Speltest: When Pigs Fly

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.9

Sammanfattning

Titel
When Pigs Fly
Utvecklare
NetEnt
Återbetalningskvot
97.0%
Lägsta insats
5.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Videoslots
Mobil & Surfplatta

When Pigs Fly

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Vi får lite Snurre Sprätt-vibbar av den tecknade grafiken i NetEnts sjunde stora spelsläpp för året 2016. Grisar som flyger till rymden är ett minst sagt otippat tema men funkar väldigt bra i spelautomatsformat. Själva mekaniken har lånats från klassiska Reel Rush med en expanderande spelplan och vinstvägar istället för vinstlinjer. Det enda som egentligen är negativt med When Pigs Fly är den aningen höga minimiinsatsen som ligger på fem (5) kronor per snurr men med ständigt återkommande re-spins, en välbetalande free spins-runda och en återbetalningsprocent på 97,0 är det ändå ett lågt pris att betala. Detta faktum gör också att gratisspinn i spelet blir extra värdefulla då de som bekant vanligtvis spelas med minsta möjliga insats, så håll ögonen öppna för erbjudande rörande sådana i vårt nyhetsflöde.

Speltips

Spelregler och symboler

Det kanske mest anmärkningsvärda med spelautomaten When Pigs Fly är att det kostar mellan 5-1000 kronor att göra ett snurr. Det är en rätt hög lägsta insatsnivå för att vara ett NetEnt-spel och något att vara medveten om innan man börjar spela, men som du kan läsa mer om nedan så bjuder spelet ändå rätt mycket snurr för din peng. Maxvinsten ligger på 480 000 mynt och den mest värdefulla symbolen är den rosa med texten ”When Pigs Fly”. Efter den följer grisen som du även ser under timern som räknar ner till free spins. Han följs av en gris med lite mer feminina drag, raketen med texten BAR, tre gröna ballonger och hjälmen med vingar.

Utökade vinstchanser

Som inledningsvis nämndes är spelsättet lånat från Reel Rush och bygger till stor del på omspinn (re-spins). Du vinner på kombinationer av likadana symboler på intilliggande hjul, från vänster till höger. Själva positionen på respektive hjul spelar alltså ingen roll. Spelplanen (se ovan) består av fem hjul och fyra rader men under första spelomgången syns endast ett hjuls alla fyra rader; det som hittas i mitten. För varje vinst får du dock ett omsnurr som låser upp delar av hjulen och ökar antalet möjliga vinster. Under den första rundan finns det 45 olika sätt att vinna på, under ditt första re-spin finns det 135 möjliga vägar, omsnurr två har 405, tre 675, fyra 1125 och 1875 under det femte.

Varje omspinn räknar också ner till avfärden upp till rymden där 8 free spins ska spelas. Rymdresan bär av efter sex omspinn i rad och spelas med alla hjul helt synliga vilket innebär 3125 möjliga vinstvägar.

Nedräkning till free spins!

Det finns ingen dedikerad free spins-symbol utan det är nedräkningstimern till höger som aktiverar bonusrundan. Då den aktiveras genom fem vinstgivande re-spins har du förmodligen redan samlat på dig en del vinster och fler lär det bli när det bär iväg bortom gravitationens dragningskraft. Åtta stycken free spins är det som ska spelas och nu är spelplanen för första gången helt synlig, och är alltså fyra gånger fem symboler stor, med 3125 möjliga vinstkombinationer som står redo att nyttjas. Det finns egentligen inte mycket mer att säga om den här bonusrundan utan det är bara att hålla tummarna för stora vinster när alla hjulens fulla potential låsts upp.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...