Speltest: Hound Hotel

Senast uppdaterad: 19/08/2021
7.8

Sammanfattning

Titel
Hound Hotel
Utvecklare
Microgaming
Återbetalningskvot
96.0%
Lägsta insats
€0.25
Högsta insats
€37
Videoslots

Hound Hotel

Videoslots

Microgamings Hound Hotel är vid första anblick en tämligen enkel och gullig historia men det döljer sig en hel del härliga funktioner under ytan, särskilt i bonusrundan. Mycket hänger på att träffa just bonusrundan vilket visade sig vara relativt svårt. Det tog oss inte mindre än 150 snurr att hitta den men när den väl infann sig så låg vi plötsligt på plus. Tyvärr finns ingen exakt RTP tillgänglig utan vi får nöja oss med riktmärket 96%-97%, varav vi efter erfarenhet antar att en stor del här beror på att just komma åt free spins-läget. Så håll ut. Trots detta är Hound Hotel videoslot väl värd en HUNDring eller två.Att du som i flera andra Microgaming-spel kan låsa upp prestationer gör det hela ännu roligare, även om det är upp till casinot i fråga att ladda dessa prestationer med vinster eller inte. Notera att en kombination som skapas med wilds inte räknas mot prestationer.

Speltips

Så spelar du Hound Hotel

Det klassiska upplägget med fem hjul och tre rader används. Du spelar på 25 fasta vinstlinjer vilket låter dig satsa mellan €0,25 och €37,5 och maxvinsten ligger på 110,000 mynt. Det kan jämföras med till exempel Starburst som har en maxvinst på 50,000 mynt. Förutom spelkortssymboler är det ett gäng hundar i någon slags mänsklig skepnad som ger vinster. I grundspelet finns en wild (joker) som träffas relativt ofta och som kan ta skepnaden av alla symboler utom den andra specialsymbolen: scattern. Scattersymbolen ger vinst om du får två stycken och aktiverar bonusrundan när du får tre eller fler. Tre eller fler likadana från vänster till höger är också vad som gäller för att generera vanliga vinster.

I grundspelet kan slumpmässigt mini-bonusen "snabba jokrar" (dashing wilds) hända. Det betyder att en wild dyker upp på varje rad och rör sig vertikalt över hjulen för att sedan stanna tillsammans med resten av hjulen. Det betyder alltså minst tre garanterade jokrar och betydligt ökade chanser till vinst.

Hound Hotel Free Spins

Bonusrundan är i sig inte särskilt komplex vad gäller din insats. Du aktiverar den med hjälp av tre scattersymboler som representeras av hunden som jobbar som piccolo på hundhotellet. Väl när du snurrat fram tre av den lilla krabaten ställs du inför tre val. Välj en dörr på varje våning. Vi börjar uppifrån då första våningen kräver en lite längre förklaring.

På våning 3 döljer det sig antingen ett antal free spins eller en chans att välja igen. Detta utgör stommen för din bonusrunda då det såklart är det antal snurr som din bonusrunda kommer bestå av. Som mest kan du få 30 stycken free spins. Våning 2 är där det bestäms hur stor din multiplikator kommer vara under bonusrundan. Max är 6 gånger.

Valet på första våningen innebär hur dina hjul kommer turboladdas med wilds under omgångarna. Det finns fem stycken olika wildfunktioner du kan få spela med här. Den första är "Super stacked wilds" som innebär att hjul 2 och 4 från vänster kommer innehålla en rad av 20 stycken wildsymboler vid varje snurr.

Nästa wildvariant är en klassiker i videoslotsammanhang och gör att "vanliga" wilds blir expanderade. En framsnurrad wild expanderar således över hela det hjul som den tillhör.

Sen har vi den originella "Split wilds" den förvandlar alla wildsymboler till dubbla andra symboler. Om flera split wilds infinner sig på samma vinstlinje fungerar den ena som en vanlig wild, den som betalar bäst dubblas. Det betyder att du kan få vinstkombinationer med 6 symboler. En sexsymbols-kombo (nej, inte en sådan sexsymbol, fy på dig! bad dog! ;) betalar som en dubbel femsymbolskombination.

Nästa superjoker kallas kort och gott "Wild reels". Alltså att hela hjulet består av wilds. Detta sker på hjul 1 och 5 under hela bonusrundan.

Den bästa av wildfunktionerna du kan hitta bakom dörrarna kallas "Super wild reels" och är lite mer avancerad, men ack så bra. Då förvandlas antingen hela hjul 2,3 eller 4 till jokrar vid varje omgång. Som om inte detta vore nog gör en scatter på hjul 1 eller 5 också att det hjulet förvandlas till bara wilds. En scatter på både hjul 1 och 5 förvandlar båda. Detta betyder rejält ökade chanser med tanke på att du kan få upp till 3 av fem hjul helt fyllda med jokrar.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...