt-klassiker – Blood Suckers 2, som även fungerar mycket bra att spela i mobilen. Orginalspelet Blood Sucker blev snabbt en succé, särskilt bland spelare som föredrar skräckslots.

I Blood Suckers 2 har NetEnt uppdaterat temat, men hållit kvar vid det kusliga vampyrtemat. Här har du wilds, scatters och två slumpmässiga funktioner att se fram emot. Självklart finns här även ett interaktivt bonusspel – Hidden Treasure Bonus Game.

Bonusspelet aktiveras när du lyckas landa minst tre bonus-symboler och din uppgift är att klicka på kistor för att se vad som döljer sig i dem. De kan antingen innehålla en myntvinst, en scatter, en demon som avslutar spelet eller en nyckel som tar dig till nästa nivå. Lyckas du få nyckeln även i den sista nivån belönas du med 1000 mynt.

Topp 6 slots med bästa bonusrundorna Blood Suckers 2 NetEntFoto: NetEnt
Kindred köper upp Relax Gaming
Kindred köper upp Relax Gaming
2021-07-09

Spelleverantör Kindred group har gått med på att köpa upp de återstående aktierna i spelbolaget Relax Gaming. Överenskommelsen mellan bolagen har ett uppsk... Läs mer

Play'n Go släpper ny slot i Book of Dead-serien
Play'n Go släpper ny slot i Book of Dead-serien
2021-05-25

Om du är ett stort fan av slots har du troligen inte missat den populära spelserien med Rich Wilde från spelutvecklaren Play’n Go. Med äventyraren Rich Wilde i spetsen, var Book of Dead den första spe

Netent lanserar 2 nya spännande spelautomater
Netent lanserar 2 nya spännande spelautomater
2021-04-21

Om du inte kan få nog av den arga brittiska kocken med rynkig panna och hetsigt humör vid namn Gordon Ramsay - då kan vi med glädje berätta att NetEnt precis lanserat en helt ny slot baserad på temat

Bompers slot från ELK Studios
Bompers slot från ELK Studios
2021-03-03

Den svenska spelstudion ELK Studios presenterar Bompers slot, en spelautomat med unikt utseende och flera bonusspel. Fyll mätaren med Bompers för att få Sticky Wilds och hoppas på Mystery Bomb, Free D

6 nya slots från Yggdrasil under februari månad
6 nya slots från Yggdrasil under februari månad
2021-01-27

Under februari månad 2021 är det dags för hela 6 spännande spelsläpp från Yggdrasil - i vissa fall i samarbete med andra duktiga spelutvecklare! Yggdrasil har nämligen en hel lista av samarbetspartner

Svensk vann 1 miljon på Dead or Alive 2
Svensk vann 1 miljon på Dead or Alive 2
2020-12-17

En av marknadens mest populära online slots, Dead or Alive 2, gav den svenska spelaren en miljon på Dead or Alive 2. Dessutom bjuds det på en annan underhållande slot du kan spela exklusivt, endast un

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...