Speltest: Aloha! Cluster Pays

Senast uppdaterad: 19/08/2021
9.0

Sammanfattning

Titel
Aloha! Cluster Pays
Utvecklare
NetEnt
Återbetalningskvot
96.4%
Lägsta insats
€0.10
Högsta insats
€200
Videoslots
Mobil & Surfplatta
Gratis Demo

Aloha! Cluster Pays

Videoslots

Mobil & Surfplatta

Gratis Demo

Årets tredje storspel från NetEnt 2016 för med sig en varm havsbris, ännu varmare vulkaner och en spelplan som är större än någonsin. Spelplanen som består av sex hjul är fem symboler hög och med symboler i stora kluster förs tankarna till förra årets Spiñata Grande men här med ett hawaiianskt istället för mexikanskt tema. Det var enligt många ett av förra årets bästa spel och frågan är om inte Aloha! Cluster Pays är en kandidat för årets då det här är riktigt bra. Hela upplägget känns oerhört fräscht och nyskapande utan att de gått för långt ifrån videoslotsmallen. Grafiken är egentligen tämligen enkel men spelet får sitt liv från den Tiki som gör dig sällskap i både grundspelet och free spin-rundan. Det är faktiskt första gången på länge som ett spel lyckas få oss att dra på smilbanden för annat än stora vinster och det i sig är ett högt betyg.

Spela gratis demo av Aloha! Cluster Pays

Du måste vara 18+ för att spela denna demo

Du måste vara minst 18år för att spela gamblingrelaterade demos på denna sida

Jag är 18 eller äldre

Jag är för ung

Vänligen vänd på din enhet för att spela

Speltips

Så här vinner du på Aloha!

Aloha! Cluster Pays skiljer sig en hel del från en klassisk videoslot på det vis att det inte finns några vinstlinjer och att spelplanen är betydligt större än vad du kanske är van vid, med sex hjul och fem rader på höjden. Istället för att du vinner med tre symboler på en vinstlinje är det nio (9) eller mer i ett kluster som gäller. Alltså nio stycken likadana symboler som ligger intill varandra (angränsar varandra antingen vertikalt och/eller horisontalt).

Re-spins med fastklistrade symboler

Med tanke på den stora spelplanen är det inte helt lätt att alla symboler hamnar på rätt plats, men med re-spinfunktionen "Sticky Win Re-Spins" kan dina klustervinster växa sig riktigt stora. Varje vinnande kluster av symboler du snurrar fram kan slumpmässigt aktivera ett spin med de vinnande symbolerna fastklistrade på spelplanen. Snurrar du fram ytterligare en symbol i klustret får du ett snurr till, tills du inte hittar någon mer symbol att utöka din samling med. Ett re-spin aktiveras aldrig om du har två vinnande kluster bestående av olika symboler. Med det följer också att under re-spins går det inte att påbörja nya kluster utan är begränsad till en och samma symbol.

Aloha! Cluster Pays free spins

Tre free spin-symboler tar dig till bonusrundan och ger dig 9 free spins. Den symbol som representerar bonusrundan är en ”staplad” symbol som egentligen täcker två platser på spelplanen, men till skillnad med de tre maskerna (räknas som två symboler) som har samma storlek räknas de alltid bara som en symbol. Den är också en ”scatter” vilket betyder att den inte behöver ligga i ett kluster för att aktivera free spins-rundan. Under bonusrundan går det inte att aktivera ovan beskrivna re-spins men det går att vinna fler free spins. Under bonusrundan aktiveras också en funktion som kallas ”symbol drop”. Den gör att mindre värdefulla symboler försvinner från spelplanen och därmed ökar chanserna för större vinster. Efter ditt andra gratissnurr faller blommorna bort, efter fjärde faller snäckorna, efter sjätte kokosnötterna och efter det åttonde snurret försvinner även ananasen.

Så här många free spin-symboler aktiverar bonusrundan med X antal gratissnurr och siffran efter ”+” är hur många extra snurr du får för samma antal symboler i själva bonusrundan:

3 Free Spin-symboler = 9 + 1 gratisrundor

4 Free Spin-symboler = 10 + 2 gratisrundor

5 Free Spin-symboler = 11 + 3 gratisrundor

6 Free Spin-symboler = 12 + 4 gratisrundor

Möt vår speltestare

Pernilla Hansson

Pernilla har några år på nacken av att spela och recensera hundratals slots av en mängd olika spelutvecklare. Hon har ett kritiskt öga och godkänner endast de bästa bland de bästa. Håller ett spel inte måttet åker kängan direkt fram i recensionen och du kommer då få tips på ett av hennes absoluta favoritslots att spela istället.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...