Speltest: Robin of Sherwood

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.4

Sammanfattning

Titel
Robin of Sherwood
Utvecklare
Microgaming
Återbetalningskvot
95.8%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
400 kr
Videoslots
Mobil & Surfplatta

Robin of Sherwood

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Den talangfulla spelutvecklaren Microgaming har gett sig i kast med den klassiska berättelsen om Robin Hood och hans vänner för att skapa en spännande videoslot. Temat bygger på Sherwoodskogen och kampen mot sheriffen av Nottingham. Kan du hjälpa Robin, Lille John, Broder Tuck och Jungfru Marion att lyckas i sin kamp för att stjäla från de rika för att ge till de fattiga? Till din hjälp har du wild-symboler, scatter-symboler och flera häftiga funktioner.

Spelets RTP ligger på 95,8% och det har låg till medelhög varians. Det finns alltså goda chanser att vinna och gillar du Robin Hood och hans stordåd som "tjuvarnas prins" så är det ett spel du inte får missa. Nedan kommer en närmare titt på allt som erbjuds.

Speltips

Videoslot med Robin Hood-tema

Robin of Sherwood är långtifrån det första spelet som tagit sig an denna legendariska karaktär som var verksam i England i närheten av Nottingham. Där ligger som bekant Sherwoodskogen och du ser den i bakgrunden med sina lövprydda träd. Spelet har 5 hjul och 243 vägar att vinna. På hjulen hittar du symbolerna J, Q, K, A som ger mindre vinster och Broder Tuck, Lille John, Jungfru Marion och sheriffen av Nottingham som leder till stora vinster. Allra bäst betalar Robin Hood själv och du får 50 gånger insatsen om du lyckas träffa 5 i rad. Dessutom är vissa av symbolerna staplade och wilds kan också dyka upp. Resultatet är att du kan skapa massvis av vinstvägar samtidigt och teoretiskt vinna uppemot 1800 gånger insatsen. Minsta insats ligger enbart på 2 kr. Högsta möjliga insats är 400 kr.

Wild Turning Feature och Royal Clearing Feature

När du befinner dig i grundspelet får du hålla utkik efter Wild Turning Feature. Den utlöses helt slumpmässigt och förvandlar J, Q, K, A till wild-symboler på ett eller flera hjul. Med tanke på upplägget med 243 vägar att vinna kan vinsterna ibland bli enorma, åtminstone när flera hjul väljs ut på samma gång.

Spelets huvudfunktion är free spins med något som kallas Royal Clearing Feature. För att aktivera funktionen krävs 3 eller fler scatter spridda över hjulen. Att få 4 eller 5 ger inga ytterligare fördelar, utan spelaren får alltid 10 free spins. Lägg också märke till att funktionen inte kan återutlösas. Royal Clearing Feature innebär att de klädda korten J, Q, K, A rensas bort från hjulen i tur och ordning. Det sker vartannat snurr så först försvinner J, sedan Q, K och A tills du under de två sista snurren endast har de högt betalande symbolerna kvar på hjulen. Då är chansen väldigt hög att lyckas skapa lönsamma kombinationer med sheriffen av Nottingham eller med Robin Hood.

Stjäl från de rika och ge till dig själv

Microgaming är kända för sin höga kvalitet och med Robin of Sherwood har de fått fram ett av de bästa spelen som följer temat. Det är inte direkt sprängfyllt med funktioner, men de två som finns kommer ganska regelbundet och variansen känns som om den ligger på en lagom nivå. Det går helt klart att vinna stora pengar, inte minst under free spins. Alla som tycker om Robins gäng med stråtrövare och hur de hela tiden lyckas lura sheriffen på olika finurliga sätt kommer absolut att trivas med spelet. Trots allt har berättelserna fascinerat oss människor under hundratals år nu. Vad som lockar mest är att du kan stjäla lite pengar från ett rikt casino och rakt ner i din egen plånbok. Om inte annat kan du åtminstone njuta av den vackra grafiken och de välgjorda ljudeffekterna.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...