Slots med högst RTP 2023

2022-04-26

Robert Bergman

Slots med högst RTP 2023

Det finns inget sätt att överlista slumpgeneratorer i spelautomater online, men genom att välja slots med högst RTP kommer du åtminstone att öka dina vinstchanser i det långa loppet. De olika värdena för slots RTP varierar otroligt mycket, men vanligtvis ligger de omkring 94% till 96%. Alla slots med RTP under 94% ligger under medelsnittet och har därför relativt dåliga vinstchanser. Alla slots med RTP över 96% ligger ovanför medelsnittet och har därför jämförelsevis bra chanser att dela ut vinster. Nätets absolut bästa RTP slots ligger däremot mellan 97% och 99% RTP och erbjuder största vinstchans statistiskt sett.

En del spelare väljer slots efter tema, andra efter bonusfunktioner, men andra väljer att endast spela spelautomater med högst RTP, eftersom dessa teoretiskt ska ge bättre utdelning. Sanningen är att det inte finns några rätt eller fel då det är omöjligt att räkna hur mycket du kommer att vinna, eller om du kommer att vinna alls. Men RTP är ändå en bra måttstock att utgå från när det kommer till val av spel. Så, vilka är egentligen nätets bästa RTP slots och hur fungerar RTP? Nedan har vi listat slots med högst RTP som dessutom har underhållande teman, bonusfunktioner och varierande spelupplägg.

Nätets topp 10 slots med högst RTP

Med så många bra slots att välja på är det svårt att veta vilka som är nätets bästa RTP slots utan att göra en djupdykning i ämnet. Det har vi lyckligtvis gjort! Vi har plockat fram 10 slots med bäst RTP som har varierande funktioner och teman. En bra idé är att välja någon av nedanstående slots med ett casino med bäst utdelning för de absolut bästa vinstchanserna statistiskt sett. Man bör dock veta att det inte finns några garantier för vinst, inte ens om man endast spelar på nätets bästa RTP slots.

Utan ytterligare dröjsmål kommer nu vår topp 10 lista bestående av slots med högst RTP:

  1. Mega Joker - 99% RTP
  2. Book of 99 - 99% RTP
  3. Jackpot 6000 - 98,8% RTP
  4. 1429 Uncharted Seas - 98,6% RTP
  5. Joker Strike - 98,11% RTP
  6. Blood Suckers - 98% RTP
  7. Jokerizer - 98% RTP
  8. Money Cart - 98% RTP
  9. Money Train 2 - 98%
  10. White Rabbit Megaways - 97,77% RTP

1. Mega Joker - 99% RTP

Mega Joker slot

Mega Joker är en klassisk spelautomat från den svenska utvecklaren NetEnt som har en inbyggd progressiv jackpott som gömmer sig i spelet. Mega Joker RTP ligger på hela 99%, vilket är en av de högsta siffrorna som existerar bland slots. Mega Joker är en slot som passar de allra flesta spelare, eftersom den har ett enkelt spelupplägg och använder sig av de klassiska frukt-symbolerna som många spelare redan är bekanta med.

RTP:99%
Volatilitet:Hög
Utformning:3x3
Insatsnivåer:10 - 100 kr
Spelutvecklare:NetEnt

2. Book of 99 - 99% RTP 

Book of 99 slot

Book of 99 är en av nätets 2 absolut bästa RTP slots och har utvecklat av Relax Gaming. Spelet bygger på samma bonusfunktioner som Book of Ra det första spelet i hela Book of-serien). Här får spelare åka med på en historisk resa, där de får möta olika gudar från den grekiska mytologin. Det som gör spelet så speciellt är dess ovanligt höga RTP på 99%, i kombination med den extremt populära bonusfunktionen.

Genom att samla 99 böcker i grundspelet får spelare tillgång till 10 gratissnurr, vilket ger fler chanser att vinna riktigt stora vinster, tack vare de expanderande symbolerna. Under bonusrundan väljs en slumpmässig karaktär som får expanderande förmågor och kan ge vinster upp till 5 000 gånger insatsen. Spelet är visuellt tilltalande och har en avslappnande atmosfär. Med en otroligt hög RTP och spännande funktioner sticker "Book of 99" ut ur mängden, särskilt i jämförelse med andra "Book of"-slots.

RTP:99%
Volatilitet:Hög
Utformning:5x3
Insatsnivåer:10 - 1 000 kr
Spelutvecklare:Relax Gaming

3. Jackpot 6000 - 98,9% RTP

Jackpot 6000 slot

Jackpot 6000 är en annan slot med hög RTP som också har utvecklats av speltillverkaren NetEnt. Det är en riktig klassiker till spelautomat med retro-design kombinerat med moderna spelfunktioner. Jackpot 6000 RTP ligger på 98,8% och är ett spel med en enkel utformning på 3 hjul och 3 rader, samt klassiska fruktsymboler och jokrar.

Man bör dock känna till att trots spelet enkla utformning så har Jackpot 6000 ganska avancerade funktioner som är viktiga att förstå sig på. Vi rekommenderar att du läser en spelrecension som förklarar dessa spelfunktioner, alternativt att du läser igenom spelets regler innan du gör några satsningar för riktiga pengar. Spelets RTP avgörs nämligen till viss del genom hur duktig du är på att använda jackpottfunktionen "Supermeter-läget", vilket är kunskapsbaserat. Spelets faktiska RTP beror därför till viss del på kunskapskomponenten. För de som gillar avancerade slots, eller lite av en utmaning så passar Jackpot 6000 otroligt bra. Vi rekommenderar därför inte Jackpot 6000 till nybörjare.

RTP:98,9%
Volatilitet:Hög
Utformning:3x3
Insatsnivåer:1 - 20 kr
Spelutvecklare:NetEnt

4. 1429 Uncharted Seas - 98,6% RTP

1429 Uncharted Seas slot

1429 Uncharted Seas är lanserad av den svenska utvecklaren Thunderkick är en slot med havstema, som har riktigt imponerande grafik, särskilt med tanke på spelets ålder; spelet lanserades nämligen i mitten på år 2016 och är än idag en av de bästa RTP slots som existerar. Denna slot passar lika bra för nybörjare som den gör för inbitna spelare.

Det estetiskt tilltalande 1429 Uncharted Seas RTP ligger på 98,6% och är både enkel att förstå sig på och samtidigt full av spännande bonusfunktioner som gör spelet otroligt roligt att spela. Njut bland annat av upp till 50 freespins och expanderande wilds (som täcker alla rader på hjulen).

5. Joker Strike - 98,11% RTP

Joker Strike slot

Joker Strike är en modern spelautomat från speltillverkaren Quickspin med en RTP på 98% förutsatt att du spelar via spelets "Hi-roller"-läge, vilket innebär att du köper 5 snurr med olika bonusfunktioner inkluderade (beroende på vilket Hi-Roller-läge du väljer). Det är viktigt att känna till att grundspelet har en RTP på 96,46%, så har du inte tänkt spela Joker Strike i Hi-Roller-läget rekommenderar vi att du väljer någon annan av våra rekommenderade RTP slots.

Spelet har klassiska symboler som finns utspridda över 5 hjul med 3 rader. Bonusfunktioner inkluderar Joker Strike, som ger extra stora vinster och Hi-Roller-läget som ökar spelets RTP upp till 98%. Spelaren kan anpassa insatsnivåerna efter sin plånbok, med en minsta insats på 1 kr och en högsta på 1000 kr. Trots sin enkla design och spelstil erbjuder spelet en uppdaterad grafik och avancerade funktioner, samtidigt som det behåller den klassiska charm som lockar både high-rollers såväl som nybörjare som föredrar klassiska slots.

RTP:98,11% - 96,46%
Volatilitet:Medelhög till hög
Utformning:5x3
Insatsnivåer:1 - 1 000 kr
Spelutvecklare:Quickspin

6. Blood Suckers - 98% RTP

Blood Suckers slot

Blood Suckers skapades av den svenska speltillverkaren NetEnt och är en slot med vampyrtema som är fullproppad med symboler som påminner om Dracula och hans slott i Transsylvanien. Spelet har även en uppföljare som heter Blood Suckers 2, fast uppföljaren har aningen lägre RTP än originalet.

Originalet Blood Suckers RTP ligger på 98% och är det ett spel med flera spännande bonusfunktioner som håller måttet än idag. Spelet innehåller free spins, vinstmultiplikatorer och du kan ha turen att vinna spelets högsta vinst på nästan en halv miljon kronor. Det som är otroligt bra med just Blood Suckers är att det är en slot som kombinerar låg volatilitet med hög RTP, vilket gör att du i teorin bör vinna oftare jämfört med slots med hög volatilitet. Ett perfekt spel för både nybörjare och erfarna spelare!

RTP:98%
Volatilitet:Låg
Utformning:5x3
Insatsnivåer:2,50 - 500 kr
Spelutvecklare:NetEnt

7. Jokerizer - 98% RTP

Jokerizer slot

Jokerizer är en äldre online slot från början av 2014, med hög volatilitet och hög RTP. Spelet utvecklades av svenska speltillverkaren Yggdrasil och har en högsta RTP på upp till 98%. Något särskilt med Jokerizer är att det har en varierande RTP, där grundspelets RTP ligger på 88,8% och där bonusspelets RTP skjuter i höjden upp till 98%.

Jokerizer erbjuder traditionella frukt-symboler i 3D-grafik samt en joker som fungerar som scattersymbol och kan ge mystery wins upp till 6000 mynt. Det finns också ett bonusspel, Jokerizer Mode, där jokrar blir ännu mer värdefulla och spelaren kan vinna extra mycket. Trots att den lägsta insatsen är relativt hög är Jokerizer värt att spela för de som gillar nya versioner av klassiska slots och spelet passar både nybörjare och erfarna spelare. För de som däremot gillar att satsa riktigt smått per spelomgång passar Jokerizer inte särskilt bra, eftersom den lägsta möjliga insatsen är 10 kr per snurr.

RTP:98% - 88,8%
Volatilitet:Hög
Utformning:5x3
Insatsnivåer:10 - 1 000 kr
Spelutvecklare:Yggdrasil

8. Money Cart - 98% RTP

Money Cart slot

Money Cart är ytterligare ett slotspel som tar dig med på en fartfylld resa genom Vilda Västern. Följ med en grupp laglösa för att utföra det största rånet någonsin. Spelet har spännande karaktärer som "The Collector", "Ms Payer" och "The Widener", och det gäller att fånga dem tillsammans för att vinna stora priser på upp till 20 000 mynt. Med hög volatilitet och bonusfunkioner som kan dela ut extremt höga vinster är Money Cart kanske den mest spännande av våra listade slots med högst RTP.

Money Cart är så pass populärt att Relax Gaming bestämde sig för att lansera 2 uppföljare; det finns alltså Money Cart (originalet), Money Cart 2 och Money Cart 3 att välja bland. Man bör dock känna till att det är originalet som har den allra högsta teoretiska återbetalningen i hela spelserien.

RTP:98%
Volatilitet:Hög
Utformning:5x4
Insatsnivåer:1 - 500 kr
Spelutvecklare:Relax Gaming

9. Money Train 2 - 98% RTP

Money Train 2 slot

Money Train 2 från Relax Gaming bjuder både på snygg grafik, roliga bonusfunktioner och 50 000 gånger din insats i maxvinst, vilket är otroligt högt för nätets bästa RTP slots som tenderar att ha relativt låga maxvinster. Money Train 2 RTP ligger på 96,4% i grundspelet, men i spelets bonusrunda stiger den upp till 98%. Här kan du njuta av bonusfunktioner som free spins, chans till att dubbla dina vinster och ett riktigt roligt bonusspel med ett tåg-relaterat tema som får hela spelupplevelsen att rulla som på räls!

Spelet passar alla typer av spelare, men man bör känna till att den höga volatiliteten i kombination med ett grundspel som har lägre RTP kan innebära att det kommer många förluster mellan vinsterna. När man väl vinner, särskilt i bonusspelet, kan vinsterna dock vara extremt höga. För att kunna spela med högsta RTP i Money Train 2 behöver du använda denna slots med köp-funktion eller hoppas på det bästa genom att spela med en lägre RTP i grundspelet fram till att du vinner 3 eller fler scatters.

RTP:98% - 96,4%
Volatilitet:Hög
Utformning:5x4
Insatsnivåer:1 - 200 kr
Spelutvecklare:Relax Gaming

10. White Rabbit Megaways - 97,77% RTP

White Rabbit Megaways slot

White Rabbit Megaways från Big Time Gaming är en färgrik spelautomat, fullproppad med bonusfunktioner och vinstchanser. Temat kretsar kring kaninen från boken och filmen Alice i underlandet, vilket alltså är varifrån denna spelautomat hämtat inspirationen för sitt tema. White Rabbit Megaways RTP ligger på 97,77% i bonusspelet, men en RTP på 97,24% i grundspelet.

Spelet har en hög volatilitet, vilket innebär att det tenderar att passera många förluster innan vinsten kommer. Men när du väl får en vinst har den chans att bestå av ett högre värde! Spelmekanismen Megaways ger dessutom massor med möjliga vinstsätt, upp till hela 117 649 olika sätt att vinna. Dessutom förenklar denna spelmekanism spelet en hel del, eftersom du inte behöver hålla koll på några specifika vinstlinjer; endast 3 eller fler sammanhängande och identiska symboler krävs för att dela ut en vinst.

White Rabbit Megaways passar alla typer av spelare och budgets, med fördelen att du kan köpa dig till bonusspelet och njuta av en marginellt högre RTP än i grundspelet.

RTP:97,77% - 97,24%
Volatilitet:Hög
Utformning:5x2-7
Insatsnivåer:2 - 500 kr
Spelutvecklare:Big Time Gaming

Vad är RTP och hur fungerar det?

Akronymen "RTP" står för "Return to Player" och är en procentuell uträkning på vad en slot i snitt återbetalar till spelarna i form av vinster. På svenska kallar man det ibland för teoretisk återbetalning, men båda termerna syftar dock på samma sak.

Om en spelautomat exempelvis har 95% i RTP, så har spelet en teoretisk återbetalning på 95 kr för varje 100 kr som satsats. En slots RTP avslöjar ingenting om hur ofta det blir vinst, eller hur stora vinsterna kommer att vara, RTP ger istället en överblick över vad spelet statistiskt sett återbetalar till spelare i längden. Ett spel med hög RTP ger således i snitt en bättre utdelning i form av vinster över tid, än vad ett spel med låg RTP gör.

En vanlig missuppfattning är att man alltid vinner tillbaka sagd procent för varje satsad hundring. Detta är inte en garanti.

Enskilda spelsessioner kan skilja sig enormt mycket. Detta eftersom RTP online beräknas baseras på miljontals olika spelomgångar, där medelsnittet slutligen räknas ut till ett värde som vi känner till som RTP. Dessa siffror bör endast användas som en ungefärlig riktlinje för hur mycket ett spel i snitt kommer att ge tillbaka för varje spelad hundring. Den bästa kombinationen om man är ute efter att få vinster ofta, är att välja en slot med hög RTP och låg volatilitet. Det innebär då att du vinner jämförelsevis ofta och att spelet i snitt ger en hög återbetalning till spelaren. Balansen här sitter dock i att du förmodligen inte kommer att vinna särskilt stort i en sådan spelautomat.

RTP kan variera per spelsajt

En sak som är bra att känna till i sammanhanget är att olika spelsajter kan tillhandahålla olika RTP versioner av spelen. Det innebär att även om du väljer slots med högst RTP kan det vara så att själva webbplatsen tillhandahåller en version av spelet vars RTP-värde har reducerats till en lägre nivå. Det är därför viktigt att du kollar upp exakt vilken RTP-version som spelet i fråga har på just den spelsajten som du befinner dig på.

Hur kontrollerar man en slots RTP online?

Du kontrollerar spelets RTP genom att trycka på informationsikonen i spelet och läsa vilken RTP spelet har i den specifika versionen. Lyckligtvis måste det stå angivet i spelinformationen, så det är en snabb och enkel sak att kolla upp. Gör så här:

  1. Öppna en av ovanstående slots med högst RTP på en spelsajt.
  2. Tryck på i:et (informationsrutan) som brukar finnas längst ner till vänster på spelskärmen (där du kan läsa spelregler och liknande).
  3. Lokalisera informationen som relaterar till slots RTP och kontrollera att det står samma värde som vi har angivit.

Om det står ett lägre RTP värde i spelinformationen än vad vi har redovisat på denna sida betyder det att webbplatsen tillhandahåller en version med reducerad RTP och att du därför har förminskade vinstchanser på just den sajten. Om siffran stämmer överens med de RTP värden vi har angett i varje respektive spel ovan betyder det att du spelar högsta möjliga RTP slot och därmed har du de allra bästa vinstchanserna som går att få i det spelet.

Vanliga frågor och svar om slots med högst RTP

Vad betyder RTP?

RTP står för "Return To Player" och syftar på den teoretiska återbetalningen som spelaren i snitt får tillbaka för varje 100 kr som spelas i längden. Nyckelordet är teoretisk, eftersom varje spelomgång om 100 kr kan se ut hur som helst. Även om du endast spelar de bästa RTP slots som existerar, finns det inga garantier för vinst.

Vilka spelautomater har högst RTP?

I toppen av vår lista bestående av nätets 10 bästa RTP slots finner du Mega Joker och Book of 99 med 99% RTP (de 2 högsta RTP-värden som existerar i slots), Jackpot 6000 - 98,8% RTP och 1429 Uncharted Seas med 98,6% RTP.

Finns det någon slot med 100% RTP?

Nej, det vi har hittat som kommer nära spelautomater med över 100% RTP är Mega Joker och Book of 99, som båda två har 99% RTP. När det kommer till RTP ska man inte stirra sig blind på själva värdet, utan snarare se det som en generell vägvisare.

Finns det Free Spins i slots med hög RTP?

Det finns ett par free spins slots med bra RTP (dock endast 96% och 97% RTP). Det finns däremot inga erbjudanden som ger free spins i nätets absolut bästa RTP slots; faktum är att spelen i vår lista brukar vara exkluderade från att spelas med bonuspengar. Däremot har flera av dessa spel bonusfunktioner där freespins aktiveras.

Robert Bergman
skriven av

Robert Bergman

Robert Bergman

Robert Bergman anslöt sig som ny redaktör och blev en del av teamet på svenskacasino.se i början av 2022 och har sedan dess bidragit med sin omfattande kunskap inom den svenska spelmarknaden och dess regleringar. Hans fokusområden involverar inom kommersiellt onlinespel, vadhållning och sport. Med en arbetslivserfarenhet som inkluderar arbete på nätcasino och ledande jämförelsesajter i Sverige har Robert snabbt etablerat sig som en nyckelperson på sajten.

Hans passion för spelbranschen och skicklighet inom redigering och skrift har varit avgörande för att säkerställa att vår webbplats fortsätter att förse våra läsare med djupgående och högkvalitativt innehåll, samt att upprätthålla vår fortsatta roll som en pålitlig resurs för allt som har med spel om pengar att göra. Med sin kombination av teknisk kompetens, branscherfarenhet och skrivfärdigheter är Robert en av hörnstenarna som gör denna webbplats till en pålitlig källa för alla casinoentusiaster i landet.
Casinostugan Casino
Exit Button
100% upp till 3 000 kr + 100 free spins & 100 kr i live casinot

18+. Min insättning 100 kr. Max Bonus 3000kr. Endast nya kunder. Omsättningskrav 20x i Casino & Live Casino. . Giltigt i 60 dagar. Stodlinjen.se, Spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Fullständiga regler och villkor gäller