Speltest: Universal Monsters: The Phantom’s Curse

9.1

Sammanfattning

Titel
Universal Monsters: The Phantom’s Curse
Utvecklare
NetEnt
Återbetalningskvot
96.6%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
2,000 kr
Videoslots
Mobil & Surfplatta

Universal Monsters: The Phantom’s Curse

Videoslots

Mobil & Surfplatta

The Phantom’s Curse skulle egentligen ha släppts redan i juli 2017, men spelet uteblev medan Microgaming istället släppte sin tolkning av den välkända Fantomen på Operan i form av Phantom of the Opera i november 2017. Den 24:e januari 2018 var det dock äntligen NetEnts tur och denna spelversion av den mycket populära berättelsen om Fantomen och hans dramatiska kärlek till den vackra sopranen Christine kommer med 5 hjul, 4 rader och 40 fasta insatsrader. Dessutom betalar vinster på insatslinjer åt båda hållen i spelet, alltså från vänster till höger och från höger till vänster. Samtidiga vinster på en insatslinje adderas ihop, vilket ökar dina chanser till att vinna mer i kombination med en klickbonus, freespins och möjligheten till respins. Träd fram ur mörkret bakom kulisserna, övervinn din scenskräck och kliv rakt in i händelsernas centrum i The Phantom’s Curse!

Speltips

Bonussymboler, wilds och bonusspel

Det finns tre olika staplade bonus-symboler i spelet och en föreställer Fantomen, en har Christine som motiv och den tredje föreställer Fantomens mask. Alla dessa tre finns även som mindre värda, vanliga symboler men du ser enkelt skillnad på dem eftersom bonussymbolerna har en guldram runt sig. Dessa kan dyka upp på antingen hjul nummer 1 eller hjul 5 där det är Fantomen som dyker upp på hjul 1 medan de andra två i sin tur kan landa på hjul nummer 5. De staplade symbolerna agerar även wild-symboler i spelet. Det finns dessutom ett bonusspel i The Phantom’s Curse, och det kallas för Pick and Click. Bonusspelet utlöses när den staplade Fantomen-symbolen landar helt på hjul 1, och den staplade Christine-symbolen samtidigt landar helt på hjul nummer 5. Symbolerna anses landa helt på ett hjul när de täcker 2 av de 4 raderna på hjulen i fråga. Bonusspelet är en klickbonus som har två etapper och i den första får du välja bland 8 rosor på skärmen. Bakom dessa gömmer sig antingen olika myntvinster eller ett X som symboliserar slutet på ditt väljande. När du plockar ditt första X så flyttas du vidare till etapp 2 av bonusspelet. Du väljer alltså rosor fram tills du stöter på ett X, och i etapp 2 får du därefter välja en av tre speglar. Bakom dessa tre finns en multiplikator på antingen 1x, 2x eller 3x och den som väntar bakom just spegeln du väljer appliceras på din totala myntvinst från den första etappen.

Masked Phantom Respins

Du kan även belönas med ett omsnurr i The Phantom’s Curse. Funktionen med omsnurr utlöses när en staplad Fantomen-symbol landar helt på hjul 1 och en staplad Mask-symbol istället landar helt på hjul 5. De staplade bonussymboler, mask-symboler och Fantomen-symboler som finns på spelområdet under det snurr som aktiverade respins-funktionen omvandlas till wild-symboler och stannar således på hjulet för ditt omsnurr.

Free spins i The Phantom’s Curse

Det finns slutligen en scatter-symbol i spelet som kan ge dig gratissnurr, och den har en kristallkrona som motiv. Symbolen kan landa på hjul 1, 3 och 5 och dyker det upp 3 stycken på ett och samma snurr så har du nått free spins-omgången. Det dyker då upp en större kristallkrona som hänger i rep som vid sidan av spelplanen kopplas till vart och ett av de fem hjulen på spelområdet. Om det landar en maskerad Fantomen-symbol, som även agerar wild-symbol under gratissnurren, på något av hjulen så kan ett av snörena kapas av. När alla fem snören blivit kapade är free spins-rundan slut. Detta innebär alltså att du inte får ett bestämt antal gratissnurr när de 3 scatter-symbolerna landar på spelplanen, utan hur många snurr du får beror helt på hur snabbt repen kapas. När en maskerad Fantomen-symbol landat och kapat ett snöre så förvandlas dessutom alla de maskerade Fantomen-symbolerna på samma hjul till staplade wilds från och med nästkommande snurr. De stannar dessutom kvar på sina platser fram tills dess att free spins-sessionen är över. Det kan även vara bra att veta om att bonusfunktioner och free spins-omgången inte kan utlösas samtidigt när du snurrar i detta spel.

Northern Sky
Northern Sky
8.8

Den 13:e februari 2018 så bjöd de allra nordligaste, djupa och mystikfyllda skogarna som l...

Ozwin’s Jackpots
Ozwin’s Jackpots
9.0

Yggdrasil inledde år 2018 med att släppa Ozwin’s Jackpots, och i spelet är ditt uppdrag at...

Universal Monsters: The Phantom’s Curse
Universal Monsters: The Phantom’s Curse
9.1

The Phantom’s Curse skulle egentligen ha släppts redan i juli 2017, men spelet uteblev med...

Rapunzel’s Tower
Rapunzel’s Tower
8.7

Rapunzel är från början en tysk folksaga av bröderna Grimm från 1800-talets mitt, och seda...

Orient Express
Orient Express
9.3

Världens kanske mest bekväma och lyxiga tågresa förevigades i formen av en casinoslot den ...