Speltest: Incinerator

Senast uppdaterad: 19/08/2021
7.8

Sammanfattning

Titel
Incinerator
Utvecklare
Yggdrasil
Återbetalningskvot
96.0%
Lägsta insats
€0.20
Högsta insats
€200
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)

Incinerator

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Yggdrasil valde ett litet olyckligt datum att släppa sitt första spel 2016, samma dag som NetEnts Guns N' Roses videoslot. Utrymmet att promota sitt nysläppta spel är med andra ord minst sagt begränsade och det finns risk stor risk att det hamnar lite i skymundan. Men det här är faktiskt inget dåligt spel och introducerar en helt ny slags spelmekanik. Det ät inte på något sätt revolutionerande men ett fint tillskott till familjen spelautomater med fritt fallande symboler. Det saknar en utpräglad bonusrunda men lyckas ge ganska mycket för pengen med hjälp av fina kombinationsvinster. Vi tycker att de hade kunnat skruva upp vinstfrekvensen en aning för ibland känns det lite väl långt mellan vinsterna, och kanske hottat till det med någon mer bonusvariant. I det stora hela är det ändå en bra spelautomat även om den kanske blir lite enformig i längden.

Speltips

Detta är Incinerator Videoslot

Casinospelet Incinerator som på svenska betyder förbränningsugn utspelas på en avlägsen planet någonstans under marknivå bland en till synes aldrig sinande mängd skrot som måste förbrännas. Sex olika sorters skrot rör det sig om och för att de ska brinna upp i ugnen måste minst tre likadana skrotdelat hamna på någon av de 20 fasta vinstlinjerna. När de brinner upp så fylls det på med nya delar och spelomgången fortsätter, ett slags re-spin alltså. För varje ny vinst i rad fyller du även på en mätare, men den kan du läsa mer om i avsnittet "Bonus med wild-mönster".

Symbolerna

De sex olika symbolerna är rent värdemässigt rätt komprimerade, den högst betalande symbolen ger 200 och den sämst (på samma antal) ger 50 gånger din insats i vinst. Den mest värdefulla symbolen är den blå-gula ringen. Näst värdefullast är det röda kubliknande rymdskrotet. Detta följs av den dubbla pyramiden i orange ton, den grönaktiga triangeln, den lila femkanten och till sist den röda cylindern. Sen finns det också en wildsymbol som kan dyka upp under grundspelet men även spelar huvudrollen i Incinerators bonusfunktion.

Bonus med wild-mönster

Det finns inga free spins i Incinerator men i spel med fritt fallande symboler rör det sig vanligtvis i en slags "re-spin" och så även i detta spel. Varje vinst förbränner de inblandade symbolerna och nya faller ner. För varje gång det här händer så fyller du på en mätare under rutnätet som benämns "wild-mönster". Tre vinster i rad aktiverar det första wild-mönstret. Det betyder att efter den fjärde rundans symboler släppts ner så förvandlar en laser de upplysta positionerna på rutnätet till wilds.

Det är sällan omgången då wild-mönstret aktiverats utan att ge vinst vilket innebär att du får chansen till ett nytt mönster om du lyckas fylla mätaren igen. Som du kan se på bilden ovan där wild-mönstren finns avbildade så finns det två olika kategorier med mönster. Den först innehåller mellan 4-5 wildpositioner och den andra innehåller mellan 5-9 positioner. Själva mönstret slumpas när varje spelomgång börjar och kan då bli ett mönster från båda, men chansen är större att det blir ett från den första kategorin. Efter att du förbrukat ditt första mönster så kommer däremot det andra slumpas fram från kategori två.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...