Speltest: Birthday!

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.1

Sammanfattning

Titel
Birthday!
Utvecklare
Elk Studios
Återbetalningskvot
96.3%
Lägsta insats
1.00 kr
Högsta insats
500 kr
Videoslots
Mobil & Surfplatta

Birthday!

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Svenska ELK Studios har tagit fram spelet Birthday! som tar fasta på att varje dag är det någons födelsedag. Just födelsedagar är en perfekt anledning att bjuda till fest och i denna slot har man passat på att slå på stort med ballonger, tårtor, drinkar och härlig, upplyftande musik. Till festen har de bjudit in alla sina favoritkaraktärer från tidigare spel. Förutom den otroliga stämningen kan vinsterna i Birthday! bli riktigt stora. Den har 5 hjul, 4 rader och hela 178 vinstlinjer. Birthday! har en hög RTP på 96,30% och är späckad med funktioner. Låt oss titta närmare på allt som den har att erbjuda.

Speltips

Videoslot med födelsedagstema

Birthday! betyder som bekant födelsedag på engelska och det kan inte undgå någon som startar upp spelet. Vi verkar befinna oss i en bar där huvudpersonen ska firas stort. Grafiken känns modern och påminner om spelutvecklaren ELK Studios tidigare spel. De lägst betalande symbolerna består av ballonger i färgerna grönt, blått och rött. Rosor och drinkglas betalar bättre, men allra bäst betalt ger Birthday!-logotypen. Den enda specialsymbolen är en tårta med texten "wild" och den ersätter alla andra symboler. Dessutom är alla symboler staplade på hjulen, förutom tårtan. Minsta insats är 1 kr och högsta insats är 500 kr, så spelet passar i princip alla plånböcker.

Atmosfären är väldigt positiv och till och med musiken önskar dig "Happy Birthday!". Vad du som spelare kommer vänta på är dock när musiken tystnar och dörrklockan ringer. Då kommer en av födelsedagsfestens gäster. Med sig har de en present i form av en slumpmässig funktion. Eftersom nästan alla andra spel använder någon form av scattersymboler känns detta lite annorlunda, men varje gång dörrklockan ringer blir det en nästan olidlig spänning för att se vilken gäst som kommer och kanske framför allt hur mycket du kommer att vinna.

Happy Spins och Free Spins

De flesta gästerna ger något som kallas Happy Spins och de fungerar genom att fortsätta ge respins enda tills ett särskilt villkor är uppfyllt. Kamelen ger snurr tills 3-5 vinster har uppstått. Mr Lake ger snurr tills du får 5 i rad på en vinstlinje. Electric Sam ger en "sticky win"-funktion där hjulen snurras om, så länge fler av en utvald symbol dyker upp. Anne Bonny ger snurr tills du vinner minst 20 ggr insatsen och matadoren fortsätter ge snurr tills hans utvalda symbol vinner.

Om Maggie dyker upp till festen får du 10 free spins istället. De kan återutlösas och ge 10 nya free spins. Som om inte det vore nog finns också "sticky wilds" och "walking wilds" som slumpmässigt kan dyka upp och förbättra alla funktioner.

En födelsedag att minnas

Med sin välgjorda design och så många funktioner har ELK Studios verkligen skapat något alldeles extra. Birthday! känns som något av en milstolpe som på ett perfekt sätt knyter samman alla deras populära karaktärer. Alla spelare som gillat deras tidigare spelsläpp får verkligen sitt lystmäte. Likt andra spel från samma företag så följer de sitt motto "Mobile first" som gör att du kan räkna med att den fungerar utmärkt på mobila enheter.

Vad som gör spelupplevelsen unik är mest att det inte finns några scattersymboler. Istället lär du mest sitta och vänta på att dörrklockan ska ringa. Det kan ske på vilket snurr som helst och verkar dessutom ske ganska regelbundet. Dock är det rätt stor skillnad på hur bra funktionerna betalar. Med en gnutta tur och om flera wilds dyker upp kan födelsedagsfesten nå en episk nivå och du kan ta hem jackpotten som ligger på 250 000 mynt. Gillar du upplyftande spel med positiv atmosfär och roliga karaktärer får du inte missa detta spel.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...