Speltest: Beauty and the Beast

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.5

Sammanfattning

Titel
Beauty and the Beast
Utvecklare
Yggdrasil
Återbetalningskvot
97.1%
Lägsta insats
€0.20
Högsta insats
€100
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)
Gratis Demo

Beauty and the Beast

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Gratis Demo

Casinospelstillverkaren Yggdrasil Gamings version av den franska 1700-talssagan Skönheten och Odjuret släpptes den 23:e februari 2017. Det är en 5-hjuls-automat med 20 fasta vinstlinjer och utspelar sig givetvis i odjurets slott. Där huserar förutom den mystiske ägaren en butler, en kock och ett hembiträde, och dessa tre karaktärer spelar faktiskt en större roll än själva skönheten och odjuret då de hjälper dig mot storvinsterna under såväl grundspel som free spins-omgångar. Spelets smarta uppbyggnad gör det möjligt till strategiska val som påverkar dina odds vilket ger det en förlängd livslängd men upplägget med Golden Bet, som du kanske känner igen från Golden Fish Tank, gör det också möjligt för den otålige att höja actionnivån avsevärt. Nedan visar vi dig såklart den optimala strategin i Beauty and the Beast så att du får de bästa oddsen när du spelar.

Spela gratis demo av Beauty and the Beast

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Grundspel med tre specialfunktioner

Spelet har alltså förutom skönheten och odjuret tre ytterligare karaktärer. Vi har butlern, kocken och hembiträdet. Dessa kan besöka spelplanen slumpmässigt under en vanlig spelomgång och påverkar utgången på det pågående snurret. Att vi väljer att presentera dem i just den ordningen är ingen slump utan alltid den ordning du ska välja dem i när du väl befinner dig i free spins-omgången, men vi kommer till den detaljen senare.

Butlern är kopplad till en funktion som i spelautomatsjargong kallas ”nudge”, vilket enkelt kan översättas till en liten ”knuff”. Butlern kan dyka upp och knuffa ett hjul i en position upp eller ned så att det skapar en vinst. Om det till exempel finns två free spins-symboler på de avstannade hjulen kan han knuffa fram ytterligare en free spins-symbol på ett tredje hjul och därmed aktivera bonusrundan. Men han kan också skapa vanliga vinstkombinationer.

Kockens närvaro under en normal spelrunda kommer synkronisera de tre mittersta hjulen. Räknat från vänster kommer alltså symbolen högst upp på hjul två vara den samma på hjul tre och fyra, detta gäller även positionen i mitten och längst ner, vilket såklart kommer näst intill garantera dig en vinst. Om butlern kommer på besök samtidigt som kocken synkroniserat hjulen så kommer hela klustret av hjul att knuffas, om det är det som krävs vill säga.

Hembiträdet ger upphov till extra wildssymboler. När hembiträdet är närvarande under ett snurr så kommer 2-4 wildsymboler placeras ut slumpmässigt på hjulen. Dessa kan inte hamna på free spins- eller redan framsnurrande wildsymboler.

Mer action med Golden Bet

Genom att aktivera Golden Bet så får du möjligheten att till ett fast pris påverka hur ofta och hur mycket du vinner i spelets free spins-omgång. För 5 mynt per spelomgång aktiverar du en så kallad Boost som gör att när du väl tar dig till free spins-rundan så kommer du att få börja den med två (2) specialfunktioner istället för en (1). Med boost aktiverat och beroende på strategi under free spins har spelet en teoretisk återbetalning (RTP, Return To Player) på 96.3 – 96.4 procent, och utan Boost: 96.3 - 96.8 procent.

Med funktionen Nudge som kostar 15 mynt extra per snurr så kommer du ta dig till free spins-rundan oftare. Den fungerar som den Nudge-funktion som beskrevs ovan men behöver alltså inte butlerns hjälp och gäller bara free spins-symbolen. Två free spins-symboler på spelplanen kommer ge upphov till att något av hjulen som inte innehåller en free spins-symbol att (kanske, det är inte garanterat) knuffas rätt så att en tredje träffas på. Det krävs alltså att det sitter en free spins-ros precis utanför spelplanen. Återbetalningsprocent med Nudge aktiverat varierar RTPn mellan 96.3 – 97.1 procent.

För 30 mynt kan du aktivera både ovan beskrivna Boost och Nudge vilket är precis som det låter en kombination av båda funktionerna. Detta alternativ är faktiskt inte det som ger dig teoretiskt bäst vinstchans men det sänker variansen en aning och RTPn hamnar inom det tighta spannet 96.6 – 96.8 procent.

Optimal Free spins-strategi för Beauty and the Beast

Du aktiverar 10 free spins genom att snurra fram tre eller flera rosor på spelplanen. Vinns rundan med fyra symboler läggs det 1000 mynt till dina 10 gratisrundor och fem rosor ger dig 10 free spins och 5000 mynt. Innan du börjar snurra dina 10 free spins ska du nu välja en bonusfunktion. Dessa är identiska med de som beskrevs för grundspelet men kommer nu vara garanterade under alla gratisomgångar. Snurrar du fram tre (eller fler) free spins-symboler under dina gratissnurr så får du välja ytterligare en specialfunktion och antalet rundor återställs till 10. Efter att du aktiverat alla tre medhjälpare så går det inte att vinna fler gratisrundor utan det är bara att luta sig tillbaka och se hur mycket du totalt lyckas skrapa ihop i vinster. Strategin är som valt att alltid välja följande ordning: butler, kock, hembiträde.

Du hittar spelets kompletta återbetalningsstruktur bland bilderna ovan, men vad som rent teoretiskt verkar ge dig bäst odds är att spela med Nudge aktiverat som Golden Bet och alltid välja medhjälpare i ovanstående ordning. Då har du i teorin en återbetalningskvot på 97.1%.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...