Speltest: Neon Staxx

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.7

Sammanfattning

Titel
Neon Staxx
Utvecklare
NetEnt
Återbetalningskvot
96.9%
Lägsta insats
€0.00
Högsta insats
€0
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Gratis Demo

Neon Staxx

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Gratis Demo

Att dra inspiration från 80-talets neon och synthtrender känns som ett beprövat grepp inom underhållningsindustrin. Att hela estetiken även skulle fungera i videoslot-format blir nog ingen särskilt överraskad av. Men trots att Neon Staxx har ett klockrent tema faller det lite platt i dess enkelhet. Grafiken är riktigt snygg och musiken tillsammans med ljudeffekterna är bland det bästa på länge men speltekniskt är det inget nytt under solen. Det blir ändå klart godkänt för NetEnts sjätte spelsläpp för 2015 som med en hög RTP på 96,9% trots din enkelhet är ett kvalitetspel, särskilt i mobilen.

Spela gratis demo av Neon Staxx

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Så vinner man på Neon Staxx

Upplägget med fem hjul över fyra rader snarare än tre har blivit relativt vanligt och är vad som gäller i Neon Staxx. Det rör sig även om 40 fasta vinstlinjer och en insats mellan €0,2 och €100. Maxvinsten ligger på 80,000 mynt vilket är relativt lågt, men i kombination med den höga teoretiska återbetalningskvoten på 96,9% blir det vinster ofta. Som vanligt vinner du på tre likadana symboler i rad på en vinstlinje med start på hjulet längst till vänster. Det finns också möjlighet till autosnurr och snabbspel.

Symboler

Staxx anspelar på det engelska ordet för staplar: "stacks", och det är just staplade symboler som är drivande i Neon Staxx. Dels spelar de staplade symbolerna en stor roll i bonusrundan men förekommer även i grundspelet vilket kan resultera i riktigt stora vinster. Föreställ dig själv att du snurrar fram likadana staplade symboler på de tre första hjulen. Det betyder att du har täckt upp alla 40 vinstlinjer! Inne i bonusrundan blir det här än mer påtagligt då wilds tenderar att dyka upp oftare i kombination med de staplade symbolerna.

Den bäst betalade symbolen är lejonet följt av pantern, örnen och ormen. Dessa kan alla dyka upp som staplade symboler. Sen finns det även spelkortsymboler från ess till och med knekt.

En wild förekommer också både i grund- och bonusspelet och representeras av en metallisk triangel, och ordet wild för att inte blandas ihop med scatter-symbolen. Scattern fungerar för att aktivera bonusrundan, vilken består av upp till 20 free spins och som vanligt när det handlar om scatters behöver de inte ligga på en speciell vinstlinje för att aktivera bonusrundan

Neon Staxx Free Spins

För att ta sig till bonusrundan måste du snurra fram minst tre scatter-symboler. Tre stycken ger dig 10 free spins i bonusomgången. Fyra ger dig 15 snurr och fem stycken gör att du har det bästa möjliga utgångsläget med 20 gratisrundor. Innan bonusrundan drar igång ska du slumpa fram vilken symbol som kommer vara staplad under rundan. Lejonet är som sagt mest värdefull så den ska du hoppas på. I själva bonusrundan känns chansen att snurra fram staplade symboler och wilds betydligt större men annars fungerar det precis som grundspelet, förutom att varje snurr är gratis då.

Neon Staxx Touch

Neon Staxx Touch finns tillgänglig för mobiler och surfplattor redan från lanseringsdatumet, och i en mobil eller surfplatta kommer det verkligen till sin rätt. Vad som tidigare kändes lite väl enkelt på datorn känns genast betydligt mer intressant av någon anledning. Kanske är det så att vi värdesätter lite olika aspekter beroende på vilken enhet vi sitter vid. Oavsett vad det är för psykologi som spelar in här så är Neon Staxx i mobilen riktigt bra. Grafiken känns skarpare och soundtracket gör sig riktigt bra med ett par hörlurar.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...