Speltest: Butterfly Staxx

Senast uppdaterad: 19/08/2021
7.6

Sammanfattning

Titel
Butterfly Staxx
Utvecklare
NetEnt
Återbetalningskvot
96.8%
Lägsta insats
€0.20
Högsta insats
€400
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Gratis Demo

Butterfly Staxx

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Gratis Demo

Det känns som om NetEnt sparat lite på krutet i Butterfly Staxx som lanserades den 21:a juni 2017. Som tur är så har NetEnt som bekant en hög lägstanivå så även om den här spelautomaten inte slår oss med häpnad är den fortfarande helt ok. Ljudeffekterna känns emellanåt lite metalliska men det finns lite motsägelsefullt både liv och detaljrikedom i den enkla grafiken. Rent spelmekaniskt är fjärilarnas funktion både nyskapande och genomtänkt men då vi blivit bortskämda med ett flertal specialfunktioner i NetEnts senaste videoslottar för casino känns det lite tomt. Innan spelet kom trodde vi att det här skulle bli en slags utveckling av Neon Staxx men de enda likheter vi kan hitta är att det spelas över fyra rader och innehåller staplade symboler, så det kan knappast kallas för en uppföljare. Under ett par sommarkvällar kommer det garanterat sitta klockrent, särskilt i mobilen, men Butterfly Staxx är ingen blivande klassiker.

Spela gratis demo av Butterfly Staxx

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Grundspel och re-spins

Spelet Butterfly Staxx spelas över fem hjul och fyra rader av symboler hjälper till att skapa vinster över 40 fasta vinstlinjer. Det finns egentligen bara en enda bonusfunktion under grundspelet vars mekanik återanvänds i free spins-rundan. Det är de självlysande fjärilarna som inte ogärna dyker upp i staplar om fyra som spelar huvudrollen. Ett hjul fyllt av fjärilar aktiverar ett omsnurr. Fjärilarna ska dock först förflytta sig så långt till vänster som möjligt på spelplanen innan omsnurret drar igång. Nya fjärilar som snurras fram flyger även de vidare mot lediga platser åt vänster och aktiverar ytterligare bonussnurr. Det ska påpekas att det inte bara är stapeln av fjärilar som stannar kvar, även udda fjärilar får följa med. Fjärilen är också den bäst betalande symbolen i spelet och en fin svit av framsnurrade fjärilar kan därmed även generera rätt rejäla vinster, men de största vinsterna hittar du som vanligt i bonusrundan.

Butterfly Free Spins

Scattersymboler - eller spridningssymboler som man ibland brukar säga på svenska - behöver inte ligga på en vinstlinje för att aktiveras och tre (3) till fem (5) stycken tar dig till bonusrundan och ett antal free spins. Dessa gratissnurr har getts namnet Butterfly Spins och spelas på en lite udda spelplan. Under Butterfly Spins finns det bara två typer av symboler: aktiva eller vilande kokonger. En aktiv kokong, en självlysande, förvandlas till en fjäril. Den beter sig sedan som fjärilarna i grundspelet. De flyger alltså i vågrätt led så långt åt vänster de kan och sedan stannar de där och nästa Butterfly Spin drar igång. Det finns alltså inga re-spins men annars beter sig spelet som om du fått en längre kombination av fjärilar inne i grundspelet. Bonusrundan är färdig när du inte har några fler free spins kvar, och det finns tyvärr inga mer att vinna under själva bonusomgången.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...