Speltest: Avalon II

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.6

Sammanfattning

Titel
Avalon II
Utvecklare
Microgaming, Quickfire
Återbetalningskvot
96.5%
Lägsta insats
€0.30
Högsta insats
€75
Videoslots
Free Fall (3D)

Avalon II

Videoslots

Free Fall (3D)

Det efterlängtade och ompratade spelet Avalon II från Microgaming är nu äntligen här! Vi förstår verkligen varför denna slot har blvit så omskriven och att fans från företrädaren Avalon har väntat med sån spänning. Det tog hela två år att utveckla denna efterföljare, men det var det värt. Avalon II är verkligen allt som man önskar sig utav ett slotspel. Otrolig grafik och 3D animationer är bara början till varför denna video slot är bland de bästa spelet vi har prövat. Tiden de har lagt ner på historian i Avalon II gör spelet mer som en film än ett slotspel. Inget med denna slot är simpelt eller vanligt. Vi får här fortsätta följa legenden Kung Arthurs äventyr i kampen mot den Svarta Riddaren och hans uppdrag i att återta den heliga graalen. Det finns 8 stycken bonusrundor som du följer på en karta där du börjar i Camelot och avslutar i Avalon. Varje del på kartan har olika bonuspriser och uppdrag som du ska slutföra.

Speltips

Vad är Avalon II?

Avalon II är en video slot med 3D animation och har 5 hjul och 243 sätt att vinna på. Spelet har 8 stycken bonusrundor där varje bonusrunda är unik. 2 stycken wilds och otroliga vinster.

Du ställer in Myntvärde och insatsnivå eller simpelt ändrar totala satsningen om du vill förenkla det hela. Myntstorleken går att variera från 0.1 krona - 0.50 kronor medan myntstorleken går att ändra från 1-5. Minsta satsning per snurr blir då 3 kronor och högsta 75 kronor. Auto Play-funktionen är utmärkt i detta spel då du kan välja att den ska snurra tills du väljer Stop. Det finns inga vinstlinjer att välja på utan du har alltid 243 sätt att vinna.

Vilka symboler?

Symbolerna är i fallande ordning: Heliga Graalen, Avalon II symbolen, Arthur, Merlin, Guinevere, Morgan, Svarta Riddaren, A, K, Q, J, 10, 9. Det lite udda färgvalet på grundsymbolerna känns lite avigt och passar inte riktigt in i det genomgående temat. Detta vägs dock upp mot de fantastiska animationerna på specialsymbolerna och i bonusomgångarna.

Free Spins, gratisspel och bonusar?

Det finns två stycken wildsymboler i detta spel. Först har du Avalon II som kan uppstå på hjul 1,2 4, och 5. Den andra wildsymbolen är Lady on the Lake som finns på hjul 3 och expanderar över hela hjulet för maximal vinstchans. Dessa wildsymboler ersätter alla andra symboler förutom scattersymbolen vilken är den heliga Graalen. Id 3 stycken scattersymbolen får du chans på 8 stycken bonusrunor där ingen är den andra lik. Som att det inte vore nog, har du även Merlin som kan dyka upp när som helst vid en snurr för att multiplicera din vinst.

Avalon II i mobilen?

Inte än, men med tanke på att företrädaren Avalon finns tillgänglig på din mobil och surfplatta, kommer nog Avalon II göra det inom kort. Dimensionerna på och upplägget ser även det mobilanpassat ut på datorn så det är nog bara en tidsfråga. Kan vara att man valt att vänta tills mobiler blivit ännu starkare så att vi spelare inte blir missnöjda om spelet skulle hacka lite. Det är trots allt rätt levande med alla animationer och detta kan vara en anledning till varför det inte dykt upp till handhållna enheter än.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...