Speltest: Fairytale Legends: Red Riding Hood

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.2

Sammanfattning

Titel
Fairytale Legends: Red Riding Hood
Utvecklare
NetEnt
Återbetalningskvot
96.3%
Lägsta insats
€0.20
Högsta insats
€200
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)
Gratis Demo

Fairytale Legends: Red Riding Hood

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Gratis Demo

NetEnts tredje sista spelsläpp för 2016 innan två nya titlar lanseras i november bygger på sagan om Rödluvan och vargen. Fairytale Legends: Red Riding Hood är videoslottens namn och på ett smart sätt använder man ordet för saga, ”Fairytale”, som en del i själva spelet och låter en magisk fe (fairy) slå följe med Rödluvan genom skogen. Det är en spelautomat som utnyttjar temat på ett exemplariskt vis men det hade varit kul om vargen även förekom i grundspelet. Det finns inte mindre än tre specialfunktioner under huvudspelet och detta tillsammans med fastklistrade wild-respins, en runda med gratissnurr och ett bonusspel är ett riktigt lyckat och välbalanserat upplägg, och gör det faktiskt till en av NetEnts bästa spelautomater för året.

Spela gratis demo av Fairytale Legends: Red Riding Hood

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Grundspelet

Fairytale Legends: Red Riding Hood släpptes på nätcasinon den 24 oktober 2016 och bygger som sagt på folksagan om Rödluvan och vargen. Spelautomaten har 20 fasta vinstlinjer och ett klassiskt 5x3-upplägg. Hade vi varit med i produktionen hade vi lånat funktionen från The Invisible Man med ”walking wilds” som hade varit ett perfekt sätt att få med vargen i grundspelet, men nu är vi ju inte det så du får nöja dig med tre specialfunktioner under de vanliga spelomgångarna, en free spins-runda och ett bonusspel. Återbetalningsprocenten ligger på 96.33% men vi känner tyvärr inte till vad maxvinsten ligger på.

Bonusfunktioner i grundspelet

Under grundspelet så kan lite förenklat tre specialhändelser inträffa; du hittar två eller fler wilds efter hjulen stannat vilket aktiverar ett omsnurr med dessa jokrar fastklistrade, att hjulen stannar och visar dig tre skattkistor vilket kan ta dig till bonusspelet eller free spins-rundan, och den tredje händelsen är att fen flyger in på spelplanen och hjälper dig. Låt oss börja med re-spins-funktionen och fen så tar vi de båda bonus- och free spins-omgången i ett varsitt separat avsnitt.

Sticky Wild Re-spins

Jokrar eller wilds som de kallas i spelautomater är i detta spel representerade av Rödluvan själv. Under grundspelet så finns hon på hjul 2-4 räknat från vänster. Om två sådana här wilds stannar på efter ditt spin så kommer du först och främst inkassera dina vinster, om det finns några. Sedan klistras wild-symbolerna fast och hjulen drar igång igen. Om ytterligare en symbol med Rödluvan på stannar så inkasseras ytterligare vinster, den nytillkomna symbolen klistras fast och ett snurr till drar igång. Detta fortsätter tills du inte längre snurrar fram en ny wildsymbol. Prickar du in tre skattkistor under under samma rundo som du hittar två wilds så spelas bonusrundan först och sedan tas du tillbaka till ditt omspinn. Under re-spins kan tyvärr inte fen dyka upp med sitt trollspö, så de nedanstående specialfunktionerna får du vara utan.

Fairy Magic Spin

Fen kan bara flyga in under grundspelet och detta sker slumpmässigt. Om hon viftar trollspöt och börjar lysa upp ett kluster av symbolpostitioner (5-9 stycken) kommer dessa efter hjulen stannat förvandlas till likadana symboler. Dessa väljs slumpvist bland de fem medelvinstsymbolerna och de kan inte förvandlas till wilds.

Fairy Surprise

Det här är en glad överraskning som bara inträffar efter ett spinn inte gett dig någon vinst. Fen flyger in och förvandlar alla lågvinstsymboler (spelkorten) på hjulen till en slumpvist vald medelvinstsymbol. Sen är det bara att inkassera eventuella vinster.

Fairy Wild Spin

Den här specialfunktionen är den absolut bästa och förvandlar mellan 3-4 symboler på hjul 2-4 till wilds. Detta betyder att du uppfyller kraven för ovan beskrivna ”Sticky Wild Re-spins” och den specialfunktionen tar nu över.

Bonusspel

Tre skattkistor tar dig till ett peka-klicka-spel där du ska välja en av dessa skattkistor och detta är vägen till både mormors jackpott och free spins-rundan, men det finns också en myntvinst. Myntvinsten är lite av ett tröstpris och ger dig din insats multiplicerat med 15.

Se upp för vargen-bonus

Om du hittar spelets bonusomgång som är en promenad genom skogen mot mormors jackpott. Tänk dig ett brädspel där du snurrar fram ditt tärningsslag och tar lika många steg framåt. Vargen, eller ”hämta” symbolen avslutar spelet men du får behålla alla dina insamlade vinster. Dubbelsymbolen dubblerar inte bara dina insamlade myntvinster utan dubblerar även jackpotten i slutet av skogen. Den är värd 100 gånger din insats eller 200 om du hittat dubbelsymbolen på vägen.

Red Riding Hood Free Spins

Om du väljer en skattkista som ger dig free spins får du 10 stycken gratisrundor. Under free spins kan fen inte dyka upp men två eller fler wildsymboler ger dig fortfarande re-spins och de förekommer nu på alla fem hjul. Under gratisrundorna så ger skattkistor dig ytterligare free spins; 1 ger dig 2, 2 ger dig 4, och 3 ger dig 10 till. Mycket mer är det inte med gratisomgången som ändå kan generera riktiga storvinster.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...