Speltest: Super Heroes

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.4

Sammanfattning

Titel
Super Heroes
Utvecklare
Yggdrasil
Återbetalningskvot
96.1%
Lägsta insats
€0.00
Högsta insats
€0
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)

Super Heroes

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Med lite mer än en vecka kvar till november släppte svenska Yggdrasil sin nya, och för 2016 mest avancerade och välproducerade videoslot. Temat för casinospelet är superhjältar vilket väl är föga förvånande med ett namn som Super Heroes. Redan vid introduktionsskärmen märker du att det har lagts en hel del tid på spelet och detta gäller även för spelmekaniken som bjuder på inte mindre än sex olika specialfunktioner som interagerar fint med free spins-läget. Fem av dessa specialfunktioner som är knutna till en specifik superhjälte förekommer även slumpmässigt under grundspelet. Det här resulterar in en spelautomat som är extremt actionladdad men grafiken ska också nämnas i positiva ordalag då den är full av detaljer och liv. Ett riktigt superspel med andra ord som egentligen inte har några svagheter alls. Videoslottens kaliber är kanske också en förklaring till varför spelen sedan Monkey King känts aningen trista då det förmodligen lagts en hel del timmar på att få Super Heroes till vad det är.

Speltips

Super Heroes video slot - mekanik och symboler

Med sina fem hjul som är tre rader höga är Super Heroes en spelautomat som vilken annan och vinstlinjerna är fasta och 25 till antalet. Tre till fem likadana symboler i rad från vänster till höger ger vinst så även där håller det sig till standardformatet. De olika superkrafterna som hjältarna bidrar med i spelet är heller egentligen inte nya men det är ovanligt att man ser så här många utav dem i ett och samma spel. Symbolerna som betalar bäst är skurkar där röd, lila, grön och blå är den sjunkande värdeordningen. Dessa färger sammanfaller även med de mindre betalande spelkortssymbolerna som då alltså är ett rött hjärta, lila klöver, grönt spader och blått ruter.

Superhjältarna och deras bonus

Alla hjältar har en nivå (1-4) som avgör hur kraftfull deras superkraft är och den slumpas fram under grundspelet till skillnad mot deras krafter i free spins då den börjar på ett (1) och ökar varje gång superhjälten i fråga gör ett framträdande, men mer om det nedan i avsnittet om bonusomgången. Hjältar dyker alltid upp i par så du är garanterad två specialare om superhjältefunktionen väl aktiveras, vilket kan ske när som helst under grundspelet.

Mirage heter tjejen i grönt och hon förvandlar alla skurkar på spelplanen till en myntvinst. Nivån på Mirage avgör hur många mynt du minst är garanterad men maxvinsten på 1000 mynt kan prickas på oavsett nivå. Nivå ett är du garanterad 5 mynt, nivå två 7, nivå tre 12, och högsta nivån fyra garanterar dig minst 20 mynt.

Raven med sin röda dräkt och spinnande knivar förvandlar slumpvist valda hjul till staplade wilds som täcker alla hjulets positioner. Nivå ett till fyra ger lika många garanterade wild-hjul. En enkel men ytterst effektiv specialare. Som kan inte wilds förvandlas till free spins-symboler.

Hopper är en gul gräshoppsliknande filur som frammanar ett meteorregn över spelplanen. Beroende på Hoppers nivå prickar 2-5 stycken av dessa brinnande stenar slumpvist valda symbolpositioner som förvandlas till wilds. Dessa wilds kan alltså hamna precis var som helst på spelplanen.

Tesla är den lila figuren och hans kraftfulla knytnävslag i marken skickar iväg en tryckvåg som beroende på nivå byter ut 2-5 symboler på spelplanen till likadana symboler som också finns representerade på de avstannade hjulen. Den här superhjältekraften garanterar att din vinst förbättras.

Knox med sitt orangea hår kan skjuta eld med genom sina händer. Eldstrålen i fråga multiplicerar din vinst med 2-5 gånger och storleken beror precis som du förmodligen gissat på hjältens nivå. Vinst på flera vinstlinjer under samma runda multipliceras också, så det är alltså hela din totala vinst under spelomgången som förstoras.

Super Heroes Free Spins

Tre (3) free spin-symboler aktiverar bonusläget med fyra (4) gratisrundor. Fyra (4) gör att du får starta med fem (5), och fem (5) ger dig sju (7) omgångar. Under free spins är du alltid garanterad två superhjältars krafter. Till skillnad mot grundspelet där hjältarnas nivå slumpas fram så börjar de här på första nivån. Men dyker de upp en andra gång så är de på nivå två, och så vidare ända upp till fyra. Under free spins-rundan finns det inga free spin-symboler men nu kan istället superhjälten Trance i sitt blå hår dyka upp och hon ger dig lika många free spins som hennes nivå, alltså 1-4 free spins extra. Dessa lägger Trance till ditt gratissnurrssaldo och spelet går vidare.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...