Speltest: Cool Jewels

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.7

Sammanfattning

Titel
Cool Jewels
Utvecklare
WMS
Återbetalningskvot
96.1%
Lägsta insats
€0.50
Högsta insats
€200
Videoslots
Free Fall (3D)

Cool Jewels

Videoslots

Free Fall (3D)

I det originella spelet Cool Jewels från Williams Interactive har man bytt ut hjulen mot juveler som far fram över en isbana. Med flera olika wilds och häftiga kombinationsmöjligheter är det här en riktigt rolig typ av slot som påminner lite om det omåttligt populära spelet Candy Crush. Men här kan du såklart vinna stora pengar under tiden som du underhålls. Grafiken går i isblå toner och musiken och ljudeffekterna ger en skönt kylande effekt. Ett litet minus att man inte översatt spelet till svenska men man förstår ändå hur det fungerar efter ett par snurr. Det finns gott om anpassningsmöjligheter såsom autospel och liknande, du kan även satsa upp till 2000 kronor per spinn vilket kan ge helt sjuka vinster, men det kräver såklart en rätt rejäl bankrulle. En klart bra spelautomat som är väl värd ett par spel.

Speltips

Så vinner du på Cool Jewels

Du spelar på en plan som består av 6x6 juveler som svischar fram på mot en isblå bakgrund och du ska i vanlig ordning försöka få så många likadana juveler tillsammans. Det finns åtta stycken grundsymboler i det här spelet och du behöver en grupp om fyra likadana symboler för att de ska explodera och omvandlas till vinster. Ju större "klumpar" av symboler, desto större vinster.

Det finns också hela fyra olika wilds som har lite olika effekt, men mer om dem i avsnittet om just wildsymbolerna. Förutom de nämnda symbolerna har du också en "Cool Jewels"-logga som aktiverar free spins när de hamnar i grupper om 4 eller mer. Det finns gott om anpassningsmöjligheter såsom autospel och gott som satsningsnivåer, du kan satsa nästan hela 2000 kronor på ett spinn vilket kan resultera i en nätt vinst på närmare 250000 kronor.

Cool Jewels Bonus

Det finns som sagt hela fyra stycken olika wildsymboler i Cool Jewels. För att wildens funktion ska aktiveras krävs att den angränsar en vinstgivande grupp symboler. Den första wilden kallas "UNSTABLE WILD" och fungerar som så att den betalar ut vinst på all angränsande symboler. Sen finns det en som heter "SHATTERING WILD" som skjuter ut en blixt i fyra riktningat vertikalt och horisontalt och förstör allt i sin väg. Den sista kallas "SHOCKING WILD" och påminner om "SHATTERING WILD" men skjuter istället iväg sin blixt diagonalt. Sen finns det också en sista wild som fungerar i kombination med de andra, den kallas "PERSISTING WILD" och gör som så att den ihopparade wildens specialkraft lämnar ett spår efter sig som förvandlar alla berörda symboler till wilds. Dessa blir då till wilds nästa spelomgång och ger dig alltså extremt goda chanser till storvinst.

Cool Jewels Free spins

Om du snurrar fram en grupp om minst fyra symboler med texten Cool Jewels så aktiveras free spins. Du kan få över 20 stycken med lite tur och det går även att vinna ytterliggare free spins inne i själva gratisomgången. Det här tillsammans med alla roliga kombinationer av wilds resulterar i ett riktigt kanonspel som alla borde prova åtminstone någon gång i sin casinokarriär.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...