Speltest: Mega Moolah

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.3

Sammanfattning

Titel
Mega Moolah
Utvecklare
Microgaming, Quickfire
Återbetalningskvot
88.1%
Lägsta insats
2.50 kr
Högsta insats
1,250 kr
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Jackpott

Mega Moolah

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Jackpott

Mega Moolah är Microgamings största jackpot-titel. Den har hängt med länge men genom åren fått sällskap av en variant med egyptiskt tema i Mega Moolah Isis och Batmanspelet The Dark Knight som också kopplats till samma jackpott. Schysst om du vill variera ditt spelande men ändå ha chans till den gigantiska potten. Men för att återgå till originalet så är det safari-tema och du får bekanta dig med savannens charmiga invånare, till tonerna av ett riktigt skönt djungelinspirerat soundtrack som höjer spänningen lite extra. Det finns fyra jackpottar att vinna med mega-jackpotten i topp men även utan att pricka jackpotten går det att vinna hela 225,000 mynt. Som vanligt när det gäller jackpottspel är den teoretiska återbetalningsprocenten (RTPn) lite låg, 88,1% (när man bortser från jackpottarna), men det är smällar man får ta när man spelar om så här stora potter. Den största potten som Mega Moolah någonsin betalat ut låg på £13,209,300 (€17,879,645) och föll så sent som hösten 2015. Det slog Mega Fortunes tidigare Guinnessrekord för största slotvinst online från 2013 med ynka €18,777. Du kan läsa mer om detta världsrekord i största casino vinst online via länken.

Speltips

Vad är Mega Moolah?

Mega Moolah spelas över 5 hjul på 3 rader, och med 25 fasta vinstlinjer. Spannet som du kan satsa ligger mellan €0.25 och €6,25 som du ställer in med hjälp av myntvärde och satsningsnivå. Du vinner i vanlig ordning med tre eller fler likadana symboler i rad, med början från vänster till höger på någon av de 25 fasta vinstlinjerna.

Symbolerna är i fallande ordning. Lejonet, elefanten, buffeln, giraffen, zebran, och gasellen. Sen finns även spelkortsvalörerna ess till tio för att representera de lite mindre vinsterna.

Lejonet är lite speciellt och fungerar dels som en egen symbol men också som en wild. När han kliver in och antar skepnaden av en annan symbol dubblas nämligen vinsterna. Om vi tar ett exempel och säger att du snurrar fram tre elefanter på de första hjulen och sedan två lejon på de sista kommer du vinna 1500 mynt. Fem stycken elefanter ger dig egentligen 750 mynt men eftersom lejonet är med i den vinnande raden så dubblas vinsten.

Enligt reglerna ligger Return-To-Player på ca 94% - 95% men detta är inräknat jackpotvinsterna så om du bortser från dessa (de ca 7% som avsätts från varje insats) hamnar vi istället på en nivå kring 88%.

Mega Moolah Jackpott

Det finns som sagt inte mindre än 4 stycken jackpottar av varierande storlek i det här spelet och lite drygt 7% av din insats avsätts alltid till dessa. Jackpottrundan kan dra igång när som helst och är inte representerad av någon speciell symbol. Det ska även nämnas att chansen att komma till jackpottrundan ökar om du satsar mer, men det är oklart med hur mycket. När den största jackpotten i Mega Moolahs historia betalades ut sägs insatsen ha legat på ynka 25 pence. Mega-jackpotten startar alltid på €1,000,000 så du kan räkna med att bli mångmiljonär om du skulle pricka den, oavsett hur länge sedan det var den återställdes.

Free Spins

Utöver jackpottrundan finns en scattersymbol som aktiverar 15 free spins. Det är tre eller fler blå-lila apor som krävs för att aktivera free spin-läget där alla vinster multipliceras med 3. En scattersymbol innebär i i videoslotsammanhang att de inte behöver ligga på en vinstlinje för att räknas. Snurrar du fram fyra apor får du även 20 mynt extra på kontot, och fem stycken ger dig 100 extra. Du kan alltså aldrig få fler än 15 free spins när du börjar bonusrundan men en liten kontantbonus vid fler än tre scatters.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...