Speltest: The Rift

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.9

Sammanfattning

Titel
The Rift
Utvecklare
Thunderkick
Återbetalningskvot
96.3%
Lägsta insats
€0.10
Högsta insats
€100
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)
Gratis Demo

The Rift

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Gratis Demo

Den svenska spelstudion Thunderkick är tillbaka med sitt första nya spel för 2016 efter en tids fokus på att konvertera sina äldre titlar till mobilformat. En spricka har oförklarligt öppnats i en gränd någonstans i världen och en mystisk energi suger ner det mesta i det avgrundslika hålet, men spottar även ur sig en hel del godsaker. Grafik och ljud är kanske inte revolutionerande på något sätt men det känns levande och stämningsfullt, vilket räcker gott och väl i spelautomatssammanhang. Bonusrundan bjuder däremot på en funktion vi aldrig tidigare stött på som dämpar besvikelsen vid icke vinstgivande spinns och ökar chanserna avsevärt under nästa omgång. Kul spel som även finns tillgängligt i mobiler från dag ett och det lovar gott inför kommande spelsläpp från Thunderkick.

Spela gratis demo av The Rift

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

The Rift: spelmekanik & tema

Det har blivit lite av Thunderkicks signum att själva snurret görs på ett innovativt sätt och The Rift är inget undantag. Marken har öppnat sig på en bakgata någonstans och udda, till synes magiska symboler dras mystiskt ner i djupet. Där har du ditt ”spinn”. Spelmekaniken är ändå välbekant; fem kolumner (hjul) som är tre symboler höga (rader) och 17 fasta vinstlinjer.

Symbolerna är i fallande värdeordning följande och betalar vid 3-5 likadana på en vinstlinje med start från kolumnen längst till vänster: brinnande boken, fickuret, bläckfisken, magiska flaskan, följt av de olika myntvarianterna. Sedan finns det en wild och bonussymbol, som även finns i två ytterligare former under free spins-omgången.

Rift Spin

Bonussymbolen ser ut som ett sigill och har texten ”The Rift” och orden ”FREE SPINS” i blått som roterar kring sig. Två stycken aktiverar ett Rift Spin, som är en minivariant av free spins-omgången som aktiveras med tre bonussymboler. Under ditt Rift Spin slumpas först mellan 1-3 garanterade wildsymboler fram sedan drar ditt gratissnurr igång. Om rundan där du aktiverade ditt Rift Spin innehöll en eller flera wildsymboler som inte använts för att skapa vinst kommer de låsas fast och vara en del av ditt Rift Spin.

Rift Free SpinsFör att aktivera gratisrundan krävs som sagt tre bonussymboler i grundspelet men fler aktiverar också fler gratissnurr; 5 stycken aktiverar 20 free spins, 4 aktiverar 15 och 3 ger dig 10 stycken.

Under free spins kommer wilds bete sig som under ett ”Rift Spin”, alltså om de inte används klistras de fast till nästa gratisspinn. Att inte vinna på ett gratisspinn i bonusrundan är med andra ord inte direkt dåligt utan bäddar för en kommande storvinst. Eller kanske till och med en Ultravinst (som du kan se bland bilderna ovan)!

Under free spins förekommer även bonussymbolen men i en annan form och fyller på steg i ett sigill. Varje symbol tar dig ett steg framåt i Rift-sigillet och var tredje steg ger dig två extra gratisspinn som läggs till ditt saldo. Med varje påladdning av free spinssaldot får du även en garanterad wild. Det går att vinna upp till sex extra gratisspinn och vara garanterad upp till tre wilds.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...