Speltest: Top Strike Championship

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.7

Sammanfattning

Titel
Top Strike Championship
Utvecklare
NextGen Gaming
Återbetalningskvot
95.0%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Videoslots
Mobil & Surfplatta

Top Strike Championship

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Spelutvecklaren NextGen Gaming presenterar med Top Strike Championship ytterligare ett bidrag (efter Foxin' Wins Football Fever) till den explosion av spel med fotbollsteman som utkommer lagom till sommarens VM-turnering i fotboll. Spelet kommer laddat med 20 vinstlinjer, 3 rader, 5 hjul och en RTP på 94.999%, välproducerad grafik, musik och ett antal spännande bonusfunktioner. Läs vidare för att se vad vi tycker om denna fotbollsslot.

Speltips

Videoslot med fotbollstema

Det bör inte förvåna någon, med tanke på Top Strike Championships fotbollstema, att den här videoslotens bakgrund utgörs av en fotbollsarena. Här snackar vi modell större av det slag där champions league- och VM-finaler spelas. Grafikens färger är förhöjda och för tankarna till den typ av färgskalor man oftast ser i tecknade filmer. Samtidigt är det ett spel som tar avstamp i verkligheten med verklighetstrogna representationer av de fotbollsspelare som utgör några av symbolerna. Hjulets symboler inkluderar kortvalörer som ess, kung, dam och knekt (i form av bokstäver) samt 10 och tre fotbollsspelare (två forwards och en målvakt).

Spelets wild utgörs av en fotboll omringad av flaggor och scatters som symboliseras av de tre fotbollsspelarna. Utöver det finns det en golden cup-symbol som för dig till det här spelets mest spännande bonusläge, men mer om det senare. Fotbollsspelarna är spelets huvudkaraktärer och spelar i samma fotbollslag och deras mål är att föra sitt lag till segern i den turnering som utgör spelets bakgrund. Om det går bra så innebär det att man får ta sig igenom upp till tre olika bonuslägen.

Tre bonuslägen

Top Strike Championship är i grundläget ett väldigt enkelt spel som bjuder på få överraskningar. Grundläget erbjuder dock en spänningshöjare i form av den x2 multiplikator som medföljer varje wild, men det vore förstås lite tunt om det var allt. Som tur är har NextGen kryddat anrättningen med tre olika bonuslägen. Få tillräckligt med scatters i dina spins och du belönas med mellan 10-20 free spins. Det är däremot om du får golden cup-symbolen som spelet lossnar på riktigt.

Det är i det här läget som du får chansen att lägga ett så kallat "treble bet", i praktiken en gissning av vilket av vilka tre lag som kommer att tävla om topplaceringarna i turneringen. Om du gissar rätt så går du vidare till det tredje bonusläget som består av utslagsfasen och ännu en gissning bestående av vilket lag som kommer att vinna hela kalaset. Varje moment innebär chansen att vinna fasta prissummor.

Stillar fotbollshungern

Vi ska vara helt ärliga och säga att om det inte vore för de ambitiöst och väl uttänkta bonuslägena så hade det här spelet inte imponerat, men NextGen är duktiga på att addera precis rätt detaljer till sina videoslots för att lyfta dem från det ordinära till någonting mer originellt. Vi hade mest kul med det här spelet när bonusrundorna inleddes och vi fick gissa vilka lag som skulle vinna.

Med det sagt får den som vill testa på Top Strike Championship ändå vara beredd på att inte mötas av en spelupplevelse som är magisk "right out of the gate". Ge det några spins tills du hamnar i bonusläget och spelet förvandlas till någonting annat än vad det först verkar vara. Vad gäller grafik, ljud och musik finns det inte särskilt mycket att tillägga, de håller den klass man kan förvänta sig av en stor spelutvecklare som NextGen. Det här spelets förtjänster ligger i första hand i hur bonuslägena mekaniskt konstruerats.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...