Speltest: Cloud Quest

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.7

Sammanfattning

Titel
Cloud Quest
Utvecklare
Play'n GO
Återbetalningskvot
96.5%
Lägsta insats
€0.10
Högsta insats
€40
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)

Cloud Quest

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Cloud Quest från Play N’ Go är en imponerande snyggt förpackad blandning mellan äventyrsspel och videoslot. Du och dina tre fantasyhjältar slåss mot monster och samlar erfarenhetspoäng via en spelmekanik med fallande symboler. För att göra det hela ännu mer actionspäckat finns det inte mindre än fyra stycken superkrafter som kan aktiveras under spelomgångarna. Ett unikt och underhållande casinospel som vågar ta ut svängarna och även har en livslängd som är betydligt längre än snittet vi är vana vid. Det fungerar även i mobilen men där kan det bli aningen smått på grund av den lite större spelplanen.

Speltips

Så här vinner du på Cloud Quest

Cloud Quest spelas på ett fält om 5x5 rutor med fallande symboler. Du vinner genom att 3-5 likadana symboler i rad: vertikalt, diagonalt och/eller horisontellt. Till skillnad mot till exempel Gonzo’s Quest som också är en videoslot med fallande symboler fylls det inte på med några nya symboler efter vinst, istället är målet att försöka rensa spelplanen. Eller i alla fall tillräckligt många horisontella rader för att ordet BONUS ska avtäckas och du tas till slagfältet där fem monster väntar på dig, men mer om dem i avsnittet nedan om bonusrundan. Först ska vi gå igenom superkrafterna som kommer komma väl till pass för att aktivera bonusomgången.

De fyra superkrafterna

Superkraft-symbolen, eller energistenen som den benämns i spelreglerna är den minst betalande symbolen i spelet, men den fungerar också för att ladda upp dina superkrafter. Du ser din superkraftsmätare till höger ovanför ”START” knappen. Efter mätaren fyllts med åtminstone en ”plupp” (av tio) kommer du efter varje vinnande omgång se mätaren börja snurra. Om markören stannar vid ett lysande segment kommer du få en gratisrunda med en superkraft aktiverad.

Det finns fyra stycken olika superkrafter. Lite klumpigt översatta ”Lyckans fem” gör att alla vinster kommer multipliceras med fem (5). ”Uthållighetens emblem” ger dig två extra jokrar till hjälp att skapa lite fler vinster. ”Mångfaldens märke” ger också extra jokrar men genom att förvandla vinnande rader. En 3-symbolsvinst kommer förvandla den mittersta symbolen till joker. En 4-symbolsvinst kommer förvandla de två mittersta och för en 5-symbolsvinst förvandlas tre. ”Spridda framgångar” gör att symbolerna inte längre behöver ligga i rad. Det räcker alltså att tre likadana symboler visas någonstans på spelplanen för att ge vinst.

Fartfylld bonusomgång med free spins

Innan varje spelomgång slumpas positionen på ordet BONUS fram. Lyckas du få bort alla symboler som täcker det aktiveras bonusrundan. Den börjar med att du får välja en hjälte men ditt val påverkar inte bonusrundan mer än visuellt. Du får sedan ett antal gratisspinn att börja med och ställs mot en fiende. Mellan dig och din fiende kommer en enklare spelautomat börja snurra och en vinnande kombination ger dig en vinst och utdelar ett slag mot din fiende. Under fienden ser du ett antal hjärtan och det är såklart fiendens liv. Snurrar du fram tre runda specialsymboler dödar du fienden direkt oavsett hur många liv den har kvar. För varje besegrad fiende får du tre nya spinn och målet är att ta dig förbi alla fem.

Efter du avslutat en bonusrunda kommer du bli tilldelad erfarenhetspoäng. Tillräckligt många och du går upp i nivå. Den högsta nivån är Titan vilket såklart låter lite häftigt men nivåerna påverkar tyvärr inte spelets vinster eller odds på något sätt. Lite synd att de utnyttjat detta på bättre sätt genom att kanske göra bonusrundan lite enklare om man har en högre nivå. Men, men. Kanske nästa gång.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...