Speltest: Kaiju

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.8

Sammanfattning

Titel
Kaiju
Utvecklare
Elk Studios
Återbetalningskvot
96.3%
Lägsta insats
€0.20
Högsta insats
€100
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Gratis Demo

Kaiju

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Gratis Demo

ELK Studios är ett svenskt spelbolag som har blivit kända som en av världens ledande skapare av innovativa slots. De är att betrakta som en "boutiqe-studio", det vill säga att de till skillnad från leverantörer som Microgaming och NetEnt satsar på att släppa få men väl genomarbetade individuella titlar snarare än att leverera stora volymer av habila slots. De har sedan tidigare videoslots som The Lab, Champions Goal och Taco Brothers i bagaget. Med Kaiju har ELK en spelnyhet som höjt ambitionsnivån ytterligare.

Kaiju är en futuristisk slot inspirerad av japansk kultur. Den är story-driven, ordet "Kaiju" syftar på ett majestätiskt monster som förekommer i den japanska mytologin. Ett monster som lever under en förbannelse som gör att det växer ädelstenar på dess hud. Ädelstenarna är naturligtvis attraktiva för människor och leder dem till att försöka skörda dem, men inte utan att Kaijus ilska samtidigt frigörs. Detta har lett till en kamp mellan människa och best, och det här är slotens huvudsakliga protagonist HA-42 kommer in i bilden, en vacker kvinnlig android med ett mänskligt hjärta som strider för mänsklighetens fortlevnad i kampen mot monstret Kaiju. Det är bakgrunden som presenteras i en ambitiös introduktionsvideo när man startar upp sloten.

Spela gratis demo av Kaiju

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Kaijus funktioner och symboler

Rent mekaniskt är det en slot som har 3 rader och 5 hjul, men kan expandera upp till 6 rader när man får wilds och scatters, och den erbjuder upp till 7776 sätt att vinna på. På höger sida finns knappen som låter en snurra hjulen, på vänster sida hittar man en knapp som låter en justera storleken på insatsen från 0,20-100 per vända.

En intressant funktion med bettingen i Kaiju är att det låter en välja mellan fyra olika betting-strategier. Dessa kallas för: optimizer, jumper, leveller och booster. Optimizer ändrar nivåerna på satsningarna automatiskt, baserat på en procentsats av det totala beloppet man satte in när man startade sloten. Jumper höjer i sin tur insatsen en nivå efter varje vinst och sänker den ett steg efter varje förlust. Leveller höjer insatsen efter 5 förluster i rad. Booster höjer till sist insatsen ett snäpp efter varje förlust och återställer den efter en vinst. Självklart går det att spela med en traditionell betting-strategi utan att några automatiska justeringar görs, samt att ställa in alla de här faktorerna manuellt.

Kaiju free spins bonusspel

Spelets huvudkaraktär, androiden HA-42, utgör spelets scatter, och om man får upp till 3 av dem samtidigt så triggar man ett av spelets speciallägen som innebär en strid mot ett av tre Kaiju-monster, i praktiken en bonusrunda som ger 7 free spins.

Varje monster har sina egna specifika egenskaper och sätt som de besegras på. Det är här som spelplanen expanderar med upp till 3 extra rader utöver de som existerar i standardläget, vilket ökar vinstchanserna betydligt. Det är också här som Kaiju blir intressant på riktigt i och med att det låser upp tusentals extra vinstchanser.

Vårt slutbetyg

Kaiju är utan att vara ett perfekt spel en videoslot som är vackert presenterad, och som innefattar ett antal nyskapande funktioner - det enda klagomålet är att nytänkandet gärna hade fått genomsyra hela spelupplevelsen. Som det är nu så visar det sin fulla potential i bonusläget, men det är helt klart fortfarande en slot som är värd att testa.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...