Speltest: Jewel Blast

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.4

Sammanfattning

Titel
Jewel Blast
Utvecklare
Quickspin
Återbetalningskvot
96.5%
Lägsta insats
€0.00
Högsta insats
€0
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)

Jewel Blast

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Med det bästa från två världar och en bonusrunda som nästan blåser dig av stolen är Jewel Blast från svenska Quickspin ett riktigt kanonspel. Här har det klassiska videoslot-konceptet med fem hjul fått sällskap av fritt fallande symboler och det funkar perfekt. Grafiken är detaljrik och levande med ljudeffekter och musik som bidrar till en riktigt bra helhetsupplevelse. Häng i tills du når bonusrundan då spelomgången kan fortsätta i princip hur länge som helst och vinsterna rassla iväg rejält. Spelet finns även till mobiler och surfplattor där det också gör sig riktigt bra utan avbräck på grafiken. Den teoretiska utbetalningskvoten ligger på 96,52% vilket är i det övre skiktet som även det talar för att ge den ett par snurr.

Speltips

Hur spelar man Jewel Blast?

I Jewel Blast har konceptet med fallande symboler kombinerats med det klassiska videoslot-uppläget med fem hjul över tre rader. Grundspelet beter sig som en vanlig videoslot med hjul men när bonusrundan aktiveras kommer de fallande symbolerna in. Du spelar på 25 fasta vinstrader med en radinsats på mellan €0,01 och €4 vilket ger ett totalt insatsspann mellan €0,25 och €100. Du ställer in din totalinsats och snurrar, och hoppas på tre eller fler i rad. Svårare är det inte. Vinsterna kan du läsa av i vinsttabellen och de summor du ser där är vad du vinner multiplicerat med din aktuella radinsats. Det finns flera inställningar för ljud och även snabbspel och autosnurr.

Symboler och deras värde

Symbolerna betalar rätt likvärdiga summor vilket gör att variansen är relativt låg i Jewel Blast. Strukturen kan även te sig något ologisk när du tar en titt i vinsttabellen där till exempel "Q" betalar mer än både "A" och "K" vid tre i rad. Bortsett från det så är det en klart väl avvägd struktur som bjuder på mycket action.

Som du såklart redan förstått så är det ädelstenar och juveler som representerar vinsterna. Diamanten och den röda rubinen är värda mest. Sen kommer den gula topasen (?) som betalar lika mycket som de två tidigare vid fem och tre i rad men aningen mindre vid fyra. Sen har vi den gröna smaragden och till sist en rosa juvel där våra geologiska kunskaper inte riktigt räcker till för att korrekt klassificera den. De två sistnämnda är värda lika mycket på alla nivåer de också. Sedan har du de lite mindre vinsterna som representeras av spelkortssymboler. Även där är planen relativt komprimerad och inte särskilt mycket sämre än för de lite värdefullare juvelerna. Värdet är såklart i fallande ordning A, K, Q, J och 10.

Utöver dessa symboler finns två specialare. En vanlig Wild som fungerar som en joker och ersätter allt. Fem i rad av Wildsymbolen ger dock en rejäl bonus på hela 500 gånger din radinsats i vinst, det är tio gånger mer än vad fem av den bäst betalande symbolen (diamanten) ger. Sen finns det ytterligare en slags joker som heter Bonus Wild. Två eller fler av den på spelplanen aktiverar en "Blast Bonus" som du kan läsa mer om nedan.

Free Spins & Bonus

Bonusomgången är en slags re-spin-funktion skulle man kunna säga, men med fallande symboler. När två eller fler Bonus Wild-symboler snurras fram gör de två saker. För det första fungerar de som en wild och genererar en eventuell vinst. Efter det är gjort skickar symbolen iväg en chockvåg som förstör alla intilliggande symboler kring sig. Detta betyder att det alltid blir ett tomrum under och kring Wild Bonus-symbolen. Den faller då ner ett steg eller ut ifrån spelplanen om den redan ligger på nedersta raden. Nya symboler faller också från taket i detta skede vilket ger dig chans till nya vinster, eller en ny Wild Bonus-symbol. Så länge det finns bonussymboler kvar på spelplanen fortsätter vinster att genereras och summan läggs ihop tills det inte längre finns några bonussymboler kvar.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...