Speltest: Hook's Heroes

9.0

Sammanfattning

Titel
Hook's Heroes
Utvecklare
NetEnt
Återbetalningskvot
96.8%
Lägsta insats
€0.20
Högsta insats
€200
Mobil & Surfplatta

Hook's Heroes

Mobil & Surfplatta

Peter Pan är givetvis det första man tänker på när man ser Hook's Heroes. Kapten Krok heter ju just Hook i det engelska originalet och att en liten fé även finns med i kulisserna gör kopplingen ännu starkare. Men där slutar egentligen likheterna med sagan och NetEnts fria tolkning tar över. Spelet i sig har en riktigt skön grafisk stil som gör sig perfekt med temat. De karibiska tonerna i soundtracket sitter också som ett smäck och med inte mindre än tre olika specialfunktioner kopplade till free spins är spelet en ren njutning.

Speltips

Maxvinst och spelmekanik

Spelet är i grund och botten en klassisk videoslot med fem hjul, tre rader, och 20 fasta vinstlinjer. Återbetalningskvoten, Return-To-Player, ligger på 96,8% vilket heller inte är något som sticker ut. Vad som gör Hook's Heroes speciellt är de tre olika varianterna av free spins som erbjuds, och den sköna stilen på grafik och animationer. Det är väldigt enkelt att förstå men variationen med gratissnurren gör det ändå till ett spel med långt underhållningsvärde. Insatserna ligger mellan €0,2 och €200 och ställs in på vanligt NetEnt-manér genom myntvärde och tio insatsnivåer. Inställningar och sättet att spela skiljer sig inte från de senaste spelsläppen så har du testat ett NetEnt-spel tidigare kommer du känna igen dig. Maxvinsten ligger på lite dryga 198,000 mynt vilket med ett myntvärde på upp till €1 innebär att du kan gå och bli miljonär i svenska kronor mätt utan att spelet är ett jackpottspel.

Hook's Heroes symboler

Spelet består av 10 grundsymboler. Fem lite mindre värda spelkortssymboler från tio upp till äss och fem stycken pirater. Den mest värdefulla piratsymbolen är den krigsmålade, följd av tjejen med det mörka håret och den rödhåriga flickan med tandställning. Efter henne kommer den lille killen med mössan över ögonen och de stora framtänderna följd av den lite knubbigare grabben med lapp för ögat.

Jokern, eller wildsymbolen som det heter i videoslot-terminologi, representeras av piratkaptenen. Killen utklädd till en krokodil fungerar som scatter-symbol och drar igång free spins-omgången eller ett gratissnurr.

Free Spins med tre olika bonusar

Snurrar du fram två scatter symboler får du automatiskt ett gratissnurr som drar igång direkt efter omgången. Det speciella med free spins i Hook's Heroes är att free spins kommer i tre olika varianter. Om du får ett free spin som precis beskrevs så slumpas den här bonusvarianten fram men vid tre eller fler scatter-symboler (3=7 snurr, 4=10 och 5=15) får du välja någon av följande specialfunktioner: Fairy, Pirate eller Mermaid.

Fairy-funktionen förvandlar två till fem slumpmässigt valda positioner till wilds innan gratissnurret drar igång.

Pirat-funktionen gör att alla symboler fungerar som scatters. Vinstlinjer gäller alltså inte längre utan tre eller fler likadans symboler oavsett var de befinner sig genererar vinster.

Sjöjungfru-funktionen dubblar alla dina vinster, men om din vinst skapats med en eller flera wilds så fyrdubblas de istället.

Robin of Sherwood
Robin of Sherwood
9.4

Den talangfulla spelutvecklaren Microgaming har gett sig i kast med den klassiska berättel...

Tut’s Twister
Tut’s Twister
9.3

Den lilla uppstickaren Yggdrasil tycker om att ge sig in i kampen och konkurrera ut de sto...

Birthday!
Birthday!
9.1

Svenska ELK Studios har tagit fram spelet Birthday! som tar fasta på att varje dag är det ...

Top Strike Championship
Top Strike Championship
8.7

Spelutvecklaren NextGen Gaming presenterar med Top Strike Championship ytterligare ett bid...

Archangels: Salvation
Archangels: Salvation
9.5

Ibland lanserar NetEnt en videoslot som känns väldigt nyskapande och så är fallet med Arch...