Speltest: Jimi Hendrix

8.8

Sammanfattning

Titel
Jimi Hendrix
Utvecklare
NetEnt
Återbetalningskvot
96.9%
Lägsta insats
€0.20
Högsta insats
€200
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)

Jimi Hendrix

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Videoslotten med Jimi Hendrix i huvudrollen är en av mest visuellt tilltalande spel NetEnt någonsin släppt, men musiken är något av en besvikelse då det till skillnad mot det inledande spelet i NetEnts rocktrilogi 2016 (Guns N’ Roses) inte går att byta låt. Det känns också ganska ojämnt med en del visuellt godis som verkligen imponerar medan andra detaljer saknar liv och rörelse, eller rent utav känns ”buggiga”. Det är nästan som om deadlinen för spelet kom lite för snabbt och de struntat i vissa smådetaljer som hade kunnat lyfta den här ändå underhållande spelautomat till nivåer som tidigare aldrig skådats. Det räcker alltså inte riktigt ändå fram även om det bitvis är mäkta imponerande. Bonusrundorna är med handen på hjärtat bland de bästa någonsin och ibland får man ändå lite ståpäls när ljud och grafik sammanfaller i perfekt harmoni.

Speltips

Jimmi Hendrix Videoslot

När Jimi Hendrix intar scenen som andra band på NetEnts rockturne rör det sig om en spelautomat med fem hjul och tjugo fasta vinstlinjer. De siktar otroligt högt men når inte riktigt fram. Spelmekaniken sitter som den ska men musiken och grafiken lämnar oss med blandade känslor. Små detaljer som scattersymbolen där Jimi får ett par extra armar avbryts på ett udda sätt vilket gör att det känns hackigt. Detsamma gäller för de blommor som dyker upp runt om spelet vid vinst. De försvinner snarare än mjukt animeras bort vilket skapar ett lite osammanhängande intryck. Lite underligt då många av de visuella effekterna är fantastiskt häftiga och livfulla. Det känns nästan som om NetEnt fått släppa iväg spelet innan de är riktigt färdiga. Synd, men kanske kommer det en uppdatering. Angående musiken så går det för det första inte att byta låt och låtarna (Cross Town Traffic, Purple Haze, Little Wing och Foxy Lady”) kommer aldrig riktigt till sin rätt och det känns mer som ett mish-mash av kortare riff.

Specialsymboler

I grundspelet kan två specialfunktioner aktiveras. Den ena kallas Red Guitar Re-Spins och aktiveras av fyra eller mer stående gitarrer. Symbolerna fastnar och du får ett snurr till. Om en ny likadan gitarr snurras fram så får du ytterligare ett snurr. Re-spins slutar när du inte längre förbättrar ditt resultat och vinsterna betalas ut. Den andra funktionen aktiveras av den symbol där Jimi med gitarren i högsta hugg står mot en lila bakgrund (alltså inte porträttet, det är en vanlig wild). Den kan endast snurras fram på hjulet längst till vänster och fungerar dels som wild men förvandlar också alla spelkortssymboler till wilds genom att den lila röken magiskt sveper över spelplanen.

Free Spins

Du kan vinna tre olika sorters free spins i Jimi Hendrix videoslot. Dessa går bara att vinna via bonusspelet som aktiveras genom tre scattersymboler (Jimmy som får fler armar). I bonusspelet som är en ”peka-klicka” variant kan du vinna en av de tre gratissnurrsomgångarna eller en myntvinst. Du ska välja högtalare tills du samlat ihop tre likadana av de fyra olika symbolerna. Myntvinsten varierar beroende på en multiplikator mellan 8-30 gånger som slumpas fram om detta alternativ vinns.

Crosstown Traffic Free Spins symboliseras av en brinnande gitarr och ger sex stycken gratissnurr. Varje runda spelas med garanterade wild-hjul och känns som den bästa av de tre olika free spins-varianterna. När du gör ditt första snurr hela hjulet längst till höger en wild. Det andra snurret vandrar wildhjulet ett steg åt vänster men det längst till höger är även under denna omgång wild. Du spelar alltså med sex garanterade wilds på de två hjulen längst åt höger. För varje ny runda hoppar de båda wildhjulen ett steg åt vänster tills det avslutande sjätte gratisspinnet spelas med ett wildhjul på första hjulet från vänster.

Purple Haze Free Spins symboliseras av en gitarr med lila rök kring sig. Här kan du få mellan 6 till 12 snurr som slumpas fram. Den har en naturlig koppling till hur Purple Haze-funktionen i grundspelet fungerar och förvandlar alla spelkortssymboler under dina gratisspinn till wilds.

Little Wing Free Spins symboliseras av en gitarr som dryper av vatten. Även här tilldelas du slumpvist mellan 6 till 12 free spins. Under varje omgång kommer du vara garanterad mellan 3 till 5 wilds som kan dyka upp var som helst på spelplanen och dessa slumpas fram inför varje nu gratisrunda.

Northern Sky
Northern Sky
8.8

Den 13:e februari 2018 så bjöd de allra nordligaste, djupa och mystikfyllda skogarna som l...

Ozwin’s Jackpots
Ozwin’s Jackpots
9.0

Yggdrasil inledde år 2018 med att släppa Ozwin’s Jackpots, och i spelet är ditt uppdrag at...

Universal Monsters: The Phantom’s Curse
Universal Monsters: The Phantom’s Curse
9.1

The Phantom’s Curse skulle egentligen ha släppts redan i juli 2017, men spelet uteblev med...

Rapunzel’s Tower
Rapunzel’s Tower
8.7

Rapunzel är från början en tysk folksaga av bröderna Grimm från 1800-talets mitt, och seda...

Orient Express
Orient Express
9.3

Världens kanske mest bekväma och lyxiga tågresa förevigades i formen av en casinoslot den ...