Topp 10 bästa viking slots

Topp 10 bästa viking slots

2019-08-21
Casinospel

Slots med vikingatema är väldigt populärt bland spelare idag och troligen har det att göra med att det just nu finns en del TV-serier och spel som utspelar sig under den tiden. Men också att dessa vikingaslots många gånger har ett spännande och tacksamt tema samt att spelen helt enkelt fått bra funktioner, handling och grafik.

Nedan hittar du spelmarknadens utan tvivel topp 10 bästa viking slots just nu. Vilken är din favorit?

10. Vikings

 Topp 10 bästa viking slots

NetEnt ligger bakom en av de största succéerna från 2018 med sin Vikings slot. Här träffar vi bland annat på Ragnar Lothbrok och hans gäng som blev ökända för sina korståg under 1400-talet.

Vikings slot hamnar på den här listan delvis eftersom grafiken är utomordentligt vacker men samtidigt lite läskig och mörk, precis som TV-serien. Framför allt tillhör Vikings de bästa vikingaautomater på grund av att du kan vinna så mycket som upp till 1 miljon euro i den här spelautomaten! RTP ligger på 96,05% och det finns free spins men inget bonusspel eller progressiv jackpott.

9. Hall of Gods

 Topp 10 bästa viking slots

År 2010 släppte NetEnt en annan slot som inte full ut har ett vikingatema, men en handling som baserar sig på den nordiska mytologin och asatron, vilket har starka samband med vikingatiden. Sloten heter Hall of Gods och här hittar vi gudar som åskguden Tor, den sköna Idun och den lömske Loke.

Visst kan grafiken upplevas något gammaldags och enkel, men smått legendariska Hall of Gods har blivit så populär främst för att spelet har flera jackpottar, free spins, scatter - och bonus symboler! Fler bonussymboler de flesta slots generellt har. Därför förtjänar den en plats på listan över topp 10 slots med vikingatema.

8. Vikings Go Wild

 Topp 10 bästa viking slots

Yggdrasil är en svensk spelutvecklare som på bara några år kommit att bli en av världens bästa. Oftast har deras spel ett nordiskt tema av något slag och i spelet Vikings Go Wild från 2015 får vi följa med ett gäng galna vikingar ut till havs där de kämpar mot ett konstigt sjöodjur. Allt äger rum på ett vikingaskepp till tonerna av krigsmusik och vackert animerad grafik.

Vikings Go Wild toppar listorna över spelautomater med vikingateman på listan på grund av sin charm och spännande vinstchanser. Det finns möjlighet till både free spins, wild symboler och scattersymboler. Spelet har ingen progressiv jackpott men däremot finns det en vanlig jackpott.

7. Vikings Go Berzerk

 Topp 10 bästa viking slots

Uppföljaren till Vikings Go Wild blev ingen mindre än Vikings Go Berzerk, också från Yggdrasil. Här är allt lite galnare och lite bättre än i den första versionen. Det är samma skepp och samma vikingar men grafiken och funktionerna har de lagt lite extra krut på här!

I Vikings Go Berzerk hittar du dessutom ett bonusspel som inte finns i föregångaren. Det finns också wild symboler, scatter symboler, free spins. Anledningen till att detta spel platsar bland topp 10 är för att grafiken är så otroligt bra och medryckande, och det är full av intressanta funktioner som håller dig på helspänn. RTP ligger på 96,1%.

6. Viking Runecraft

 Topp 10 bästa viking slots

Spelutvecklaren Play’n GO vill dock också vara med på ett hörn bland vikingaspelen och lanserade år 2017 sin slot Viking Runecraft. Även här är det asagudarna som står i centrum; Tor och Oden, samt figurerna Freja och Heimdall. Grafiken är färgglad och symboliken baserad på runskrift och annat som hör tiden till.

Viking Runecraft levererar hög underhållning med bonusspel, free spins, multiplikator, wild symboler och scattersymboler. De checkar nästan av varenda ruta på listan av möjliga funktioner. Visst finns det vikingaslots med bättre grafik, men om du vill ha chans till att vinna stort ska du spela på den här sloten. RTP ligger på 96,7%.

5. Viking Clash

 Topp 10 bästa viking slots

Nästa spel på listan blir en favorit från Push Gaming som släpptes 2018. Viking Clash är namnet på spelet och är en av våra favoriter på grund av den höga RTP:n på 97,23%! Detta är ganska unikt och av den anledningen har sloten en naturlig plats på listan.

Viking Clash har 3 rader och 5 hjul samt 25 vinstlinjer. Här finns både free spins, bonusrunda, wilds och sticky wilds. Grafiken är vackert animerad och du befinner dig till havs på ett vikingaskepp.

4. Wild Nords

 Topp 10 bästa viking slots

Om du tycker om den nordiska vilda naturen finns det en slot som är baserad på vikingatiden men från djurens vinkling. År 2018 släppte nämligen Red Tiger Gaming sitt spel Wild Nords där vi får följa med ett gäng vilda djur ute i den ödsliga vildmarken. Det finns även inslag av vikingatiden i form av runor och artefakter.

Wild Nords har vi valt eftersom grafiken är mycket snyggt gjord och att du kan få både re-spins, sticky wilds, wilds och en animal feature. RTP ligger på 96,01%.

3. Vikings Unleashed: Megaways

 Topp 10 bästa viking slots

2019 hände det något roligt. Blueprint släppte sin slot Vikings Unleashed: Megaways! Detta spel är en av våra största favoriter på listan eftersom den har så många specialfunktioner. Till att börja med har vi megaways-funktionen som innebär att det hela tiden fylls på med nya symboler så länge du vinner. Men det bjuds också på free spins, obegränsad multiplikator och Mystery Symbol Win.

Återigen befinner vi oss på ett vikingaskepp bland galna vikingar som är animerade i en utsökt grafik. RTP ligger på 96,5%.

2. Thunderstruck II

 Topp 10 bästa viking slots

År 2010 släpptes en slot av Microgaming som var en uppföljare till ett annat spel på samma tema. Titeln på spelet är Thunderstruck II och återigen är vi tillbaka i asagudarnas oberäkneliga värld.

Vi älskar Thunderstruck II även om spelet har några år på nacken. Det finns många bra och spännande funktioner, bland annat finns chans till 25 free spins med Thor och något som var unikt för spelet när det släpptes var att det hade 243 vinstvägar! RTP 96,65% - ganska högt.

1. Asgardian Stones

 Topp 10 bästa viking slots

Välgjorda Asgardian Stones från 2018 av NetEnt är också ett mycket charmigt spel som utspelar sig i asagudarnas stad Asgård. Inte heller ett rent vikingatema, men ack så snygg slot!

Det som gör den här sloten unik är den så kallade avalanche-funktionen som innebär att det hela tiden dyker upp nya nedfallande symboler som kan bilda nya vinster. RTP på 96,31% - också ganska högt.

Kindred köper upp Relax Gaming
Kindred köper upp Relax Gaming
2021-07-09

Spelleverantör Kindred group har gått med på att köpa upp de återstående aktierna i spelbolaget Relax Gaming. Överenskommelsen mellan bolagen har ett uppsk... Läs mer

Play'n Go släpper ny slot i Book of Dead-serien
Play'n Go släpper ny slot i Book of Dead-serien
2021-05-25

Om du är ett stort fan av slots har du troligen inte missat den populära spelserien med Rich Wilde från spelutvecklaren Play’n Go. Med äventyraren Rich Wilde i spetsen, var Book of Dead den första spe

Netent lanserar 2 nya spännande spelautomater
Netent lanserar 2 nya spännande spelautomater
2021-04-21

Om du inte kan få nog av den arga brittiska kocken med rynkig panna och hetsigt humör vid namn Gordon Ramsay - då kan vi med glädje berätta att NetEnt precis lanserat en helt ny slot baserad på temat

Bompers slot från ELK Studios
Bompers slot från ELK Studios
2021-03-03

Den svenska spelstudion ELK Studios presenterar Bompers slot, en spelautomat med unikt utseende och flera bonusspel. Fyll mätaren med Bompers för att få Sticky Wilds och hoppas på Mystery Bomb, Free D

6 nya slots från Yggdrasil under februari månad
6 nya slots från Yggdrasil under februari månad
2021-01-27

Under februari månad 2021 är det dags för hela 6 spännande spelsläpp från Yggdrasil - i vissa fall i samarbete med andra duktiga spelutvecklare! Yggdrasil har nämligen en hel lista av samarbetspartner

Svensk vann 1 miljon på Dead or Alive 2
Svensk vann 1 miljon på Dead or Alive 2
2020-12-17

En av marknadens mest populära online slots, Dead or Alive 2, gav den svenska spelaren en miljon på Dead or Alive 2. Dessutom bjuds det på en annan underhållande slot du kan spela exklusivt, endast un

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...