Speltest: Archangels: Salvation

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.5

Sammanfattning

Titel
Archangels: Salvation
Utvecklare
NetEnt
Återbetalningskvot
96.0%
Lägsta insats
4.00 kr
Högsta insats
2,000 kr
Videoslots
Mobil & Surfplatta

Archangels: Salvation

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Ibland lanserar NetEnt en videoslot som känns väldigt nyskapande och så är fallet med Archangels: SalvationTM som släpptes i april 2018. För första gången satsar de på 100 vinstlinjer! Temat bygger på den eviga kampen mellan gott och ont. På den goda sidan finns en vacker ängel medan ondskan representeras av ingen mindre än djävulen själv. Vem kommer vinna den slutgiltiga kampen?

Med 6 hjul, 12 rader och 100 vinstlinjer sticker Archangels: SalvationTM ut från mängden. Antalet symboler är mycket större än normalt och det gäller att hålla ögonen på allt som händer. De vanliga favoriterna som free spins och wild-symboler finns med i spelet. Allt är egentligen baserat på de två huvudkaraktärerna, ängeln och djävulen. De är snyggt animerade i 3D och finns ständigt närvarande vid sidan av spelet. Beroende på vad som visar sig på hjulen reagerar de och kanske är detta NetEnts mest ambitiösa videoslot hittills, åtminstone sett till designen. Atmosfären med ljudeffekterna, grafiken och animationerna skapar en helhet som verkligen för tankarna till något överjordiskt.

Speltips

Archangels: Salvation symboler

Ängeln och djävulen är de högst betalande symbolerna och förekommer staplade på hjulen. Lyckas man få 6 i rad kan man se fram emot en rejäl storvinst. I övrigt har den goda sidan sina egna blå symboler medan den onda sidan har flera olika sorters röda symboler. Det bidrar till känslan av en slags kamp en mot en. De två specialsymbolerna är scatter och wild. Scatter är ett S och att få tre eller fler spridda över hjulen aktiverar free spins. Wild-symbolen fungerar som joker och är extra speciell, eftersom det i Archangels: SalvationTM är en 2x2 symbol. Den tar alltså upp 4 vanliga symbolplatser på hjulen. Det är av stor betydelse för spelets funktioner som vi nu ska gå in närmare på.

Himmelsfunktionen och Helvetesfunktionen

De två översta raderna i grundspelet fungerar som en hotspot för himmelsfunktionen. Skulle en 2x2 wild landa i denna hotspot aktiveras en unik bonus som skapar staplar av jokersymboler på hjulen. Längden på staplarna varierar mellan 3-5 symboler i höjd. Att hela 2x2 wilden är inne i hotspoten gör att hela 4 staplar skapas, men är den bara delvis inne i hotspoten skapas bara 2 staplar.

Helvetesfunktionen fungerar på ett liknande sätt, men ligger i botten på de två understa raderna. Återigen är det 2x2 specialsymbolen som ska landa antingen helt eller delvis i hotspoten. Istället för att slunga ut staplar med jokersymboler, slungar helvetesfunktionen ut enskilda jokersymboler. Det blir 16 stycken för en hel aktivering medan en delaktivering ger 8 stycken.

Free spins

S-symbolen fungerar som scatter och ger 10, 15, 20 eller 25 free spins beroende på om 3, 4, 5 eller 6 scatters aktiverar funktionen. Dock går det inte att återaktivera funktionen under själva free spins-omgången. Spelets tidigare nämnda hotspots växer och får ytterligare en rad för att ta upp de 3 översta och de 3 understa raderna. Detta ökar verkligen chansen att få himmels- och helvetesfunktionen. Dessutom ökar sannolikheten att hela 2x2 symbolen hamnar inne i hotspoten, vilket ger klart bäst betalt.

Bra grafik i kamp mellan gott och ont

NetEnt är en av branschens ledande spelutvecklare och med Archangels: SalvationTM visar de än en gång vad de går för. Spelet imponerar rent grafiskt med sina välgjorda 3D-modeller och 100 vinstlinjer gör att vinsterna kommer rätt ofta. Funktionerna känns unika. De kan ta lite tid att bekanta sig med, men känns sedan väldigt spännande. Framför allt free spins brukar ge en rejäl adrenalinkick eftersom då förbättras även funktionerna som finns i grundspelet. Gillar du kampen mellan himmel och helvete är detta en videoslot du inte får missa.

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...