Speltest: Football: Champions Cup

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.6

Sammanfattning

Titel
Football: Champions Cup
Utvecklare
NetEnt
Återbetalningskvot
96.8%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Mobil & Surfplatta
Gratis Demo

Football: Champions Cup

Mobil & Surfplatta

Gratis Demo

I casinospelet Football: Champions Cup har NetEnt än en gång överträffat sig själva och kommit på ett fantastiskt smart sätt att kombinera fotboll och spelautomat. Det görs via en slags free spins-turnering där två olika sorters wilds inte bara assisterar dig till större vinster utan både hjälper och stjälper dig i den pågående matchen då de också räknas som ”mål”; ett otroligt smart sätt att både höja vinstchanserna och spänningen på. Den andra bonusrundan är inte lika revolutionerande men ändå kul, även om den kanske är aningen långdragen. Det betyder å andra sidan att du får en hel del spelunderhållning per satsad krona och det är inte helt vanligt i spelautomat-sammanhang!

Spela gratis demo av Football: Champions Cup

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Så här spelar du Football: Champions Cup

Grundspelet i Football: Champions Cup är en tämligen enkel historia och layout känns igen från de flesta moderna videoslots. Fem hjul där tre symboler syns på varje fält och givetvis är symbolerna fotbollsrelaterade. För att vinna ska du få kombinationer av tre likadana symboler på någon eller några av de tjugo (20) fasta vinstlinjerna; du kan se hur dessa är strukturerade genom att hålla muspekaren över prickarna till vänster och höger om de yttersta hjulen. Kombinationerna måste börja från det hjul som stannar först, alltså det vänstra.

Under spelet finns det en liten specialfunktion som kan aktiveras där du kan få upp till fem stycken så kallade överlappande wilds. Det är fotbollar som kan studsa in på spelplanen och förvandlar symbolen de hamnar på till en joker. Dessa kan inte anta formen av bonus- eller free spin-symbolen.

Fotbolls free spins!

När vi först hörde om NetEnts Football: Champions Cup hade vi svårt att se hur de kunde kombinera spelautomat med fotbollsmatcher men där har de verkligen lyckats. Free spins-omgången börjar med en sextondelsfinal i en gratisspinnsturnering där varje ”match” består av sex free spins. På det första och andra hjulet kan dina blå wild-symboler hamna och på fjärde och femte hjulet från vänster hittar du motståndarens röda wilds. När någon av dessa stannar så för respektive lag mål. När dina sex snurr är färdiga så går du antingen vidare till nästa match eller så blir du utslagen och dina vinster från de åtminstone sex spinnen förs över till ditt konto. Om resultatet är lika efter ditt sista spinn får du ett gratissnurr till och om det inte avgörs här får du ytterligare ett. Förlust i semi-finalen tar dig till en match om tredjepris och det är först på pallen (plats 1-3) som du belönas med en extra myntvinst. Bland de smartaste bonusrundorna vi sett på länge och det kan bli riktigt maffiga vinster om du spelar till dig guldet i cuppen.

Bonusspel - lägg och rädda straffar!

Bonusomgången påminner om en vanligt förekommande bonusomgång i slotssammanhang där du ska välja en låda och bakom den väntar en myntvinst, men det är såklart fotbollstema här och istället för lådor är det straffläggning. Du väljer var du vill lägga din straff och hoppas på att du gör mål och därmed inkasserar en vinst. Efter du lagt din straff får du istället styra din målvakt och hoppas att du räddar din motståndares straff. Tar du den så ökar din vinstmultiplikator med ett. Straffläggningen fortgår tills en vinnare korats, men oavsett om du går vinnande eller förlorande ur bataljen får du dina ihopsamlade vinster. Beroende på hur många bonussymboler som aktiverade straffläggningen avgör både hur stora vinsterna är för varje mål och hur stor multiplikator du börjar med. Som minst kan det bli fem (5) rundor och som flest tio (10) stycken. Som mest kan du vinna upp till 98 000 mynt under straffläggningsbonusen. Inte illa!

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...