Speltest: Babushkas

Senast uppdaterad: 19/08/2021
8.6

Sammanfattning

Titel
Babushkas
Utvecklare
Thunderkick
Återbetalningskvot
95.8%
Lägsta insats
€0.10
Högsta insats
€100
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Free Fall (3D)

Babushkas

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Free Fall (3D)

Svenska casinospelstillverkaren Thunderkick har än en gång lyckats hitta på en helt unik spelmekanik som utnyttjar temat till max. Babushkas är ryska trädockor som går att öppna, i dockan hittar du en lite mindre docka i en annan färg som också går att öppna, och där hittar du ytterligare en docka, och så vidare. Dessa mysiga små dockor tar nu plats i en videoslot och bjuder på ett riktigt smart och underhållande spelsätt som vi inte kan hitta någon motsvarighet till. Med symboluppgraderingar, free spins och den ”wilda” björnen är det betydligt häftigare än den stickade ytan ger sken av. Ett måste för dig som gillar skruvade spelautomater som vågar utmana regler och konventioner. (Spelet släpps först den 24:e augusti 2016 men Casumo har fått smyglansera spelet lite tidigare så dit kan du bege dig om du vill testa det.)

Speltips

Så fungerar Babushkas videoslot

Till ytan är det här helt enligt konstens alla regler. Fem hjul där du ser tre rader. Vinstlinjerna är 17 till antalet och av typen fast, och kombinationer skapas från vänster till höger. Tre till fem i rad ger vinst men här slutar likheterna med andra spelautomater. Precis som i andra spel som bygger på kombinationsvinster kan däremot ditt konto sakta tömmas då enklare vinster knappt täcker insatsen, men en lyckad kombination kan snabbt vända till ett positivt resultat. Att spela med lite lägre insatser än normalt kan därför vara en lite smartare strategi.

Symboluppgradering

Spelet består av sju olika dockor med unik färg och storlek. Vid vinst där en efterföljande docka är en storlek mindre, (se bild ovan) kommer de vinstgivande dockorna förvandlas till den storleken. Ju mindre docka desto mer värd är den. Du kan tänka dig att de öppnas och den mindre dockan uppenbaras och om den skapar en ny vinst med hjälp av ytterligare en docka av samma storlek så upprepas processen. Det här kan fortsätta ända tills hela fältet fyllts av lika stora dockor. Om alla 15 symboler är av samma storlek kommer de ”öppnas” en sista gång, ge ny vinst och sedan är spelomgången över. Om spelplanen fyllts med bara den minsta/äldsta dockan förvandlas de till spöken och betalar ut en fast vinst på 100 gånger din insats.

Ovan utgör mekaniken för de vanliga symbolerna, men för att göra det hela lite mer intressant finns det en wildsymbol som kommer i två varianter; ett ägg med ett ”W” och ett ägg med samma ”W” men med en stjärna över sig. Den med bara ett ”W” fungerar som en joker och antar den symbol som ger dig bäst vinst. Den med stjärnan drar däremot igång en av tre bonusrundor, samtidigt som den ligger kvar och fungerar som joker.

Wild björn och Free Spins

I ägget med stjärnan som bara förekommer på det mittersta hjulet gömmer sig en av tre olika björnar. Björnen kommer fungera som wild men aktiverar också tre olika slags bonusfunktioner. Den första är ”Skrämselbjörnen” som har blixtar kring sig och kommer i tre olika storlekar. Beroende på storleken kommer den här björnen förvandla alla de största symbolerna (minst värda) som syns på skärmen bli 1, 2 eller 3 storlekar mindre än sitt ursprung. Nästa variant är ”Charmbjörnen” som gör alla symboler en storlek mindre. Den representeras av en björn med hjärtan kring sig. Den tredje är ”Dansbjörnen” som har noter kring sig och ett dragspel i tassarna. Dansbjörnen aktiverar sju (7) free spins. Under varje free spin kommer ett wild-ägg vara garanterat på mittersta hjulet.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...