Speltest: Crystal Queen

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.3

Sammanfattning

Titel
Crystal Queen
Utvecklare
Quickspin
Återbetalningskvot
96.2%
Lägsta insats
€0.00
Högsta insats
€0
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)
Gratis Demo

Crystal Queen

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Gratis Demo

I svenska Quickspins mest avancerade videoslot någonsin tas vi än en gång med till sagornas förtrollade land. Men sagor är inte det enda som Crystal Queen har gemensamt med Quickspins mest framgångsrika spel Big Bad Wolf, de "svepande hjulen", som vi föredrar att kalla fritt-fallande är också de tillbaka. Grafiken och soundtracket andas också saga vilket bidrar till det positiva helhetsintrycket och med en återbetalningskvot på 96,16% är det en hyfsat vinstgenererande slot. Free spins, multiplikatorer och det stora spelfältet känns riktigt fräscht och precis som i Big Bad Wolf kan vinsterna skena iväg enormt med lite tur. Det är en bra slot, men sagans dramaturgi hade kunnat användas bättre istället för att bara fungera som ett tema. Big Bad Wolf lyckades perfekt på den biten och blev prisad som årets spel 2013. Crystal Queen är bra, men knappast 2015 års bästa spel.

Spela gratis demo av Crystal Queen

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Crystal Queen spelregler

Det enda med Crystal Queen har gemensamt med en klassiskt videoslot är egentligen vinstlinjerna och att du vinner på tre eller fler likadana symboler. Spelfältet är visserligen ursprungligen uppbyggt av 5x3 symboler men alla vinstgivande symboler försvinner och de ovanför faller ner i tomrummet, plus att det låser du upp en rad till och fler vinstlinjer. Efter tre vinnande "snurr" i samma spelomgång (eller under alla free spins-rundor) är spelfältet hela 5x6 och antalet vinstlinjer har gått från 20 till 56 stycken (från längst till vänster till höger gäller). För varje gång du låser upp ett fält kommer också dina vinster multipliceras med 2x, 3x, och 5x.

Det enda vi har lite negativa åsikter om är att vinstlinjerna hade kunnat utnyttjas på annat sätt. Det "höga" spelfältet skulle kunna öppna upp för vinster från vertikala kombinationer eller intilliggande symbolkombinationer oavsett riktning. Spelet funkar väl även om upplägget med vinstlinjer gör det lite svårt att få kläm på just vilka symboler som kommer försvinna och ge plats för nya. Själva sagan och dess mytologi hade också kunnat vävas in på ett bättre sätt i till exempel bonusrundan.

Tema & symbolvärde

Hela temat är lånat av från H.C. Andersens saga Snödrottningen som för några år sedan fick stå modell för Disneys storsuccé Frost. Men nu är det alltså videoslot och Quickspin har tagit fram sin egen tolkning och version av hur huvudpersonerna ska se ut. Snödrottningen är såklart huvudpersonen och den bäst betalande symbolen. Hon följs av den rödhåriga flickan Gerda och hennes kompis Kaj som i ursprungsberättelsen är kidnappad av den onda drottningen. Tyvärr utnyttjar Quickspin inte någon av sagans dramaturgi i själva spelutförandet. Något de gjorde extremt bra i Big Bad Wolf. Hur som helst är nästa symbol i värdeordningen den hornprydda renen. Sen har du spelkortssymboler från ess till tio som får utgöra de lite mindre vinsterna.

Det finns två olika sorters jokrar, eller wilds som de kallas i slotsammanhang. En enkel som kan dyka upp på hjul 4 och 5 i grundspelet men på alla i free spin-rundan. En "spridande" wild finns också som efter att den intagit sin plats slumpvis sprider 1 till 5 wilds i slumpvis riktning till intilliggande symboler. Spridnings-jokern kan dyka upp på hjul 1-3 i grundspelet men bara på hjul 2-4 i bonusomgången.

Den runda juvelen är det som aktiverar bonusrundan. Tre stycken ger dig 10 free spins, som du läser mer om i nästa stycke.

Crystal Queen free spins

När du aktiverat bonusrundan i Crystal Queen genom att tre eller fler juveler landat på rätt plats på spelplanen låser du för det första upp hela spelfältet och alla vinstlinjer. Under free spins gäller också vinster från höger till vänster. Precis som under grundspelet ökar din multiplikator under rundan. Svårare är alltså inte bonusrundan som ändå kan räcka ett bra tag då de fallande symbolerna kan fortsätta falla näst intill hur länge som helst. Exakt hur många gånger det går att vinna i rad framgår inte av regelverket men fem gånger på ett snurr är inte alls ovanligt under free spins. Multiplicera det med 10 free spins så får du rätt bra valuta för pengen när du väl når bonusomgången.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...