Speltest: Theme Park: Tickets of Fortune

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.3

Sammanfattning

Titel
Theme Park: Tickets of Fortune
Utvecklare
NetEnt
Återbetalningskvot
96.5%
Lägsta insats
€0.25
Högsta insats
€250
Videoslots
Mobil & Surfplatta

Theme Park: Tickets of Fortune

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Du är varmt välkommen till nöjesfältet när NetEnt släpper sin sjätte stortitel för 2016. Det är ett casinospel på nätet som ger dig mycket för din insats men som också nästan går lite väl långt ifrån videoslots-konceptet med de sex olika bonusrundorna. Det negativa är att bonusrundorna tar lite för lång tid, vilket visserligen går att undvika till viss del genom att välja de dyrare attraktionerna. Å andra sidan så innebär det som sagt mycket spel och spänning för din insats, så i slutändan är blir det en fråga om personligt tycke och smak. Om du gillar mer klassiska spelautomater och videoslots är Theme Park: Tickets of Fortune en helt okey speltitel. Gillar du mini-spel och bonusrundor är det helt kanon!

Spela gratis demo av Theme Park: Tickets of Fortune

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Spelregler & Symboler

Grundspelet i Theme Park ser ut som vilken spelautomat som helst med fem hjul och tre rader. Det spelas på 50 fasta vinstlinjer och symbolerna är såklart hämtade från olika attraktioner från ett nöjesfält. Mest värd är den röda raketen, sedan kommer det orangea flygplanet som följs av den gula radiobilen, den gröna svanen och sist den ljusblå hästen. Dessa följs sedan av mindre betalande ballonger som formats efter spelkortsvalörerna 10 till ess.

Det finns flera olika scattersymboler som inte behöver hamna på någon speciell vinstlinje för att aktivera sin bonusvinst. För det första har du gripklon som bara visas på det sista hjulet, det längst till höger alltså. Den tar tag i en slumpvist vald figur som generar en myntvinst på 2-15 gånger ditt satsade belopp. På samma hjul kan också en symbol med ett bonushjul stanna. Den tar dig till just ett bonushjul där du kan vinna en runda i ett av de sex bonusspelen (se nedan för detaljer) eller ta dig till ett annat hjul där du kan vinna biljetter som sedan kan köpa dig inträde till de olika bonusspelen.

Det sistnämnda hjulet kan även aktiveras av tre stycken biljetter som endast förekommer på hjul 3-5. Detta hjul samlar på dig biljetter beroende på var det stannar och kan också ge dig extra snurr på hjulet om markeringen den stannar på även har en plusmarkering följt av en siffra inåt mitten av hjulet. Efter du spenderat alla dina snurr tas du till nöjesfältet och får välja vilka bonusspel du vill spendera dina ”Tickets of Fortune” på.

Theme Park Bonus

Den billigaste bonusrundan är en slagpåse som registrerar hur hårt du slår. ”Punch Bag” kostar en biljett och kan vinna dig en myntvinst på 2-25 din insats när du aktiverade bonusrundan.

För två biljetter kan du slå en slägga och hoppas att du prickar klockan i toppen. ”Sledge Hammer” kan vinna dig mellan 1-100 gånger din insats per omgång.

Tre biljetter ger dig inträde till en riktig klassiker där du ska kasta bollar på tre torn av burkar. Du får en boll per ”Can Tower” och din insats multiplicerad med två för varje nedslagen burk. Totalt kan du vinna 864 gånger din insats.

”Skee Ball” går ut på att rulla bollar över en liten kulle och hoppas att de landar i något av hålen. För fem biljetter får du fem bollar och kan vinna upp till 20 gånger din insats per boll.

Har du sju biljetter över kan du pröva lyckan i nöjesfältets fiskdamm. Under ”Fishing” får du fem stycken försök. Varje fisk ger dig en myntvinst mellan 2-50 gånger din insats. Det gömmer sig även fem stycken ytterligare försök bland några av fiskarna vilket betyder att du totalt kan fiska upp tio fiskar.

Den dyraste attraktionen på nöjesfältet är luftgevärsskytte mot badankor, "Duck Shoot". För tio biljetter får du fem skott. Varje anka ger dig en myntvinst på mellan 1-50 gånger din insats. Bakom ankorna kan det även döljas en vinstmultiplikator för som totalt kan uppgå till fyra. När du inta har några skott kvar multipliceras dina ihopsamlade vinster med multiplikatorn och förs över till ditt konto.

Gemensamt för alla bonusspel är att de alla är baserade helt på slumpen. Det spelar alltså ingen roll var på till exempel burkarna i ”Can Tower” du klickar för att kasta bollen. Eller var på boxhandsken du klickar för att klippa till i spelet ”Punch Bag”. Utgången är helt slumpmässig. Du kan heller inte spara några biljetter utan måste spendera alla för att återgå till grundspelet. Det är svårt att säga vilket av bonusspelen som är bäst då det inte framgår av spelreglerna exakt vad sannolikheten är för de olika spelens utfall. Frågan är om det inte är hugget som stucket…

Om vi jämför det billigaste, ”Punch Bag” med det dyraste, ”Duck Shoot” får vi följande. 10 stycken slag som kan ge mellan 1-25 gånger i vinst, alltså mellan 10-250 gånger din insats. Jämför detta med ”Duck Shoot” som ger dig 5 chanser att vinna mellan 1-50, alltså 5-250. Men ”Duck Shot” finns det även möjlighet att fyrdubbla dina vinster, vilket ger 20-1000 gånger din vinst. Om vi känner NetEnt rätt så har de räknat noga på det här och du ska förmodligen tänka som så här: de dyrare spelen ger dig chansen att vinna lite mer men till lite sämre odds, och de billigare spelen garanterar dig lägre vinster till bättre odds.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...